Amerikai Nagydíj: McLaren-Mercedes elôzetes

írta: Motorsportal
2003. szeptember 22. 08:57
A McLaren-Mercedes alakulata a hátralévô futamokon szeretné megszerezni az egyéni, valamint a konstruktôrök világbajnoki címét. A legtöbb esélye Kimi Räikkönennek van arra, hogy valóra váltsa a csapat álmait, mivel csupán hét pont választja el a világbajnoki tabellát vezetô Michael Schumachertôl, míg a csapat hátránya huszonegy pont a BMW-Williams-szel szemben.

Kimi Räikkönen:
"Monza nem tartozik azon helyszínek közé, ahol a legjobb szereplésre számíhattunk, de ennek ellenére a maximumot nyújtottam, és nem volt olyan rossz a teljesítményünk sem. Nagyon várom az Amerikai Nagydíjat, mivel a pálya sokkal jobban fekszik az autónknak, mint a monzai. A világbajnoki sorozat végéhez közeledvén jó eredményt kell elérnem. A indianapolisi pálya vegyes karakterisztikájának köszönhetôen nagy kihívást jelent a futam. A gyors kanyarból egy hosszú egyenesbe érkezünk, amelyet a szűk belsô rész követ, így fontos a kompromisszumot kötni a versenybeállításokat illetôen. Az óramutató járásával megegyezô, az eredeti oválpálya irányával mégis ellentétes irányban haladunk."

David Coulthard:
"Azt követôen, hogy Monzában nyolc körrel a vége elôtt a benzinpumpa meghibásodása hátráltatott, Barcelonában eredményes teszteket zártunk. Az indianapolisi pályának egyedi a vonalvezetése, azonban egyes kanyarjaiban és egyeneseiben mégis hasonlít a Circuit de Catalunya-hoz. Ennek okán sikerült megtalálnunk a megfelelô versenybeállításokat, és a feljesztési munkálatokkal is meg vagyok elégedve. Szeretem az Amerikai Nagydíjat. A versenypálya legendás és a közönség is nagyszerű. Fantasztikus, hogy ilyen szoros a világbajnokság, és így érkezhetünk meg erre a híres helyszínre. Valószínűleg izgalmas hétvége áll elôttünk, amelyet a rajongók lelkesedése még szebbé tesz, és megmutatja Amerikának, hogy milyen érdekes sportág a Formula-1. Az elmúlt években sikerült dobogós helyezést elérnem. Bízom benne, hogy ez idén sem lesz másképp."

Norbert Haug:
Az Amerikai Nagydíjnak döntô szerepe lesz a világbajnokságban, mivel az elsô három versenyzôt csak hét pont választja el egymástól, és már csak legfeljebb húsz pontot szerezhet valaki. Az 1,7 kilométer hosszú ovál pályaszakasz a szűkebb belsô résszel kombinálva izgalmas versenyt eredményez, ami nagy kihívást jelent a motor, az abroncsok, valamint a kasztni számára is. Amiben egyedülálló a pálya, az a hosszú egyenes, ahol huszonhárom másodpercig teljes gázzal haladnak a versenyzôk. Egy körnek az ötvenöt százaléka padlógázzal teljesítendô. Az indianapolisi verseny mindig különleges élményt jelent. Indy a motorsportok fôvárosa, és már nagyon várjuk a versenyt, ahol három pilóta, Kimi Räikkönen, Juan Pablo Montoya és Michael Schumacher küzd a világbajnoki címért, amelyet a lelkes közönség, valamint tévénézôk milliói követnek majd figyelemmel, s szorítanak kedvencüknek."

Martin Whitmarsh:
Az évad utolsó elôtti futamát megelôzôen a McLaren-Mercedes versenyistállónak minden esélye megvan arra, hogy egyéni világbajnoki címet szerezzen. Természetesen az Olasz Nagydíjat követôen nehezebb helyzetbe kerültünk, de egyelôre kiegyensúlyozott a küzdelem. Teljes mértékben arra összpontosítunk, hogy Indianapolisban és Suzukában is a lehetô legjobb teljesítményt nyújtsuk, és versenyképesek legyünk, hogy Kimi a lehetô legjobb eredményt tudja elérni. Jól felkészültünk a megmérettetésre, és már várjuk a világbajnoki címért folytatott küzdelem következô állomását. A McLarent kellemes emlékek kötik Amerikához, mivel számos siker fűzödik a csapathoz, mint például az indianapolisi 500 mérföldes verseny, vagy a CAN-AM bajnoki cím. Az utolsó siker Häkkinen 2001-es gyôzelme volt."

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta