Alonsót jobban szereti a FOM, mint bárki mást?

írta: M4Sport
2016. november 18. 12:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso úgy érzi, ő a legnépszerűbb versenyző a FOM-nál, ha a rádiós üzenetek bejátszásáról van szó. Próbálta cáfolni a róla kialakult képet – emellett pedig elárulta, miért kerüli a kézfogást csapattársaival.

Hogy Fernando Alonso a bajban is nagy mókamester, azt brazíliai hétvégéjén újra bizonyította. A kétszeres világbajnok azonban nem csak a pálya széli székekbe, kamerák mögé huppanva képes humoros formában, mégis csípősen felhívni a figyelmet a McLaren hiányosságaira: szinte nem telhet el versenyhétvége anélkül, hogy a spanyol ne mondana valami megmosolyogtatót, a csapat számára mégis kellemetlent a rádióban.

Idén is volt már jó pár figyelemfelkeltő megnyilvánulása. A Német Nagydíjon egy boxkiállás után több pozíciót vesztett, majd gúnyosan jelezte: „Ne is aggódjatok, a következő kiállásomnál is veszteni fogok egy helyet, de utána azt is visszaszerzem.” Kanadában a McLaren teljesítményét kritizálta. „Úgy nézünk ki, mint az amatőrök” – mondta. Oroszországban azt közölték vele, támadhatja még a jóval előtte lévő Felipe Massát. „Tetszik a humorod” – jegyezte meg. Olaszországban egy hasonló üzenetre már nem mis mondott semmit, egyszerűen csak belenevetett a rádióba. Mexikóban pedig a Sainzcal való kakaskodására visszautalva jelezte az őt gyorsításra kérő mérnökének, ha ő nem vezetne úgy, ahogy, már versenyben sem lennének. Majd hozzátette: „Ti végezzétek a saját dolgotokat, én is végzem a magamét.”

A Sky Sports riportere Brazíliában interjút készített Alonsóval, és e rádiózásokra célozva fölvetette neki, ő egy elég szemtelen fickó… „Nem igazán” – felelte a McLaren versenyzője. „Az én csapatrádiózásomat sokkal jobban szereti a FOM, mint bárki másét. Semmivel nem mondok rosszabbakat, mint mások” – cáfolt rá a róla kialakult képre.

Egyúttal felhívta a figyelmet: még ha látszat időnként ezt is sugallja, semmiféle feszültség nincs közte és a McLaren között. „A csapaton belül nagyon jó a hangulat. És azt mondhatom, hogy pályafutásom legjobb csapata ez a mostani – legalábbis ami a technikai felszereltséget, a hátteret, a hangulatot, a felkészültséget illeti. Ezek mind fantasztikusak, már csak egy gyorsabb autó kell, mert ha gyors autód van, minden sokkal könnyebbé válik.”

Alonso elmondása szerint nagyon is jóban van csapata tagjaival, akikkel idén egy új babonás szokást is bevezettek. Az egész egy véletlenül elmulasztott kézfogással indult… „Idén Malajziában a versenymérnököm, Mark nem tudott ott lenni, ezért azon a hétvégén Will, a teljesítménymérnököm felügyelte az autómon zajló munkát. Amikor elhagytam a garázst, azt mondtam, rendben, az autó jó. Aztán egyik alkalommal kezet akart fogni velem, de én már elindultam másfelé a Q1 után. Mintha átnéztem volna rajta. Aztán az egész gyár és mindenki küldözgette neki az erről készült videókat, és mindenki azzal heccelte, hogy még mindig nem áll készen arra, hogy versenymérnök legyen, meg kell maradnia adatelemzőnek, mivel Alonso nem fog vele kezet…”

„Mivel ez a futam egyébként nagyon jól sikerült, hiszen utolsóként rajtoltunk, de a hetedik helyen értünk célba, azóta inkább nem fogunk kezet egymással. Helyette még mindig próbálunk kezet fogni, de aztán gyorsan elfordulunk. És ez úgy tűnik, hogy jól működik” – mesélte mosolyogva.

Az interjú során a kétszeres bajnok idei szezonját is értékelte. Elmondása szerint büszke arra, hogy 32-vel több pont áll a neve mellett, mint a rutinos bajnok, Jenson Buttoné mellett – eredményeikkel ugyanakkor már kevésbé elégedett. „A szezonom rendben volt. Rövidebb is volt valamivel, hiszen volt a balesetem Ausztráliában, aztán Bahreinben sem versenyezhettem. Vagyis két versennyel kevesebbem volt. Az eredmények viszont nem jók. Ennél a csapatnál magasabbak az elvárások, a bajnoki címért kell harcolnunk” – fogalmazott, kiemelve, hogy még mindig hiszi, 2017-ben a mezőny élén fognak küzdeni.

Akkor aztán elégedetlenkedhet más helyette a rádióban.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#5 albutr 2016. november 18. 18:06  
F1890:
igen, alot és vettelt eléggé kipécézte magának elmúlt pár évben a fom a kellemetlen rádiózásokkal.

aztán meg jön Raikkönen.

Thibczy
#4 Thibczy 2016. november 18. 15:18  
distressor:
nekem tetszik ez, remélem nem hagyják abba. feldobja a közvetítést. nem is értem mi a baja ezzel az embereknek.

Nekem is tetszik ez a karcos humora. Tavaly Barcelonában a szabadedzésen azt sütötte el, hogy "maybe you have a virus on your computer", amikor a mérnöke mindent rendben talált az ERS-ével.

distressor
#3 distressor 2016. november 18. 14:24  
F1890:
igen, alot és vettelt eléggé kipécézte magának elmúlt pár évben a fom a kellemetlen rádiózásokkal.

nekem tetszik ez, remélem nem hagyják abba. feldobja a közvetítést.
nem is értem mi a baja ezzel az embereknek.

distressor
#2 distressor 2016. november 18. 14:22  

adná az ég, h jövőre a ferka, merci, red bull és meki küzdjön a vb címért :) és aztán jól bilibe lóg a kezem.

mindenesetre remélem megadatik neki még a VB küzdelem, az se érdekelne ha veszít, csak lássam újra elől menni ... ennél sokkal többet érdemel

F1890
#1 F1890 2016. november 18. 14:19  

igen, alot és vettelt eléggé kipécézte magának elmúlt pár évben a fom a kellemetlen rádiózásokkal.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”