Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

írta: M4Sport
2016. október 24. 19:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso többször elmondta már, ha nem tartja meggyőzőnek az új szabályokat és élvezetesnek a versenyzést, 2017 után elhagyja a királykategóriát. Elszántságát ismét bizonyította, kijelentette ugyanis, ha nem élvezni, amit csinál, egy újabb bajnoki cím sem veszi rá a maradásra.

A spanyol klasszis a 2014-es szabályváltozások óta többször felemelte hangját a jelenlegi formula ellen, mondván a „modern Forma–1” csak és kizárólag a spórolásról szól, és már nem nyújt akkora élvezetet a versenyzőknek, mint néhány évvel, évtizeddel ezelőtt. Az utóbbi időben azt is gyakran hangoztatta, ha a helyzet a 2017-es újítások hatására sem változik, elhagyja a kategóriát.

Kijelentéséhez pedig továbbra is makacsul ragaszkodik. „Szerződésem van a következő szezonra, és biztosra veszem, hogy a McLaren jó autót fog építeni, a Honda pedig versenyképesebb lesz, mint jelenleg. Tehát az egyedüli kérdés az marad, mennyire fogom élvezni az újfajta versenyautók vezetését” – kezdte határozottan, amikor a Turun Sanomat munkatársa a sokat emlegetett megjegyezéseiről kérdezte az Amerikai Nagydíj előtt.

„Ha a szabályok változatlanok maradtak volna, és az első körtől kezdődően ugyanúgy spórolni kellene mindennel, akkor egészen biztos, hogy a következő év lett volna az utolsó a Forma–1-ben. Most még messzebbre megyek, és azt mondom, ha jövőre megnyerem a világbajnokságot, de nem élvezem a vezetést, akkor befejezem az F1-es pályafutásomat” – magyarázta.

A beszélgetés során azt is megkérdezték a kétszeres világbajnoktól, akkor is a távozás mellett döntene-e, ha 2017 során ajánlatot kapna a két jelenlegi élcsapat – a Forma–1-et három éve uraló Mercedes és az ezüstnyilakhoz egyre közelebb kerülő Red Bull – egyikétől. Alonsót azonban ezzel a „cseles kérdéssel” sem lehetett kibillenteni határozottságából.

„Először is, nem hiszem, hogy erre sor kerülne, hiszen mindkét csapatnak megvannak a versenyzői a 2018-as évre” – mutatott rá a tényre, miszerint a stuttgartiak már eldöntötték, hogy Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel folytatják, a bikások pedig hosszú távra terveznek Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel. „Ebben a pillanatban pedig az a gondolat, hogy a legjobb autóra, vagy egy másikra csapatra váltsak, egyáltalán nem motivál” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”