Ami Monacóban történt, az Monacóban marad!

írta: M4Sport
2016. június 09. 18:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Sauber versenyzői már túlléptek monacói ütközésükön – az utolsó kanyarban akadtak össze – és csak a kanadai hétvégére összpontosítanak, vagyis ahogyan Felipe Nasr frappánsan megfogalmazta: ami Monacóban történt, az ott is marad.

A balesetet egy furcsa közjáték előzte meg: a csapat vezetői hiába kérték Nasrt, engedje előre a jobb gumikon lévő csapattársat, Marcus Ericssont, ő nem engedelmeskedett az utasításnak. A svéd így a pályán próbálta döntésre vinni a dolgot, előzési manőveréből azonban ütközés lett. Az istállót vezető Monisha Kaltenborn később elfogadhatatlannak nevezte a történteket.

Az esetnek komoly visszhangja lett – a Sauber még egy hivatalos közleményt is kiadott a csapatutasítás és annak tisztázása miatt –, nem meglepő tehát, hogy a kanadai sajtónapon is szóba került. A pilóták azonban már szeretnék lezártnak tekinteni ezt a fejezetet. „Már magunk mögött hagytuk Monacót” – nyilatkozta Nasr. „Már elmondtuk, amit el kellett mondanunk. Ez már egy másik versenyhétvége. Megbeszéltük a csapattal. Minden világos, és továbbléptünk” – tette hozzá.

„Nem számítottam ilyesmire, de mint mondtam, ami Monacóban történt, az ott is marad. Már csak előre tekintünk” – hangsúlyozta, majd, amikor megkérdezték, bízik-e csapattársában a történtek után, igennel felelt. „A jelenlegi helyzetben mindig közel vagyunk egymáshoz. Eddig nem történt hasonló, és azt hiszem, ez egyébként is csak Monacóban történhet meg. Nehéz helyzetben vagyunk, és a srácok keményen dolgoznak. Senki sem örül egy ilyen esetnek, ez világos” – magyarázta.

Később Ericssont is megszólaltatták az esettel kapcsolatban, bővebb információkkal azonban ő sem szolgált, sőt a márkatárshoz hasonlóan inkább már előre tekintett. „Ez az eset Monacóban történt, és azóta már beszéltünk róla. Megvitattuk és tisztáztuk a dolgot. Nem egyezett a véleményünk, de már rendeztük az egészet. Most már csak Montrealra összpontosítok” – mondta.

Az anyagi gondokkal küzdő kiscsapat eddig nem vetett be fejlesztéseket, addig pedig, amíg ezek fel nem kerülnek az autóra, Nasr szerint nem lesz reális esélyük a pontszerzésre. „A frissítéseket Silverstone-ra terveztük. Nem tudom, mi a legújabb terv, de eddig Silverstone volt a cél. Jelenleg az első szárny, a hátsó szárny, a padlólemez és a diffúzor is tavalyi. Nagyon hasonló a tavalyihoz, mondjuk így. Amikor megkapjuk a frissítéseket és a teljesítményünk jobb szintre kerül, akkor harcolhatunk majd a pontokért. De ebben a pillanatban még nem” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt