Amikor a találgatások megzavarják a versenyzőt

írta: M4Sport
2016. február 13. 12:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az újságírók mindig ugyanazt kérdezték, és az utca embere is csak arra volt kíváncsi, átigazol-e a Ferrarihoz. Valtteri Bottas elismerte, tavaly nyáron megzavarták a pletykák, viszont ebből is tanult valamint, a jövőben pedig igyekszik könnyebben kezelni a hasonló helyzeteket.

Néhány olasz lap már 2014 végén megszellőztette, a folytatásban Bottas válthatja Kimi Räikkönent a Ferrarinál, majd a tavalyi szezon első felében több forrás is biztosra vette, 2016-ban ő lesz Sebastian Vettel csapattársa. A két pilóta hamar a figyelem középpontjába került; az újságírók minden hétvégén próbáltak új információkat szerezni, Bottas pedig – aki karrierje során először szembesült ekkora felhajtással – egyre zavaróbbnak találta a folyamatos találgatást.

„Ez volt pályafutásom legzavaróbb időszaka” – mondta nemrég az Autosportnak. „Megéreztem, mire képes a média, hiszen minden versenyhétvégén ugyanazokat a kérdéseket szegezték nekem. Még az átalagos emberek is mindig ugyanazt kérdezték az utcán, olyan volt ez az egész, mintha a hét minden napján, 24 órában ugyanazt csináltam volna. Nem volt ideális a helyzet, mert ha elutazol egy hétvégére, akkor elsősorban arra akarsz fókuszálni, hogy a lehető legjobbat hozd ki magadból. A helyzet sokkal nehezebb, ha folyamatosan pletykálnak, de ilyen a Forma–1…”

Ebben az időszakban Bottas teljesítményén is látszott, nem tud csak a munkára koncentrálni, hiszen volt néhány gyengébb hétvégéje. Ez a megingás a Williams technikai igazgatója szerint is a pletykáknak köszönhető. „Bárcsak, ne történt volna meg ez az egész” – utalt Pat Symonds a Ferrarival kapcsolatos híresztelésekre. „Azért mondom ezt, mert a pletykák hatással voltak rá. Viszont Valtteri megbirkózott velük és vissza tudott vágni” – tette hozzá.

Bár volt egy pont, amikor valóban úgy tűnt, sor kerülhet a váltásra, a Ferrari végül meghosszabbította Räikkönen szerződését, Bottas pedig elfogadta a Williams ajánlatát. Igaz, zavarták a találgatások, fél évvel később azonban már ebben az ügyben is megtalálta a pozitívumot. „Remélem, hosszú pályafutás áll előttem, és ez alatt bőven lesznek még ilyen találgatások, lehet már 2016-ban is. Most azonban már tudom, hogyan készüljek fel ezekre. Hosszú távon tehát, hasznos volt, hogy már ilyen helyzetben is voltam” – magyarázta magabiztosan.

És valóban! Räikkönen szerződése csak egy évre szól, Bottas neve tehát 2016-ban is felbukkanhat az „utódlással” kapcsolatos találgatásokban, most viszont ígérete szerint sokkal lazábban kezeli a helyzetet. „Valójában a Forma-1 sokkal többről szól a vezetésnél” – nyilatkozta az Ilta Sanomat című finn lapnak. „De most talán sokkal könnyebben kezelném ezt a helyzetet. Nos, talán ez a Forma–1 legidegesítőbb része, de sportember vagyok. Szeretem a sportot és a vezetést is, egy nap pedig meg szeretném nyerni a világbajnokságot, ez pedig hozzátartozik a nagy egészhez…”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#4 f1m12 2016. február 13. 14:41  

ha most megzavart, ne akard, h megint legyenek ilyen találgatások.....mert még egy ilyen eset, és lerombolódik a renoméja

albutr
#3 albutr 2016. február 13. 14:39  

ez valami vicc akart lenni Bottastól vagy komolyan gondolta ezt akkor meg semmi keresni valója nincs egy top csapatban.

Kepano
#2 Kepano 2016. február 13. 14:31  

Jó kifogás! :P
Azt még megértem, ha egy kicsit megzavarja a versenyzőt, ha a menesztéséről pletykál a sajtó, de Bottas esetében ilyenről szó sem volt. Ha már attól megremeg a keze, hogy szóba hozzák a Ferrarival...

F1890
#1 F1890 2016. február 13. 13:31  

szegényke , már sajnálom :(
ettől ismerszik meg a top pilóta, msc-t vettelt szétszedte a brit média mégis csöndben tették a dolgukat, és sikeresek voltak. alonso 06-ban szintén állta a sarat és még sorolhatnámFORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert