Amiért nincs információ Schumacherről

írta: M4Sport
2016. július 06. 16:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hogy van Michael Schumacher? A kérdés már két és fél éve fogalmazódik meg az emberekben – Sabine Kehm egy sajtóbeszélgetésen elmondta, miért nincsenek információk.

Három hét múlva Michael Schumacher tiszteletére rendeznek jótékonysági labdarúgó-mérkőzést Németországban. Az eseményen a Sebastian Vettel vezette Nazionale di Piloti, valamint a kosaras Dirk Nowitzki vezette sztárválogatott csap össze. Többek között Fernando Alonso, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, de még a régi rivális Mika Häkkinen is ott lesz július 27-én a mainzi Coface Arena gyepén.

A rendezvény felvezetéseként a héten egy sajtórendezvény tartottak, melyen a hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm is jelen volt. Michael Schumacher állapotáról is próbálták faggatni, ám ő csak arról beszélt, miért nem szolgálnak, szolgálhatnak információkkal a két és fél éve súlyos balesetet szenvedő versenyzőről.

„Mindenki tudja, hogy nem mondhatunk és nem is akarunk mondani semmit az állapotáról” – fogalmazott. „Michael nem tűnhet el, de jelenleg egyszerűen olyan bonyolult a helyzete, hogy a magánéletébe nem engedhet betekintést. Szerintem ezt mindenki meg tudja érteni. Egyszerűen csak tiszteletben kéne tartani, hogy a család nem szeretne nyilatkozni, mert védelmezni akarja a magánszférájukat. Sajnos ez az egyetlen módja ennek.”

Schumacher persze nem csak balesete és állapota miatt jelent továbbra is állandó beszédtémát. Miközben a bulvármédia sorra gyártja az instabil lábakon álló „híreket” vele kapcsolatban, gyakran kerülnek előtérbe múltja és elért sikerei is. Nemrég a Nürburgring életműdíját ítélték oda neki, s a díjátadón Kehm azt emelte ki, fontosnak tartaná, ha Schumacherről újra a sportpályafutása, nem pedig tragédiája kapcsán kezdenének el beszélni.

Ezen törekvést erősíti a Német Nagydíj előtti jótékonysági futballmeccs is, mely a Schumacher által korábban rendszeresen megszervezett jótékonysági meccsek hagyományát igyekszik föléleszteni. „Szeretnénk sok mindent az ő céljainak megfelelően továbbvinni” – nyilatkozta Kehm. „Biztos vagyok benne, hogy ha Michael tudna, most ő maga ülne itt. Nagyon élvezné ezt, és este egy nagyon vicces meccset játszanának.”

Dirk Nowitzki elmondta: „Olyan mérkőzést szeretnénk játszani, amit a játékosok és a nézők is egyaránt élvezhetnek, ami az egész család számára egy klassz esemény lehet. Michael Schumacher jótékonysági meccseinek hagyományait követve egységesített erővel szeretnénk nemes célokat támogatni.”

Oszd meg!

81 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#81 BP05 2016. július 08. 10:12  
Zasalamel:
Nem akarok én senkit semmivel se kiemelni, csak komolyan nem értem egyesek mi jogon húzzák le Hamiltont, holott simán van olyan kaliber mint Sumi. Egyeseknek ennyire savanya h vannak más hasonló képességű pilóták mint Sumi?

Ki nem ismerte el a tehetségét vagy a teljesítményét? Az meg ha valakinek számít a viselkedésük, magánéletük is és ez kicsit sem tetszik neki az a szíve joga hogy emiatt nem kedveli.
Nekem szintén nem szimpatikus a viselkedése, de a teljesítményét azt elismerem hogy benne van minden idők top 10 legjobbjába bár nálam mondjuk nem ugyanaz a kategória mint MSC, Senna, Fangio, Clark vagy még talán Prost, de az őket szorosan követő kategóriába már Hamiltont is simán beraknám Alonso, Vettel, Lauda, Mansell mellé.

Zasalamel
#80 Zasalamel 2016. július 07. 22:43  
BP05:
Az lehet hogy MS-nek Piqueten kívül nem voltak VB csapattársai, de ezt most úgy mondod mintha MS éppenhogy csak verni tudta volna őket míg Hamilton meg a földbe döngölte volna Alonsot vagy Buttont. Hát nem is abban mutatkozott meg MS klasszisa hogy mennyire tudta verni a csapattársait, mert azok legyőzése a kötelező feladat volt a számára, nem pedig kihívás mivel meg sem közelítették azt a szintet amit ő képviselt. Vagy te most azt hiszed hogy ha MS a csúcsformájában kapta volna meg maga mellé csapattársnak bármelyik VB-t akkor simán kikapott volna vagy mi? Szóval nem értem mire fel ez a csapattárs összehasonlítósdi, de ha annyira hiányolod a keményebb csapattársat akkor ott van Rosberg akit már 40 felett kapott meg nem pedig mikor ő is a csúcsformában volt és a visszatérő évét meg a balszerencséit leszámítva abszolút pariban volt vele, azzal a Rosberggel aki Hamiltontól se sokkal marad el. Amúgy ez a csapattárs dolog szerintem kicsit túl van misztifikálva. Hamilton pl. Alonsoval kihozta x-re Buttonnal 1. évükben minimálisan volt csak jobb, 2. évükben csúnyán alulmaradt, 3. évükben már jobb volt bár ez a pontokban nem mutatkozott meg mert balszerencsésebb volt, bár Buttonnak is voltak problémái nem is kevés csak neki voltak teljesen homály futamai ahol azt sem tudta hol van. Szóval ha csak a csapattársi párharcok számítanának akkor ez alapján Ricciardo nála is jobb mert kapásból legyőzte Vettelt a saját csapatában ahol 4 VB-t szerzett? Hogy Verstappent akkor már ne is említsem aki meg most Ricciardot veri elég simán a futamokon.

Nem akarok én senkit semmivel se kiemelni, csak komolyan nem értem egyesek mi jogon húzzák le Hamiltont, holott simán van olyan kaliber mint Sumi. Egyeseknek ennyire savanya h vannak más hasonló képességű pilóták mint Sumi?

F1890
#79 F1890 2016. július 07. 22:17  

latszik h nem vagy kepben a dologgal. hamiltonon az egesz mclaren meglepodott h elso eveben sot elso par futamon ott van a szeren. elso par futamon egyertelmuen kettes volt majd monaco utan robbant a bomba es ham mar egyenlo banasmodot kapott. utana egyiket sem toltak sem taktikaval sem massal. egal is volt kottuk.ugyh pique ahehhez kepest lofasz.mert o is oreg fasz volt nem eppen a legjobb akkoriban

BP05
#78 BP05 2016. július 07. 22:10  
Zasalamel:
Na akkor most nézzük Sumi csapattársait 2006-ig jó? - Piquet - Brundle - Patrese - Herbert - Verstappen - Irvine - Barrichello Ez ám a kemény felhozatal, ehhez képest Hamiltonnak sokkal erősebb csapattársai voltak. Ja mázlival nyerte a 2008-as vb-t, csak azt felejted el h 2008-ban a ferrari "kicsit" jobb technika volt mint a meki, de gondolom ez is mellékes és tökre átlagos dolog. Érdekes felfogás ez a 2007-es év, de maradjunk annyiban h reálisan gondolkodva a meki belátta h Hami is tudja azt amit alonso, így hami is megkapta azt a támogatást amit a címvédő és ez basztatta a spanyol csőrét. Már ne haragudj, de ki a f*szom érdekli h milyen magánélete van, ha a pályán az egyik legjobb? Aki az F1-et szereti az nem foglalkozik azzal h kinek milyen a magánélete ha közben behúzza zsinórban a vb címeket.... :D Akkor készülj fel egy keserű igazságra, senkit se érdekel h melyik sportolónak milyen a természete, az intelligenciája, az életformája, a neme, a bőrszíne ha abban a bizonyos sportágban a legjobb. Érdekes az is h elítéled Hamit mert olyan amilyen, de Sennát isteníted akinél nagyobb p*cs valszeg nem is volt az F1-ben, durván ordít a kettős mérce. Maradjunk már a realitás talaján.

Az lehet hogy MS-nek Piqueten kívül nem voltak VB csapattársai, de ezt most úgy mondod mintha MS éppenhogy csak verni tudta volna őket míg Hamilton meg a földbe döngölte volna Alonsot vagy Buttont. Hát nem is abban mutatkozott meg MS klasszisa hogy mennyire tudta verni a csapattársait, mert azok legyőzése a kötelező feladat volt a számára, nem pedig kihívás mivel meg sem közelítették azt a szintet amit ő képviselt. Vagy te most azt hiszed hogy ha MS a csúcsformájában kapta volna meg maga mellé csapattársnak bármelyik VB-t akkor simán kikapott volna vagy mi?
Szóval nem értem mire fel ez a csapattárs összehasonlítósdi, de ha annyira hiányolod a keményebb csapattársat akkor ott van Rosberg akit már 40 felett kapott meg nem pedig mikor ő is a csúcsformában volt és a visszatérő évét meg a balszerencséit leszámítva abszolút pariban volt vele, azzal a Rosberggel aki Hamiltontól se sokkal marad el.


Amúgy ez a csapattárs dolog szerintem kicsit túl van misztifikálva. Hamilton pl. Alonsoval kihozta x-re Buttonnal 1. évükben minimálisan volt csak jobb, 2. évükben csúnyán alulmaradt, 3. évükben már jobb volt bár ez a pontokban nem mutatkozott meg mert balszerencsésebb volt, bár Buttonnak is voltak problémái nem is kevés csak neki voltak teljesen homály futamai ahol azt sem tudta hol van.

Szóval ha csak a csapattársi párharcok számítanának akkor ez alapján Ricciardo nála is jobb mert kapásból legyőzte Vettelt a saját csapatában ahol 4 VB-t szerzett?
Hogy Verstappent akkor már ne is említsem aki meg most Ricciardot veri elég simán a futamokon.

veryhard
#77 veryhard 2016. július 07. 20:37  

Te beszélsz kettős mércéről? Nálad kibaszottul elgurult valami.

Zasalamel
#76 Zasalamel 2016. július 07. 20:05  

Na akkor most nézzük Sumi csapattársait 2006-ig jó?
- Piquet
- Brundle
- Patrese
- Herbert
- Verstappen
- Irvine
- Barrichello

Ez ám a kemény felhozatal, ehhez képest Hamiltonnak sokkal erősebb csapattársai voltak.

Ja mázlival nyerte a 2008-as vb-t, csak azt felejted el h 2008-ban a ferrari "kicsit" jobb technika volt mint a meki, de gondolom ez is mellékes és tökre átlagos dolog.

Érdekes felfogás ez a 2007-es év, de maradjunk annyiban h reálisan gondolkodva a meki belátta h Hami is tudja azt amit alonso, így hami is megkapta azt a támogatást amit a címvédő és ez basztatta a spanyol csőrét.

Már ne haragudj, de ki a f*szom érdekli h milyen magánélete van, ha a pályán az egyik legjobb? Aki az F1-et szereti az nem foglalkozik azzal h kinek milyen a magánélete ha közben behúzza zsinórban a vb címeket.... :D

Akkor készülj fel egy keserű igazságra, senkit se érdekel h melyik sportolónak milyen a természete, az intelligenciája, az életformája, a neme, a bőrszíne ha abban a bizonyos sportágban a legjobb. Érdekes az is h elítéled Hamit mert olyan amilyen, de Sennát isteníted akinél nagyobb p*cs valszeg nem is volt az F1-ben, durván ordít a kettős mérce.

Maradjunk már a realitás talaján.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 20:16

G0007
#75 G0007 2016. július 07. 19:42  
Zasalamel:
Sértőnek? Hamilton-nak sokkal keményebb csapattársai voltak mint Suminak, és a brit mindegyiket elverte. Inkább az a sértő h így lehúzod Hamilton-t és tiszteletlen vagy vele jogtalanul. Elvagy ájulva h Sumi versenyben volt a 3x vb Pikével, de az tök "átlagos" h valaki újonc évében pariban volt az akkori vb címvédővel és a mai napig legjobbnak számító Alonsoval... fuck logic Volt nemrégiben egy cikk, hogy a technika versenyképessége ha jól emlékszem 80%-ban mérnöki gárdától függ. Sumi max abban volt nagyon jó h jól tudta maga köré építeni a csapatot, 95-ben átvitte a ferrariba a fél benetton csapatot, azt a csapatot akikkel két vb címet nyert, majd még ötöt. Konkrétan ugyanazzal a csapattal dogozott 2006-ig. Őstehetség Sumi, ahogy Alonso, Hamilton, Vettel is a jelenlegi mezőnyben.

megvetem a viselkedését, ahogy és amiket nyilatkozik, a beképzeltségét, nagyképűségét, stílusát. nem méltó egy világbajnokhoz ahogy teszi a dolgát, nem jó az irány amerre az f1 tart és nem jó hogy egy ilyen ember az arca a sportnak aki semmilyen formában nem képes megfelelni a példakép státusznak amit be kellene töltenie.

Keményebb csapattársai voltak akiket mind levert?

nézzük akkor.

- Kovalainent legyőzte, de ő keményebbnek számít?
- Alonsot nem győzte le, ugyan annyi pontot szereztek azt is úgy hogy a McLaren mögötte állt.
- Buttont ismét nem tudom mennyire számít kemények, de őt se győzte le mindig mivel volt amikor feltörölte vele a padlót az angol, meg olyan is amikor csak 2 ponttal végzett előtte.
-és most itt van Rosberg , ő mennyire számít keménynek 0 vb címmel? és perpill vezeti is a vb-t...


amint látod nem verte le mindegyiket, sőt...az meg hogy ezek mennyire kemények az
relatív. én ebből a csoportból Alonsot tartom csak keménynek.

Schumi Piquet alig néhány futamot mentek együtt. Ájulni való ebben az ahogy megérkezett az f1-be az évad utolsó 5 futamára. Hiába a 3 vb cím és a tapasztalat amint betette a lábát azonnal partiban volt egy ilyen bajnokkal is aki nem mellékesen egész évben ott volt már csapatnál, rá épült a verda, szokhatta a gépet majd egy évadon át. Igen ez az belépés valóban ájulni való volt, egy újonctól, még akkor is hogy ma már tudjuk ki is volt ez az újonc.

Hamilton megérkezése az f1-be is lélegzetelállító volt. 2006-ban ha hiszed vagy sem én arra fogadtam le fogja győzni Alonsot, mivel tudtam ki a pasi és hogy McLaren pelenkával a seggén született így tolni fogják. Hozta is azt amire számítottam, sőt még többet is hozott, csak az volt ott a baj hogy ahogy előre sejteni lehetett hogy ha meg van a tehetsége (mint ahogy valóban megvolt) akkor mivel McLaren nevelés , kiskedvenc így beállnak majd mögé. Nem tudni mi történt de Alonso nem véletlen húzott el onnan azonnal, vagy rúgták ki vagy bármi . Semmit se von le Lewis érdemeiből de ezzel azért legyünk tisztában hogy kit is akart a McLaren elsőszámúnak miután kiderült hogy Lewis valóban nem ügyetlen. Igaz a vb cím elvesztését abban az évben saját hibájának köszönhette hiszen be kellett volna húznia , utsó versenyen ő vezette a pontversenyt és simán meglehetett volna csak elbénázta. Rá egy évre meg Massa ellen kellett bizonyítania óriási Sutil mázlival sikerült csak legyőznie végül , utána meg behúzott kettőt az időközben összerakott és beérett Mercivel , most meg küzd Nicoval ....

na de mind1

én az összkép alapján nézek egy versenyzőt, bajnokot. az pedig hogy a mostaniakból Hamiltont Sennához és Schumacherhez mérik számomra gyomorforgató és sértő mivel klasszisokkal nagyobb bajnok az utóbbi kettő. Ezek a fickok meghaladták a korukat, átformlták az egész sportágat, tettek a biztonságért, a sport jobbá tételéért, országokat, nemzeteket mozgattak meg ,ébresztettek fel, jótékonykodtak, halálra nyerték magukat, legendás dolgokat vittek véghez, igazi sportikonok. Hamilton meg már ne is haragudj de le se tegezhetné őket az alapján amit eddig felmutatott és ahogy viselkedik.

Sebről és Aloról nem ejtek szót mert nem róluk van szó, de mindenképp jobb a véleményem mindkettőről .

sztárvorsz
#74 sztárvorsz 2016. július 07. 18:19  

En annyit fuznek meg hozza, hogy azert mas korszak. Akkoriban egy pilota tobbet hozza tudot tenni a csapat-auto epulesehez, fejlodesehez. Azzal, hogy jo visszajelzeseket egy pilota, a csapat dolgat is konnyitette sot, kaptak egy biztos visszonyitasi pontot, ami rengeteget jelent. Emellett a pilota maga is jobban tudott teljesiteni, hiszen hozza tudtak igazitani a verdat. Schumacher ezt a fajta munkat a tokelyre tudta vinni (hozzateszem Senna is jo volt ebben), es ezert a legjobb mernokok is vele akartak dolgozni, es ezaltal a csapatfonokok is ot akartak. Nem csak o epitette a csapatot, de egy egyertelmu recept volt a sikerre - es ennek megfeleloen is kezeltek. Emellett a nyers tempoja is nagyon kirivo volt, a palyan is, illetve az akkori telemetriak alapjan is - persze ez valahol osszefugg az elozo tulajdonsagaval, illetve a mentalitasaval, hogy allandoan a hatarokat kutatta es feszegette.

Manapsag nincsenek tesztek, az autok az akkoriakhoz kepest urhajok, a pilotak szimulatoron megedzodve erkeznek. Ha ma ulne be MS egy mai nagy sztar melle, ha 1 futamot nezunk, azt mondom barmi benne van a pakliban, talan a homersekleten, auton stb mulna, kinek mi inkabb a zsanere. Nyilvan MS nem 3x olyan gyorsan teljesitene egy kort mint Alonso, hiaba van 3x annyi vb-je. Ha egy egesz evet nezunk, akkor mar szerintem MS elobb utobb kikaparna a vezetest, addig nem nyugodna, megtalalna azokat az elemeket amikket kitolna a hatart - nyilvan ez a szubjektiv velemenyem, en ezt lattam az o mentalitasaban, tehetsegeben. Az biztos, hogy ma nehezebb lenne ervenyesitenie ezen erenyeit az auto epites, teszteles teren. Mas oldalrol nezve, ha egy Alonso-t mondjuk 96-ba berakunk a Ferrari-ba, nem tudom tobbnek tunne e mint egy Alesi mondjuk, ezen erossegek nelkul..

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 18:22

Zasalamel
#73 Zasalamel 2016. július 07. 17:31  
G0007:
Schumacher kb 95től volt a csúcson nem a 2000-es évek elejétől . egy kategória a két versenyzőtől meg felfordul a gyomrom . emberileg egyenesen sértőnek tartom az összehasonlítást, versenyzéshez való hozzáállásilag pedig felháborítómak, nyers vele született tehetség alapján meg kérdésesnek de itt már enyhébb vagyok. összességében viszont lába nyomába nem ér ez a "bajnok" a Schumacher, Senna szitnű bajnokoknak akik egész lénye embereket, csapatokat, országokat, nemzeteket sőt az egész sportágat változtatták meg és értek olyan magasságokba ahonnan már nincs feljebb. egyébként te hány éves vagy?csak meg a hozzászólásaid alapján fiatalnak gondollak

Sértőnek? Hamilton-nak sokkal keményebb csapattársai voltak mint Suminak, és a brit mindegyiket elverte. Inkább az a sértő h így lehúzod Hamilton-t és tiszteletlen vagy vele jogtalanul. Elvagy ájulva h Sumi versenyben volt a 3x vb Pikével, de az tök "átlagos" h valaki újonc évében pariban volt az akkori vb címvédővel és a mai napig legjobbnak számító Alonsoval... fuck logic
Volt nemrégiben egy cikk, hogy a technika versenyképessége ha jól emlékszem 80%-ban mérnöki gárdától függ. Sumi max abban volt nagyon jó h jól tudta maga köré építeni a csapatot, 95-ben átvitte a ferrariba a fél benetton csapatot, azt a csapatot akikkel két vb címet nyert, majd még ötöt. Konkrétan ugyanazzal a csapattal dogozott 2006-ig.
Őstehetség Sumi, ahogy Alonso, Hamilton, Vettel is a jelenlegi mezőnyben.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 17:33

G0007
#72 G0007 2016. július 07. 16:03  
F1890:
sztem meg azert nyertek mert a legjobb motort csinaltak. messze a legjobbat mivel hamarabb kezdtek el. sztem msc nem motormernok es mivel ezt baszottul mgsak tesztelni sem tudta sem szimulatorokban ezert ne tulajdonitsd ehy ilyen mernokicsodat egy embernek. mert ez egy olyan alkotas ez a motor ami elkepeszto szamokat produkalSchumacher nem átlagos versneyző volt. olyan összetett tehetség, olyan komplett csomag, annyira szerteágazó mindenre kiterjedő hozzáértéssel és ráhatással aki nem csak a dolgok technikai hanem mechanikai oldalát is értette. mindent tudott hogy hol és hogyan készül, mi a szerepe, hova illeszkedik be az autóba, mindent. emellett tudta irányítani az embereket, el tudta érni kövessék, tűzbe mentek volna érte. még a Mercinél is nem egyszer lehetett látni hogy a futamok előtt körégyűlik 2-3 mérnök is akár és figyelik mit mond . ezek nem véletlenek. emellett képes volt a nagy egészet látni és akár struktúrálisan átszervezni , megfelelő embereket a megfelelő helre tenni, megfelelő szerepkört találni , irányt és példát mutatni, csapatjátékosként dolgozni és ha kell odatartania hátát mindenért és mindenkiért. ha papiron nem is , de a gyakorlatban igazgatói hatásköre volt a Ferrarinál és a Mercinél is amikkel élt is. ő nem csupán mint versenzyő volt kezelve soha

az az impact amit Schumacher gyakorolt egy adott csapatra messze túlmutat azon amit te képzelsz. véleményem szerint ő ettől lett 7es vb mert ebben volt megközelíthetetlen és az is mind a mai napig.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 16:10

F1890
#71 F1890 2016. július 07. 16:02  

sztem meg azert nyertek mert a legjobb motort csinaltak. messze a legjobbat mivel hamarabb kezdtek el. sztem msc nem motormernok es mivel ezt baszottul mgsak tesztelni sem tudta sem szimulatorokban ezert ne tulajdonitsd ehy ilyen mernokicsodat egy embernek. mert ez egy olyan alkotas ez a motor ami elkepeszto szamokat produkal

G0007
#70 G0007 2016. július 07. 15:50  
F1890:
ironia.... sztem kurvara nem vagy kepbe a mernokvilaggal . nem ugy megy az h egy versenyzo tervezi az autot. na most az h elmondja h mi a szar meg mi nem jo az mas teszta. de a megvalositas az ami a gyozelem 95%at kiteszi. amugy irvine szerint barrival nagyon jol jart msc mert omaga (irvine) szar tesztpilota volt mig barri szerinte meg mscnel is jobb. szoval arrol lehet vitatkoz i h kinek mennyi erdeme van egy autocsoda felepiteseben de azert a pilotanak sokat tulajdonitani nemigen kell.mert vegsosoron nem o tervezi az autot es ehhez kell az agy valami t ahhoz h innovaciokat talaljanak.

nálad nem tudni mi az irónia, mert írtál már olyan megdöbbentő dolgokat hogy a fene tudja mi az amit épp csak viccnek szánsz és nem komolyan.

"ezert a pilotanak sokat tulajdonitani nemigen kell."

ezért nem is vagy képes megérteni hogy vajon hogy történhetett az meg 3 csapatból is ahol megfordult, néhány év munka után világbajnok csapat lett méghozzá többszörös világbajnok.

ezért hívta vissza a mercedes is. és lám ahogy meg is mondtam már a legelején oda is jutottak ahova lehetett látni h jutnak majd mivel a recept mindig ugyanaz volt , így soha nem volt kérdéses hogy itt is összejön. össze is jött csak sajnos már generációkkal öregebb volt mint az ellenfelei és tényleg ideje volt visszavonulnia , így a babérok learatásában ez alkalommal már nem vette ki a részét úgy mint korábban, csak a munkában.


Utoljára módosítva: 2016. július 07. 15:55

F1890
#69 F1890 2016. július 07. 15:44  

ironia....

sztem kurvara nem vagy kepbe a mernokvilaggal . nem ugy megy az h egy versenyzo tervezi az autot. na most az h elmondja h mi a szar meg mi nem jo az mas teszta. de a megvalositas az ami a gyozelem 95%at kiteszi. amugy irvine szerint barrival nagyon jol jart msc mert omaga (irvine) szar tesztpilota volt mig barri szerinte meg mscnel is jobb. szoval arrol lehet vitatkoz i h kinek mennyi erdeme van egy autocsoda felepiteseben de azert a pilotanak sokat tulajdonitani nemigen kell.mert vegsosoron nem o tervezi az autot es ehhez kell az agy valami t ahhoz h innovaciokat talaljanak.

G0007
#68 G0007 2016. július 07. 15:42  
csaby_massa:
Ki a fene az a karma, hogy letudjon valakire csapni??? Istenről tudok, de a karmáról semmit.

macska karma

G0007
#67 G0007 2016. július 07. 15:39  
F1890:
a mernok tervezi az autot a pilota max elmondja h fekszik e neki es mit akar. a megvalositas a legnehezebb dolog. ezzel az erovel hamilton a legjobb mert mclarenhez megjott jovore vb. mercihez megerkezett jovore vb.

"a mernok tervezi az autot a pilota max elmondja h fekszik e neki es mit akar." ez szépen leegyszerűsített sztori a konkrét esteben

Lewis attól a legjobb mert jól szerződik és kihazsnálja a már mások által felépített dolgokat? lol . am tényleg tud szerződni ezt aláírom. alonso sajnos ezzel szemben totál csőd ilyen szempontból

G0007
#66 G0007 2016. július 07. 15:36  
Zasalamel:
Annyira felesleges ezen agyalni h most melyikük mit tudna kihozni, Sumi 2000 évek elején volt a csúcson, Hamilton most, nincs olyan szempont amire lehetne támaszkodni, bizonyítani h most kettő közül melyikük a jobb. Egy biztos egy kategória a két versenyző. Ugyanolyan nevetséges összehasonlítás mintha most Sennát akarnák Sumihoz hasonlítani, eltérő generáció.

Schumacher kb 95től volt a csúcson nem a 2000-es évek elejétől .

egy kategória a két versenyzőtől meg felfordul a gyomrom . emberileg egyenesen sértőnek tartom az összehasonlítást, versenyzéshez való hozzáállásilag pedig felháborítómak, nyers vele született tehetség alapján meg kérdésesnek de itt már enyhébb vagyok. összességében viszont lába nyomába nem ér ez a "bajnok" a Schumacher, Senna szitnű bajnokoknak akik egész lénye embereket, csapatokat, országokat, nemzeteket sőt az egész sportágat változtatták meg és értek olyan magasságokba ahonnan már nincs feljebb.

egyébként te hány éves vagy?csak meg a hozzászólásaid alapján fiatalnak gondollak

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 15:45

F1890
#65 F1890 2016. július 07. 15:36  

a mernok tervezi az autot a pilota max elmondja h fekszik e neki es mit akar. a megvalositas a legnehezebb dolog. ezzel az erovel hamilton a legjobb mert mclarenhez megjott jovore vb. mercihez megerkezett jovore vb.

F1890
#64 F1890 2016. július 07. 15:35  

a mernok tervezi az autot a pilota max elmondja h fekszik e neki es mit akar. a megvalositas a legnehezebb dolog. ezzel az erovel hamilton a legjobb mert mclarenhez megjott jovore vb. mercihez megerkezett jovore vb.

G0007
#63 G0007 2016. július 07. 15:31  
F1890:
a mai mercivel alonso is siman nyerne ha massa lenne a csapattarsa hiaba 35. ha jo a kocsid es nagy elonye van akkor nem olyan csoda h 35 evesen ugy mesz ahogy.

mégse látni nem hogy 37 éves de 34-35 év körüli futamgyőzteseket se. olyat meg pláne nem aki ebben a korban vb címért harcolna generációval fiatalabb rivális ellen.

G0007
#62 G0007 2016. július 07. 15:28  
Zasalamel:
2005 évet felejtsük el, mert abban az évben nem Sumi volt az egyik vb esélyes. Természetesen a 2006-ról beszéltem. Sztem Alonso is tudná 37 évesen azt amit Sumi, főleg ha rakéta van a segge alatt, mert azért valljuk be 2006 végére az volt a ferka. Nagy dolog a csapattól h 2005 gyenge év után 2006-ra megint dominánssá váltak a szezon végére, de hidd el h ez sokkal inkább a mérnökök érdeme nem a pilótáé. Alonso címvédő csapattal dolgozott? Sumi meg azzal a csapattal akikkel 5 vb címet nyert zsinórban. :D

Alonso? ne viccelj, Alonso 37 évesen jó eséllyel már itt sem lesz. most is tele már a töke és kifelé kacsingat pedig "csak" 34.

A ferka meg nem volt rakéta 06-ban. hol az egyikük nyert hol a másik, de ha azt is mondod 06 végére szerinted űrautó lett a ferka akkor mivan az év első felével? ott akkor meg a renault volt űrautó nemde, csak csak az már mind1?

’de hidd el h ez sokkal inkább a mérnökök érdeme nem a pilótáé."

minden elismerésem a mérnököké, de ha azthiszed Schumachernek nem volt köze hozzá hogy egyáltalán volt esélyük 06-ban újra a vbre akkor szerintem keress más sportágat.

"Alonso címvédő csapattal dolgozott? Sumi meg azzal a csapattal akikkel 5 vb címet nyert zsinórban. :D"

és ezzel mit akarsz mondani? ennyi erővel mondhatnűnk hogy mért nem nyer ricciardo hiszen vettel 4 vb címet nyert velük zsinorban. oszt ? mindig az előző év az ami mérvadó a következő évre nézve hiszen az adja meg az alapokat. kivéve mondjuk ha egy csapat csak 1 éves csoda mint a brown gp

F1890
#61 F1890 2016. július 07. 15:10  
BP05:
Ahogy év elején meg Alonso csinálta ugyanezt. Lassan kihozod hogy tulajdonképpen MSC végig űrhajóban ült míg szegényke Alonso meg sereghajtóban :D Lassan teljesen komolytalan leszel! LOL Mondom majd (remélhetőleg) meglátjuk hogy mire lesz képes pl. Verstappen ellen, aztán majd hasonlítgathatunk.

neked tenyleg rossz a szovegertesed.3. mondat

csaby_massa
#60 csaby_massa 2016. július 07. 14:51  
totopad:
Sosem szerettem, sőt mindíg ellene drukkoltam és valahol úgy gondolom, hogy itt csapott le rá a karma, de akkor sem kívánom neki, hogy így élje le a maradék életét. Szívből kívánom, hogy rendbe jön és felépűl.

Ki a fene az a karma, hogy letudjon valakire csapni??? Istenről tudok, de a karmáról semmit.

BP05
#59 BP05 2016. július 07. 14:48  
F1890:
mikor msc nyert futamokat 2006ban akkor alonso bucira volt verve azokon a futamokon vagyis sokkal jobb volt azokon a palyakon az autoja. ha ez allna fent akkor alo is megverne verstappent. 06ban meg mikor alonak volt sokkal jobb autoja akkor o nyert. tehat lehet itt lebontani evre de valojaban futamokat kell nezni es 2. feletol a rononak nem igen volt eselye onerobol szarazon.

Ahogy év elején meg Alonso csinálta ugyanezt. Lassan kihozod hogy tulajdonképpen MSC végig űrhajóban ült míg szegényke Alonso meg sereghajtóban :D Lassan teljesen komolytalan leszel! LOL

Mondom majd (remélhetőleg) meglátjuk hogy mire lesz képes pl. Verstappen ellen, aztán majd hasonlítgathatunk.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 14:53

BP05
#58 BP05 2016. július 07. 14:38  
F1890:
futamokon rozbi is levolt gyalulva pl 2014ben azots meg fejlodott. de pl kimi 37 evesen sincs nagyon lematadva az esetek 50-70 szazalekaban futamokon vetteltol 30%ban viszont valoban homaly

Mivel 14-ben az időmérőkre ment rá, így nem csoda hogy visszaesett a versenytempója de ezt már írtam. 13-ban meg fordítva volt, akárcsak 15-ben.
Kimi idén jobban teljesít, de amikor mindkettejüknél minden rendben akkor Vettel általában simán veri futamon is.

F1890
#57 F1890 2016. július 07. 14:30  

mikor msc nyert futamokat 2006ban akkor alonso bucira volt verve azokon a futamokon vagyis sokkal jobb volt azokon a palyakon az autoja. ha ez allna fent akkor alo is megverne verstappent. 06ban meg mikor alonak volt sokkal jobb autoja akkor o nyert. tehat lehet itt lebontani evre de valojaban futamokat kell nezni es 2. feletol a rononak nem igen volt eselye onerobol szarazon.

BP05
#56 BP05 2016. július 07. 14:30  
Zasalamel:
Annyira felesleges ezen agyalni h most melyikük mit tudna kihozni, Sumi 2000 évek elején volt a csúcson, Hamilton most, nincs olyan szempont amire lehetne támaszkodni, bizonyítani h most kettő közül melyikük a jobb. Egy biztos egy kategória a két versenyző. Ugyanolyan nevetséges összehasonlítás mintha most Sennát akarnák Sumihoz hasonlítani, eltérő generáció.

Minek kéne ezen agyalni, láttam hogy melyikük mit tudott kihozni a lehetőségeiből.
Az én listámon mondjuk pont nem egy kategória a 2 versenyző(nálam egészen más versenyzők vannak ugyanabban a kategóriában), bár az igaz hogy nincs nagy különbség a 2 kategória közt, sőt egészen minimális.

F1890
#55 F1890 2016. július 07. 14:28  

futamokon rozbi is levolt gyalulva pl 2014ben azots meg fejlodott. de pl kimi 37 evesen sincs nagyon lematadva az esetek 50-70 szazalekaban futamokon vetteltol 30%ban viszont valoban homaly

BP05
#54 BP05 2016. július 07. 14:22  
F1890:
a mai mercivel alonso is siman nyerne ha massa lenne a csapattarsa hiaba 35. ha jo a kocsid es nagy elonye van akkor nem olyan csoda h 35 evesen ugy mesz ahogy.

Az lehet, de akkor is simán nyerne-e ha jövőre mondjuk előbb visszaesne a Merci, és mondjuk Verstappen behúzna egy VB-t addig, majd a következő évben egy hasonlóan jó autóban ülő Verstappennel kellene megharcolnia úgy hogy Alonso lenne már 36 Verstappen meg bő egy tizessel kevesebb aki épp VB-t nyert?
Kíváncsi leszek hány éves korukig fognak versenyezni és hogy kik ellen mire lesznek majd képesek Alonsoék 36 vagy 40 felett ha egyáltalán kihúzzák addig.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 14:25

Zasalamel
#53 Zasalamel 2016. július 07. 14:06  
BP05:
Nem is azt akartam ezzel mondani hogy 40 feletti MSC ugyanolyan jó lett volna kvalin mint Ham, mivel nyilván jobb Hamilton hisz pl. Rosberget dominálja kvalin MSC meg nagyjából kihozta vele x-re, viszont amikor verte akkor átlagosan olyan különbséggel mint Hamilton teszi, szóval MSC is képes volt hasonló tempóra csak már sokkal ritkábban ami nem meglepő.

Annyira felesleges ezen agyalni h most melyikük mit tudna kihozni, Sumi 2000 évek elején volt a csúcson, Hamilton most, nincs olyan szempont amire lehetne támaszkodni, bizonyítani h most kettő közül melyikük a jobb. Egy biztos egy kategória a két versenyző.
Ugyanolyan nevetséges összehasonlítás mintha most Sennát akarnák Sumihoz hasonlítani, eltérő generáció.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 14:11

BP05
#52 BP05 2016. július 07. 13:58  
F1890:
attol h nem nyersz meg kozelebb lehetsz a masikhoz futamokon.marpedig tavaly ez tortent. ja persze rozbi azert mond mit mert h ne egesse magat. sztem hamilton mas dimenzio kvalikon mint msc kvalikon 40 evesen

Nem is azt akartam ezzel mondani hogy 40 feletti MSC ugyanolyan jó lett volna kvalin mint Ham, mivel nyilván jobb Hamilton hisz pl. Rosberget dominálja kvalin MSC meg nagyjából kihozta vele x-re, viszont amikor verte akkor átlagosan olyan különbséggel mint Hamilton teszi, szóval MSC is képes volt hasonló tempóra csak már sokkal ritkábban ami nem meglepő.

F1890
#51 F1890 2016. július 07. 13:53  

a mai mercivel alonso is siman nyerne ha massa lenne a csapattarsa hiaba 35. ha jo a kocsid es nagy elonye van akkor nem olyan csoda h 35 evesen ugy mesz ahogy.

Zasalamel
#50 Zasalamel 2016. július 07. 13:41  
G0007:
"hasonló technikával már simán pariban volt vele, sőt el is verte a németet." 05-ben nem volt hasonló technikájuk. Nem is Schumacher ellen csatázott abban az évben hanem Raikkönen ellen. ők és a csapataik Schumacherékhez képet dupla annyi pontot szereztek . Az csak MS nagysága, hogy ennek ellenére képes volt néha villanni és behozni magát vb 3. helyre. 2006-ban pedig a 05-ös hátrányból nekirugaszkodva csaptak neki az évnek és hozta le úgy azt az évet hogy 37 évesen, visszavonulása évében, mentálisan elfáradtan hogy majdnem legyőzte a 25 éves , erőtől duzzadó , mentálisan éles , motivált címvédő alonsot aki nem mellékesen a címvédő csapatnál volt . és mindezen hendikeppek ellenére az utolsó futamig nyitott volt a vb, sőt 2 futammal az idény vége előtt már ő vezetett csak aztán az élről elfüstölt a motorja, utána technikai gond brazíliában majd defekt és vége ma már hol látsz ebben a korban olyan szinten teljesítő versenyzőt amit ő letolt 36-37 évesen is egy generációval vagy akár generációkkal fiatalabbak ellen, hogy nem csak körözget meg ha mázlija van néha dobogó közelébe kerül hanem vb címért csatázik és az egyik legnagyobb tényező ? sehol. azt hogy még 43 évesen is 10-10 hozta időmérőt azzal aki most vezeti a vb-t már meg sem említem. szóval ez a simán partiban volt vele alonso, sőt el is verte dolog nagyon szép , sőt hízelgő is mert ahogy írod abból az jön le, hogy te teljesen természetesnek vetted hogy abban a korban , annyi hendikep ellenére is ms egy tényező volt , és értéke volt az ő legyőzésének, de igazából pont hogy az ő teljesítménye volt az ami valódi értéket képviselt mivel az természetes hogy egy 25 éves, firss vb, a vb csapatnál győzni tud, az viszont nem hogy egy mentálisan elfáradt, 37 éves, aki épp vissza akar vonulni és olyan csapatnál van akik fele annyi pontot szereztek az előző évben mint a rivális képes arra még mindig hogy majdnem megnyerje a vb-t még ezek ellenére is. nekem ez inkább annak volt a bizonyítéka , ill az amit a visszatérésekor csinált hogy ha még ennyi akadály és nehézség ellenére is ilyen szinten volt, akkor az sokat elárul arról, hogy amikor ő volt abban a korban amikor versenyezni kell akkor mért vált a neve egyenlővé a forma-1-el.

2005 évet felejtsük el, mert abban az évben nem Sumi volt az egyik vb esélyes.

Természetesen a 2006-ról beszéltem. Sztem Alonso is tudná 37 évesen azt amit Sumi, főleg ha rakéta van a segge alatt, mert azért valljuk be 2006 végére az volt a ferka.
Nagy dolog a csapattól h 2005 gyenge év után 2006-ra megint dominánssá váltak a szezon végére, de hidd el h ez sokkal inkább a mérnökök érdeme nem a pilótáé.
Alonso címvédő csapattal dolgozott? Sumi meg azzal a csapattal akikkel 5 vb címet nyert zsinórban. :D

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 13:48

F1890
#49 F1890 2016. július 07. 13:35  

2013ban japanban hamilton off pl japanban vagy brit nagydijon defekt es csak 4. amit rozbi bemakolt ugyh ketten estek ki elole. ujonc eveben a mercinel hamilton meggyozobben jobb volt mint forditva

F1890
#48 F1890 2016. július 07. 13:34  

attol h nem nyersz meg kozelebb lehetsz a masikhoz futamokon.marpedig tavaly ez tortent.

ja persze rozbi azert mond mit mert h ne egesse magat. sztem hamilton mas dimenzio kvalikon mint msc kvalikon 40 evesen

BP05
#47 BP05 2016. július 07. 13:19  
F1890:
42 en azt mondom h SZERINTEM . nem pedig ugy irom le h kesz teny. 43 barrit meg button is picsazta 41 mifele fejlodes? 2013ban hamilton leverte majd 14ben jobb lett a tempoja. 15ben mar futamokon is majdnem azt tudja mint lajcsi.iden meg nagyon nwm lehet semmit sem levonni nagyon de latszik h tokoket novesztett. raadasul o maga mondta h jobb versenyzove valt azzal h ham odakerult. es h jobban kihozzak egymasbol az utolso tizedeket is. plusz van mar vb harcbeli tapasztalata. ugyh ne mond h nemfejlodott semmmit mert aki nem fejlodik evrol evre az lemarad amugy szokas szerint vagy nem tudsz ertelmezni vagy kiforgatod a szavaimat. a 10-12 es evrol nem beszeltem hanem az azutanirol h fejlodott. az mar a te rosszmajusagod h ebbe is azt latod bele h csokkentem msc erdemeit. de ha a 10-12 szezo erdekel akkoris rohadt sokat fejlodott amit el is mondott h par trukkot ellesett mstol

2013-as leveréshez azért hozzá tartozik hogy Rosberg pechesebb volt Hamiltonnál, és többször is esett ki mint ő ehhez képest csak 18 ponttal kapott ki. Szóval a futamokon jó volt, csak pechesebb.
14-ben lett jobb a tempója? Időmérőn igen, de a futamokon nem sok köze volt Hamiltonhoz még annyira se mint 2013-ban, volt hogy hátrébbról indulva is megverte Rosberget. Szóval ez nem fejlődés csak stílusváltás(vagy nem tudom hogy nevezzem máshogy) mert amit a kvalin hozott azt a versenytempóban elvesztette.
2015-ben csak a szezon vége felé talált magára amikor képes volt erőből verni Hamiltont, amikor Hamilton már VB volt.
Ha az fejlődés hogy tökösebb lett és nem menekül le a pályáról ha Hamilton ki akarja tenni a fűre, akkor igen ebben fejlődött mert másbann nem igen.
Mondta :D Hát mit mondjon szerencsétlen hogy most se nyújt jobb teljesítményt mint amit a nyugger MSC ellen nyújtott és mégis elég ahhoz hogy felvegye vele a kesztyűt és harcban legyen vele. Ez sem saját magára sem Hamiltonra nem vetett volna túl jó fényt, amúgy is mindig fényezik egymást azserint hogy épp kinek a fényezése tünhetnek fel jobb fényben.
Tapasztalata az biztos hogy több van, de miben fejlődött ha ugyanúgy megkapja a tizedeit ahogy már 2012-ben is megkapta MSC-től is, és ez a különbség 2014-et kivéve állandó jelleggel megvan, a versenyeken pedig ha egyiküknek sincs balszerencséje akkor már anno MSC is nagyobb arányban verte ahogy Hamilton is veri.
Szóval igen tökösebb lett, és tapasztaltabb is de gyorsabb nem az biztos.

A 12-es évet azért tettem hozzá hogy megmutassam neked hogy arányait tekintve semmivel se volt másabb se kvalin se futamon MSC ellen mint Hamilton ellen.
Azzal pedig hogy direkt nem említed meg az MSC elleni éveket hanem hogy szerinted csak 13 után fejlődött, az nem ugyanazt jelenti hogy azelőtt gyenge volt bezzeg most milyen erős lenne. Nincs ebbe saját rosszmájúság csak már ismerem a trükkjeidet ;)

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 13:37

G0007
#46 G0007 2016. július 07. 13:18  
Zasalamel:
Nem lehúzni akarja Sumit, csak azt mondja h Sumi korszakában nem voltak olyan kaliberű versenyzők rajta kívül, alig volt olyan ellenfele akik folyamatosan tudták hozni a topszintet. Aztán jött Alonso aki hasonló technikával már simán pariban volt vele, sőt el is verte a németet. Most meg Alonso mellett ott van Hamilton, Vettel akik szintén tudják ugyanezt a szintet. Erősebb a mezőny mint Sumi korában.

"hasonló technikával már simán pariban volt vele, sőt el is verte a németet."

05-ben nem volt hasonló technikájuk. Nem is Schumacher ellen csatázott abban az évben hanem Raikkönen ellen. ők és a csapataik Schumacherékhez képet dupla annyi pontot szereztek . Az csak MS nagysága, hogy ennek ellenére képes volt néha villanni és behozni magát vb 3. helyre.
2006-ban pedig a 05-ös hátrányból nekirugaszkodva csaptak neki az évnek és hozta le úgy azt az évet hogy 37 évesen, visszavonulása évében, mentálisan elfáradtan hogy majdnem legyőzte a 25 éves , erőtől duzzadó , mentálisan éles , motivált címvédő alonsot aki nem mellékesen a címvédő csapatnál volt . és mindezen hendikeppek ellenére az utolsó futamig nyitott volt a vb, sőt 2 futammal az idény vége előtt már ő vezetett csak aztán az élről elfüstölt a motorja, utána technikai gond brazíliában majd defekt és vége


ma már hol látsz ebben a korban olyan szinten teljesítő versenyzőt amit ő letolt 36-37 évesen is egy generációval vagy akár generációkkal fiatalabbak ellen, hogy nem csak körözget meg ha mázlija van néha dobogó közelébe kerül hanem vb címért csatázik és az egyik legnagyobb tényező ? sehol. azt hogy még 43 évesen is 10-10 hozta időmérőt azzal aki most vezeti a vb-t már meg sem említem.

szóval ez a simán partiban volt vele alonso, sőt el is verte dolog nagyon szép , sőt hízelgő is mert ahogy írod abból az jön le, hogy te teljesen természetesnek vetted hogy abban a korban , annyi hendikep ellenére is ms egy tényező volt , és értéke volt az ő legyőzésének, de igazából pont hogy az ő teljesítménye volt az ami valódi értéket képviselt mivel az természetes hogy egy 25 éves, firss vb, a vb csapatnál győzni tud, az viszont nem hogy egy mentálisan elfáradt, 37 éves, aki épp vissza akar vonulni és olyan csapatnál van akik fele annyi pontot szereztek az előző évben mint a rivális képes arra még mindig hogy majdnem megnyerje a vb-t még ezek ellenére is.

nekem ez inkább annak volt a bizonyítéka , ill az amit a visszatérésekor csinált hogy ha még ennyi akadály és nehézség ellenére is ilyen szinten volt, akkor az sokat elárul arról, hogy amikor ő volt abban a korban amikor versenyezni kell akkor mért vált a neve egyenlővé a forma-1-el.


F1890
#45 F1890 2016. július 07. 12:54  

43
a rozbi elleni merleet nem is nezem soga mscnel mert az nem igazan mervado . de teny h rozbi ketto nullara nyert a harmadik evet meg nem lehet osszehasonlitan annyit szopott ms

F1890
#44 F1890 2016. július 07. 12:52  

42

en azt mondom h SZERINTEM . nem pedig ugy irom le h kesz teny.

43
barrit meg button is picsazta

41
mifele fejlodes?
2013ban hamilton leverte majd 14ben jobb lett a tempoja. 15ben mar futamokon is majdnem azt tudja mint lajcsi.iden meg nagyon nwm lehet semmit sem levonni nagyon de latszik h tokoket novesztett.
raadasul o maga mondta h jobb versenyzove valt azzal h ham odakerult. es h jobban kihozzak egymasbol az utolso tizedeket is.
plusz van mar vb harcbeli tapasztalata. ugyh ne mond h nemfejlodott semmmit mert aki nem fejlodik evrol evre az lemarad

amugy szokas szerint vagy nem tudsz ertelmezni vagy kiforgatod a szavaimat. a 10-12 es evrol nem beszeltem hanem az azutanirol h fejlodott. az mar a te rosszmajusagod h ebbe is azt latod bele h csokkentem msc erdemeit. de ha a 10-12 szezo erdekel akkoris rohadt sokat fejlodott amit el is mondott h par trukkot ellesett mstol

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 12:57

sztárvorsz
#43 sztárvorsz 2016. július 07. 12:41  
F1890:
38 tudod arra sincs bizonyitek. csak mig en mindig velemenykent irok vmit addig egyesek kesz tenykent vezsnek dolgokat aztan meg aki maskent gondolja az szerintuk hulye es nem rrt hozza. na ez a nagy kulonbseg egy teny es gy hipotezis kozott

Te viszont az kezeled tenykent, ha mai mezony aztan minden eddiginel jobb, kb minden 2. pilota minden idok top10, pedig ez csak egy tezis. Barichello pl. egyaltalan nem volt messze Button-tol 2009-ben, 2008-ban jobb is volt, Hulkot is megette meg 2010-ben. Es az mar nem az a Barichello volt mint mondjuk a 2000-es evek elejen. Erosebb volt o is anno, de MS mellett eselye sem volt ervenyesulni. Ha Alonso kerult volna be melle anno, o is vizhordo lehetett volna, mert MS teljes tamogatast harcolt ki (a teljesitmenyevel), amit nyilvan Alonso sem vallalt volna be - ezert kb. ennyire hulyeseg is vitazni rajta mi lett volna ha - mivel 1 total elkepzelhetetlen koncepcio.

A Mercedes-nel mar mas volt a helyzet, ott mar leginkabb csapatot epiteni hivtak vissza, de kellett mellette egy fiatal tehetseg is, akire hosszu tavon lehet epiteni. Szerintem ez mar nem az a Schumi volt mint regen, nem is tudom elkepzelni hogy olyan motivalt lett volna mint 20 evvel korabban, se nem mint mondjuk Rosberg. Ettol fuggetlenul azert ’12-ben elegge csak fasorban volt mar vele. Es azert tegyuk hozza, hogy MS is anno Piquet mellett kezdte zoldfulukent, ugy h csak az utolso 5 futamra ult be es igen komolyan helyt allt. Ha neki nem szamoljuk fel, hogy o eros csapattars volt mert idosodott, akkor MS-nek is el kell nezni Rosberg elleni merleget.

BP05
#42 BP05 2016. július 07. 12:36  
F1890:
38 tudod arra sincs bizonyitek. csak mig en mindig velemenykent irok vmit addig egyesek kesz tenykent vezsnek dolgokat aztan meg aki maskent gondolja az szerintuk hulye es nem rrt hozza. na ez a nagy kulonbseg egy teny es gy hipotezis kozott

Te is simán ki szoktad jelenteni hogy Vet, Alo Ham, vannak olyan jók mint pl. Senna vagy MSC szóval te ugyanúgy tényként közölted ezeket.

BP05
#41 BP05 2016. július 07. 12:28  
F1890:
eárulom neked h rózbrerg évről évre fejlődik. 2013 után hatalmasat fejlődött aztán 15-re is és 16-ra is. a pár évvel ezelőtti formájához képest sztem sokkalta erősebb lett.mind kvalik terén mind futamok terén. a kérdésemre nem tudsz választ adni mert nem is lehet. hamilton alonso vettel lett volna neki az igazán kemény falat, és 2006-ban meg is ízlelte h milyen lehet díaz ellen versenyezni. hát nem egyszerű... vmint kimi ellen 2003-ban egy erősebb kocsival is nehezen nyyerte a vb címet, úgyh én joggal feltételezem azt hogy ez a 3 fickó ellen igencsak kurvanehéz dolga lett volna. erre sincsen bizonyíték arra sem amit te mondasz. de a legtöbb szakértőnél a hill coulthard villnöv top 10 de top 15ben sincs. na részemről lezártam, csak az nemtetszett h tényként írsz le olyan dolgot amire nincs bizonyítékod

Miféle fejlődés? Miben is mutatkozott meg ez a hatalmas fejlődés Rosberg részéről? Mert még 2012-höz képest se látok fejlődést nála nemhogy 2013 után. MSC-hez képest is 2012-ben már megkapta a 0,1-0,2 mp-t és 2014-en kívül Hamiltontól is kb. ugyanennyit kap. Továbbá futamokon szintén MSC volt nagyobb arányban jobb nála(már amiket be is tudtak fejezni). Egyedül az a változás volt nála megtapasztalható hogy 2014-re sokkal jobban ráment az időmérőkre ami viszont a versenytempója rovására ment mivel Hamilton általában megette őt a versenyeken, aztán vissza is állt a korábbi stílushoz hogy versenyképesebb legyen amivel újra hátrányba került Hamiltonhoz képest 1 körön. Tessék egy kis statisztika erről:
http://www.f1fanatic.co.uk/statistics/2012-f1-statistics/driver-form-guides/nico-rosberg/
http://www.f1fanatic.co.uk/statistics/2013-f1-statistics/driver-form-guides/nico-rosberg-2013-f1-season-form-guide/
http://www.f1fanatic.co.uk/statistics/2014-f1-statistics/driver-form-guides/nico-rosberg-2014-form-guide/
http://www.f1fanatic.co.uk/2015-f1-season/statistics/driver-form-guides/nico-rosberg-2015-form-guide/

Ezzel megint csak MSC teljesítményét akartad kissebbíteni hogy ellene Rosberg milyen gyenge volt bezzeg most milyen erős csak most se jött be, mert láthatólag szart se fejlődött azóta nem hogy hatalmasat. 2014-re változtatott hogy mire koncentrál jobban, de nem jött be neki.

