Ami a Red Bull malmára hajthatja a vizet

írta: M4Sport
2016. október 07. 05:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Maláj Nagydíj győztese, Daniel Ricciardo úgy érzi, a Red Bullnak ezen a hétvégén is lehet esélye. Főleg akkor, ha megérkezik az eső, de normál körülmények között is „közelebb kerülhetnek” a Mercedeshez, hiszen a címvédő óvatosabb motorbeállításokkal versenyez majd.

A bikások korábban is jó lehetőségként tekintettek Szuzukára, hiszen a pálya fekszik autójuknak, a Mercedes erőforrásokkal kapcsolatos aggályai pedig még bizakodóbbá tették őket. A németek Lewis Hamilton múlt vasárnapi kiesése miatt kényszerültek a korábbinál óvatosabb motorbeállítás használatára, ez pedig azt is jelentheti, hogy a maximális erőt adó módról is lemondanak.

Ricciardo legalábbis bízik abban, hogy mindez megkönnyítheti csapata dolgát. „Szerintem ez közelebb vihet minket” – nyilatkozta az ausztrál. „Eltekintve attól, mi történt a múlt héten, erre a futamra úgy tekintettünk, mint az egyik olyanra, ahol előnyben lehetünk a Ferrarival szemben. Nedves pályán pedig igen közel kerülhetünk a Mercedeshez is. 2014-ben, amikor esős futamot rendeztek itt, a versenytempónk nagyon erős volt” – emlékezett vissza a hibridéra első évére.

„Akkor, amikor vizes volt a pálya a Mercedesnél is gyorsabbak voltunk, és akkoriban az autón valószínűleg jobban elmaradt az övéktől, mint most, szóval, ha esne az eső, akkor eléggé pikáns lenne a futam. Szárazon? Az időmérő edzésen? Kicsit előnyben lesznek hozzánk képest, de úgy gondolom, ezen a pályán fél másodpercen belül maradhatunk” – jelezte.

A négyszeres futamgyőztes nagyon jól tudja, malajziai sikere nem jelenti azt, hogy ezen a hétvégén is ő lenne az esélyes, ugyanakkor nem titkolja, a diadal plusz önbizalmat adott neki. „Most megfelelő az önbizalmam és a saját magamba vetett hitem szintje. Ennek így kell lennie, és elégedett is vagyok ezzel. Persze, nem akarsz elszállni, hiszen akkor a fordítottját éred el. Jó érzés volt nyerni, bizonyos értelemben megkönnyebbültem kicsit. A hétvégén nem változtatok a hozzáállásomon. Jó győztesként sétálni, de ha felveszed a sisakot, minden visszatér a megszokott kerékvágásba.”

Önbizalmát egyébként tovább növelheti, hogy az év második felében remek formába lendült és futószalagon szállítja a dobogós helyezéseket. „Lendület… nem is tudom, most egészen jó a lendületem. Egy ideig nem voltam dobogón, viszont a magyar futam óta csak Monzában nem voltam a legjobb három között, szóval, mondhatjuk, hogy lendületben vagyok. Valószínűleg az önbizalom a lényeg, és most teljesen jól érzem magam. Pozitív érzésekkel érkeztem ennek a futamnak a helyszínére, és egy újabb jó eredménnyel ismét megragadhatjuk a pillanatot” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak