Amiért Rosberg kör nélkül maradt délután

írta: M4Sport
2016. július 08. 17:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár technikai problémája miatt máris lépéshátrányba került Nico Rosberg Lewis Hamiltonnal szemben, sem ő, sem csapata nem gondolja, hogy ezzel máris rossz vágányra terelődött hétvégéje.

A délelőtt kiélezett csatát hozott a két Mercedes-versenyző között, Nico Rosberg műszaki hiba miatt azonban kénytelen volt kihagyni a második szabadedzést Silverstone-ban. Mindez azt is jelenti, hogy a mindkét gyakorlást megnyerő Lewis Hamilton máris némi lépéselőnybe került csapattársával szemben.

„Ez nem túl jó Nico számára. Az első edzésen délelőtt egy különversenyt láthattunk a két versenyzőnk között, ami igazán jó volt. Nagyon gyorsak voltak, egymást váltogatták az élen” – nyilatkozta Paddy Lowe technikai vezető. „Lewis azonban így is elvégezte a házi feladatot, ment a lágy és a közepes keverékkel, kevés és sok üzemanyaggal is. Minden adatunk megvan, amire a hétvégéhez szükségünk lesz. Ezeket Nico hasznosítani tudja majd. És biztosra veszem, hogy a harmadik edzésen hamar belelendül, és megfelelően ráhangolódik az időmérőre. Ne feledjük, a múlt héten az időmérőn is kiment, és azonnal három lila szektort autózott.”

Lowe a hibáról elárulta, valójában nem olaj-, hanem vízszivárgás lépett fel Rosberg autójában, mégpedig nem sokkal a rajt előtt. „Nem tudjuk pontosan, mi történt, ezért inkább félreállítottuk az autónkat, hogy alaposabban is megvizsgáljuk. Vízszivárgást észleltünk, közvetlenül az edzés kezdete előtt. Reméltük, hogy javítás nélkül is pályára küldhetjük, mivel nagyon kis szivárgás volt. Végül azonban elővigyázatosságból úgy döntöttünk, inkább megkeressük a pontos okot, máskülönben még kárt is okozhattunk volna a motorban. Ez csak egy pénteki motor, amit már terveink szerint nem használunk versenyen, de nem szerettünk volna megkockáztatni egy hibát az év ezen szakaszában.”

Miközben Hamilton pénteken összesen 66 kört teljesített hazai pályáján, csapattársa ennek épp a felét, 33-at tette meg. Elmondása szerint azonban nem különösebben aggódik. „Úgy néz ki, mi vagyunk a leggyorsabbak. Szerintem jó csatára számíthatunk Lewisszal. Kár, hogy ma nem vezethettem, de délelőtt azért volt rá alkalmam. Most átnézem, mire jutott ma Lewis, és holnapra pedig mindent átveszek” – nyilatkozta a bajnokság első helyezettje.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Raikkönen
#7 Raikkönen 2016. július 09. 10:46  

Már előre látom, ha esetleg Rosbi így is verni fogja vagy lerajtolja, jönni fog hogy milyen peches a brit :DDD

aw123
#6 aw123 2016. július 09. 07:48  

Elso rozbi bunti ausztria miatt ;)

kisdee
#5 kisdee 2016. július 08. 23:35  
Paberto:
És ezt pont te mondod??? :D

Maradjunk annyiban hogy megtalálta a zsák a foltját :D

vinyei93
#4 vinyei93 2016. július 08. 21:53  
Paberto:
És ezt pont te mondod??? :D

Mondjuk attól még igaza van :D De jogos :D

Paberto
#3 Paberto 2016. július 08. 20:59  
Konszpiresiszeoriz:
Neked állandóan ide kell szarni valami baromságot öcsém?

És ezt pont te mondod??? :D

Konszpiresiszeoriz
#2 Konszpiresiszeoriz 2016. július 08. 19:10  
SANI{Ó:
na nehogy már egy fél edzés miatt ekkora dráma legyen....majd ha cucc cserékért hátrasorolják akkor lehet hátrányról beszélni....mint Hamiltonnál

Neked állandóan ide kell szarni valami baromságot öcsém?

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 08. 18:14  

na nehogy már egy fél edzés miatt ekkora dráma legyen....majd ha cucc cserékért hátrasorolják akkor lehet hátrányról beszélni....mint Hamiltonnál

HairHungary