Hamilton, Alonso meg Vettel lett volna neki a kemény falat? Az azért megvan hogy te MSC-t egy 13-16-18 évvel fiatalabb VB-hez akarnád mérni. Alonso is csak nagy csatában győzte le 2006-ban rádásul úgy hogy MSC balszerencsésebb volt nála és 13 évvel öregebb, meg épp a visszavonuló évét teljesítette. 2003-ban meg ne csináljál már úgy mintha a Ferrari egy űrhajó lett volna a McLarenhez képest, mert igaz gyorsabb volt valamivel (akárcsak a BMW is) de abban az évben bőven VB esélyes volt a McLaren is hála a pontrendszernek is ami elértéktelenítette a győzelmeket, úgyhogy a rendszeres dobogóesély elég jó fegyvertény volt, abban pedig a McLaren nagyon jó volt.
Úgyhogy olyan bizonyíték persze hogy nincs amilyet te akarsz hiszen nem volt Alonso, Hamilton vagy Vettel csapattársa de nekem bőven megfelel az is ahogy Rosberg ellen képes volt teljesíteni 40 év felett is, és elnézve hogy Hamilton se veri agyon sőt... ez nem éppen a te teóriádhoz van közelebb.

F1890
#40 F1890 2016. július 07. 11:52  

37

fbon egyeb forumokon sztem nagyon latszik h ki mennyire elfogult a kedvencevel. en nem kimit basztatom hanem a velemenyem mellett allok ki. ti nalatok ugymegy a szurkolas h aki szeront nem komi a legcukibb legkobb stb az nem szurkol neki... en meg ezzel vitaba szallok ha nem ertek egyet vmivel. pl vettel 11 13 cimet sem tartom olyan nagy vaszoszdaszra mint egyesek. mert rohogve bekocogott elso helyen. nekem megvan a velemenyem es azt elmondom az h nem tetszik neked te gondod. ettol meg kimi nem fog sem rosszabbul sem jobban tteljesiteni es amugysem rajtunk mulik h marad e

F1890
#39 F1890 2016. július 07. 11:49  
BP05:
Miért arra talán van bizonyítékod hogy nem emelkedhetett volna ki közülük? Ugyanúgy nincs, akkor te a saját állításodat miért kezeled tényként?

38
tudod arra sincs bizonyitek. csak mig en mindig velemenykent irok vmit addig egyesek kesz tenykent vezsnek dolgokat aztan meg aki maskent gondolja az szerintuk hulye es nem rrt hozza. na ez a nagy kulonbseg egy teny es gy hipotezis kozott

BP05
#38 BP05 2016. július 07. 11:38  
F1890:
mivel nem volt erős csapattársa sohasem, ezért nem tudhatjuk mire ment volna ellenük. semmiféle bizonyíték nincsen rá h kiemelkedett volna a mai hamilton alonso vettel ellen ugyanolyan technika mellett, szóval ezt tényként közölni, eléggé balgaság

Miért arra talán van bizonyítékod hogy nem emelkedhetett volna ki közülük? Ugyanúgy nincs, akkor te a saját állításodat miért kezeled tényként?

ego
#37 ego 2016. július 07. 11:06  
F1890:
volt a csapattársa az említett 3 pilóta vagy sem? ha nem, akkor nem írhatsz le kész tényként olyat ami meg sem történt 23 bocs, de alonso ugyanolyan régóta van mezőnyben mint kimi és mégis megverte a finnt. úgyh én nem becsülök le senkit. sem msc-t sem alonsot. az h jobbnak tartom mint kimit had legyen már az egyéni szubjektív véleményem, a mclarenes pályafutása után semmi sem igazolja h fordítva lenne.és msc 15 évig volt a mezőnyben top szinten, alonso szintén. kiminél ez ez nem mondható el. inkább gondolkozz el azon h én belátom h a kedvencem nem a legjobb de ezek ellenére tudok neki továbbra is szurkolni

A gond az hogy én ne mindom hogy a legjobb, ellenben te azt hogy szar és vonuljon vissza igen. És te pont nem szurkolsz kiminek csak minden lehetőséget megragadsz hogy degradáld ha megérdemli ha nem. Én pont hogy elfogadom hogy a kedvencem jelenle nem a legjobb te pedig ezért támadod mert nem felel meg az elvárásaidnak. Te meg ezen gondolkozz.

cyberpunk999
#36 cyberpunk999 2016. július 07. 09:53  

Elsőnek lennie valamiben vagy egy kijárt utat követni nem ugyanaz, ezért a maiak összevetése schumacherrel nem teljesen fair, mert schumacher hozzáállása és munkamódszerei az ő sajátjai voltak és az utána jövőknek pedig már kötelezően le kellett másolni azt.

Kitalálni valamit és megtanulni valamit nagyságrendi különbséget jelent a nehézségét nézve.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 09:53

cyberpunk999
#35 cyberpunk999 2016. július 07. 09:45  

Keep fighting Michael!

Zasalamel
#34 Zasalamel 2016. július 07. 08:35  
Zik.Zak:
Miért van az, hogy amikor meglátok egy Schumacher-cikket, előre tudom, hogy ott lesz alatta F1890 bőszen bizonygatva, hogy nem is volt olyan nagy pilóta. Bárcsak a lottó ötösöm lenne ilyen biztos. :))

Nem lehúzni akarja Sumit, csak azt mondja h Sumi korszakában nem voltak olyan kaliberű versenyzők rajta kívül, alig volt olyan ellenfele akik folyamatosan tudták hozni a topszintet.
Aztán jött Alonso aki hasonló technikával már simán pariban volt vele, sőt el is verte a németet. Most meg Alonso mellett ott van Hamilton, Vettel akik szintén tudják ugyanezt a szintet.
Erősebb a mezőny mint Sumi korában.

Zik.Zak
#33 Zik.Zak 2016. július 07. 07:16  
totopad:
Sosem szerettem, sőt mindíg ellene drukkoltam és valahol úgy gondolom, hogy itt csapott le rá a karma, de akkor sem kívánom neki, hogy így élje le a maradék életét. Szívből kívánom, hogy rendbe jön és felépűl.

Karma? Jesszus. Még akkor is, ha szerinted ez vagy az a megmozdulása sportszerűtlen volt. Szerinted egy ilyen baleset egyenes arányban áll azzal, mint "karma"?

Ez az ember nagyon sokat adakozott, segített a rászorulókon is. Volt miből persze, ezért nem állítom piedesztálra, csak ha már a karmánál tartunk, nem tudom mi a fenéről beszélsz. Rossz ember volt? Gonosz volt? Vagy mi?

Zik.Zak
#32 Zik.Zak 2016. július 07. 07:11  

Miért van az, hogy amikor meglátok egy Schumacher-cikket, előre tudom, hogy ott lesz alatta F1890 bőszen bizonygatva, hogy nem is volt olyan nagy pilóta. Bárcsak a lottó ötösöm lenne ilyen biztos. :))

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához