Ami miatt még nehezebb a Renault dolga

írta: M4Sport
2016. szeptember 26. 16:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul elismerte, az idei gyenge forma sincs a csapat segítségére a pilóták kiválasztásakor, hiszen nehéz tökéletesen megítélni, milyen munkát végez a jelenlegi páros. Később újra kiemelte, egyébként sem akarják elsietni a döntést…

A nyáron még úgy volt, a Renault a szünet után ismerteti 2017-es pilótapárosát, később azonban változott a gyár kommunikációja: mostanában inkább azt hangoztatják, semmit sem akarnak elkapkodni, szóval még várni kell a hivatalos bejelentésre. Ügyvezetőjük a téma kapcsán elmondta, bizonyos értelemben versenyautójuknak is köze van a késlekedéshez…

„Tisztességesnek kell lennünk a jelenlegi versenyzőinkkel” – mondta az Autosportnak. „Tudjuk, hogy a gép, amit használniuk kell nem a legjobb, szóval elég nehéz helyzetben vagyunk, amikor meg kell ítélnünk a tempójukat, és azt, mennyire teljesítenek következetesen. Minden esélyt meg akarunk adni nekik, hogy megfelelően értékeljük őket, és bár teljesen egyértelmű, hogy a gép is egy tényező lesz az egyenletben, így is eléggé nehéz a dolog” – tette hozzá.

Persze a vezetőség nemcsak a jelenlegi pilótákra figyel: több megbízható forrás szerint is „udvaroltak” Sergio Péreznek és Carlos Sainznak, azt pedig ők is elismerik, hogy tesztpilótájuk, a Manorhoz év közben beugró Esteban Ocon is ott van a jelöltek között. Sőt esélyei folyamatosan nőnek, hiszen Pérez állítólag elkötelezte magát a Force India mellett, Sainzt pedig szerződés köti a Red Bullhoz és a Toro Rossóhoz, amit a bikások semmiképpen sem akarnak felbontani.

„Több lehetőségünk is van, egészen jó lehetőségek” – jegyezte meg diplomatikusan Abiteboul. „Ez pedig azt mutatja, hogy hogy az emberek hisznek ebben a projektben. A legjobbat akarjuk a csapat számára, de több információra van szükségünk. Ha valami, akkor a plusz idő, amit a gondolkodásra szánunk, biztosan nem fog a jelenlegi pilóták ellen dolgozni” – tette hozzá sejtelmesen.

A szakember később Oconról is nyíltan beszélt, kiemelve, hogy a Renault számára külön öröm, hogy a fiatal pilóta lehetőséget kapott a Manortól, hiszen így – amellett, hogy folyamatosan gyűjti a Forma–1-es rutint – a vezetőség láthatja, hogyan teljesít élesben, és kiértékelheti, elég jó-e ahhoz, hogy már 2017-ben csatlakozzon egy gyári alakulathoz.

„Természetesen” – felelte, amikor arról kérdezték, Ocon továbbra is ott van-e azok között, akiket számításba vesznek. „A csapat most nagyon jó helyzetben van most, hogy ő is vezethet, hiszen extra információkhoz jutunk. A nagyok mind rendelkeznek szerződéssel és ez már így is marad; tudjuk, ki elérhető és azt is, ki nem. Van még egy kis időnk a döntésre, mert annyi információt akarunk gyűjteni, amennyit csak lehet” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa