Amiben a Forma–1 még mindig „túlságosan maradi”

írta: M4Sport
2016. február 28. 12:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma–1 még mindig túlságosan maradi, ha a közösségi média használatáról és az abban rejlő lehetőségek kiaknázásáról van szó – véli a Haas francia pilótája, Romain Grosjean, aki a napokban mindezt saját bőrén is megtapasztalhatta.

Az elmúlt években sokan figyelmeztették a királykategória vezetőit, jobban ki kellene használniuk a közösségi média adta lehetőségeket. A kritikák hatására tavaly megtették az első lépést a helyesnek vélt irányba: az F1 Twitter-oldala sokkal aktívabbá vált a márka pedig a YouTube-on is megjelent. A nem hivatalos videofelvételeket azonban még mindig szigorúan kezelik, ezzel pedig Grosjean szerint a sport elszalaszt egy hatalmas lehetőséget, amit egyébként könnyű lenne kihasználni.

A francia nemrég személyesen is megtapasztalta, hogyan bánnak a Forma–1 Menedzsment (FOM) vezetői ezekkel a felvételekkel. „A Facebook-oldalamon élőben jelentkeztem az első filmforgatási napunkról, majd a hotelszobámból is bejelentkeztem. A FOM azonban arra kért, távolítsam el ezeket a videókat. Pedig már több mint egymillió ember látta őket…” – mesélte a Motorsportnak. „Ez egy nagyszerű lehetőség volna, hiszen megmutathatnánk az embereknek, hogyan néz ki a Forma–1 világa a színfalak mögött, de sajnos nem engedik, hogy így tegyünk” – panaszolta.

Pedig abban az időszakban, amikor egyre többen – főleg a fiatalabb generációk tagjai közül – választják a különböző digitális eszközöket a televízió helyett, a Forma­­–1 is sok új rajongót szerezhetne, ha kicsit lazítana szigorú szabályain. „A Forma–1 túlságosan maradi. Azt mondják, sok nézőt veszítünk, miközben itt van nekünk a közösségi média, amit napjainkban már több milliárd ember használ, és nem hagyják, hogy kiaknázzuk a benne rejlő lehetőségeket” – jelzi Grosjean.

Noha nyilatkozata során igencsak kritikus hangnemet ütött meg, a Haas versenyzője egy újítással azért elégedett. „Itt van ez a szurkolói szavazás a nap legjobb versenyzőjéről, ez jó, hiszen magunk mögé állíthatjuk a szurkolókat. Nagyon jó elképzelés” – véleményezte azt a kezdeményezést, melynek keretében az aktivitás növelése érdekében a szervezők lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szurkolók szavazzanak a szerintük legjobb teljesítményt nyújtó pilóta. A szavazás győztesének kilétét még a közvetítés alatt fölfedik, és a szóban forgó pilóta díjat vehet át a futam után.

Oszd meg!

10 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#10 Masters_Of_Hardcore 2016. április 01. 13:53  

A top 10ben benne van a FOM az általam utált szervezetek között.

GreenHonda
#9 GreenHonda 2016. március 01. 01:19  
Zasalamel:
Szegény Bernie-nek fogalma sincsen a mai világról már, egyszerűen nem tudja felfogni, hogy ami a 60-70-es években ment az már a mai világban rossz fényt vet. A net média csak felnyomná az F1 érdeklődési körét, de sajnos ez a vén f*sz minden utolsó fillért a saját zsebébe irányít, valszeg nem kizárt h ahogy feldobja a talpát az F1-et is magával akarja rántani, mert nem hagyná nyugodni a gondolat h mások vinné tovább ezt a sportot.

Jó ez azért erős volt

albutr
#8 albutr 2016. február 28. 16:59  

amíg Ecclestone marad addig nem is lesz változás ezen a téren.

Agressor
#7 Agressor 2016. február 28. 13:48  

Grosjean-nak igaza van.

Casual
#6 Casual 2016. február 28. 13:22  

A vicc hogy a tesztek hivatalos összefoglalóiba egy képkocka sem kerülhetett be a Haasról mert még nem egyeztek meg a FOM-el. Ez így azért elég szánalom hogy olyan dolgokat is letörölnek ami nem is a saját tulajdonuk még.

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. február 28. 12:49  

Szegény Bernie-nek fogalma sincsen a mai világról már, egyszerűen nem tudja felfogni, hogy ami a 60-70-es években ment az már a mai világban rossz fényt vet. A net média csak felnyomná az F1 érdeklődési körét, de sajnos ez a vén f*sz minden utolsó fillért a saját zsebébe irányít, valszeg nem kizárt h ahogy feldobja a talpát az F1-et is magával akarja rántani, mert nem hagyná nyugodni a gondolat h mások vinné tovább ezt a sportot.

Utoljára módosítva: 2016. február 28. 12:50

Balrog
#4 Balrog 2016. február 28. 12:47  
ddb:
Bezzeg a Maldonadoról készült GÚNYOLÓDÓ videókat nem töröltetik le YT-ről!!!!!!!444

Örülnék, ha ez igaz lenne, valaki egy általam szerkesztett videóból vágta ki az egyik balesetét (2010 Hockenheim) és belerakta egy 90%-ban F1-es jeleneteket tartalmazó Maldi crash videóba, majd mikor a FOM természetesen letiltatta, reflexból ment a levesbe az enyém is, mondván, hogy "egy letiltott videóval azonos jelenetet tartalmaz".

Utoljára módosítva: 2016. február 28. 12:48

Rikii
#3 Rikii 2016. február 28. 12:36  

Azert ez durva bazeg xd

ddb
#2 ddb 2016. február 28. 12:26  

Bezzeg a Maldonadoról készült GÚNYOLÓDÓ videókat nem töröltetik le YT-ről!!!!!!!444

VettelFactor
#1 VettelFactor 2016. február 28. 12:22  

Meg is érdemlik, hogy csődbe menjen ez a foshalom. Gyakorlatilag akik akarják nézhetik élő adáson keresztül amihez pedig TV előfizetésre nincs szükség. Egy idő után eljutunk arra a szintre, hogy akik pl. Angliában az F1 miatt fizetnek elő a Skyra leszarják és vagy nem nézik tovább, mert unalmas, vagy követik a netes ingyenes adást.

HairHungary