Amikor a versenyző „láthatatlanná” válik

írta: M4Sport
2016. szeptember 14. 11:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault pilótáját, Jolyon Palmert frusztrálja, hogy az autó gyengesége miatt nem érhet el kiugró eredményeket a királykategóriában. A fiatal brit tudja, idén egyik rivális érdeklődését sem keltette fel, ezért különösen fontos számára, hogy meggyőzze jelenlegi munkaadóit.

Palmer GP2-es bajnokként csatlakozott a Lotushoz, ahol tavaly tesztpilótaként ténykedett, idén pedig megkapta a lehetőséget az istállót felvásároló Renault-tól arra, hogy élesben is bizonyítson. A franciák szezonja azonban a vártnál is nehezebbre sikeredett, így a fiatal pilótának a mezőny hátsó részében kellett helyt állnia, ahol teljesítménye bizonyos értelemben „láthatatlanná” vált.

Legjobb eredményét még a szezonnyitón érte el (11. lett), igaz, a Magyar Nagydíjon nagyon jó esélye volt arra, hogy megszerezze első pontjait, és túlszárnyalja az ausztráliai teljesítményt, ám a kritikus pillanatban elkövetett egy hibát, és több pozíciót is veszített. Úgy érzi, azóta több alakommal is jó versenyt futott, mégsem tudta magára vonni a figyelmet. „Elég nehéz ez egy olyan autóval, ami normál körülmények között a Q1-ből sem jut tovább” – fogalmazott.

„Természetesen a pontokért is nagyon-nagyon nehéz harcolni ezzel a géppel. Nagy kár, mert néha úgy érzem, nagyon jó versenyt futottam, viszont senki sem tud róla, mert a pontzónán kívül maradtam. Ha sokan versenyben maradnak, akkor még az is előfordulhat, hogy csak a 15. helyen érek célba, hiába mentem jól. Érthető a dolog, így viszont nehéz bárkit is meggyőzni” – folytatta.

„Ha ott lennénk a legjobb tíz között, és ott is így teljesítenénk, akkor sokkal gyakrabban hallanánk az emberektől, hogy «micsoda manőver volt ez», és azt, hogy «mekkora versenyt futott». De ez már csak ilyen” – jelezte kissé csalódottan a fiatal pilóta, kinek sorsa továbbra is bizonytalan, a Renault ugyanis még nem döntötte el, kikkel vesz részt a 2017-es bajnokságban.

Tudja, a jelenlegi helyzetben az a legjobb, ha a gyár vezetőit próbálja meggyőzni, teljesítményére ugyanis valószínűleg egyik rivális sem figyelt fel. „Azt hiszem, sokkal könnyebb meggyőzni azt a csapatot, ahol versenyzel, hiszen ők alaposan kielemzik az összes adatot. Mikroszkópon keresztül elemzik a futamodat, szóval, ha valamit jól csinálsz, azt biztosan látni fogják. A többiek ezt nem látják ennyire tisztán, hiszen előttük csak a végeredmény van ott. A csapattársamat például nagyra tartják, szóval, ha ellene jól teljesítek, azt hiszem, a többiek is felfigyelhetnek rám” – magyarázta.

Noha a szezon során többen felvetették, Palmernek valószínűleg távoznia kell a Renault-tól, ő maga úgy érzi, minden esélye megvan arra, hogy meghosszabbítsák szerződését. „Még semmiről sem döntöttek, és én is versenyben vagyunk az ülésért. Szóval, ha jól teljesítek a döntést megelőző hétvégéken, és bizonyítom, hogy megérdemelem a lehetőséget, akkor biztos, hogy maradhatok. Tudom, hogy képes lehetek rá. A lényeg az, hogy minden összeálljon, és ne hibázzak. Megmutathatom nekik, mire vagyok képes. Az esély adott” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. szeptember 14. 20:26  

Sokat fejlődött, van benne potenciál, míg Magnussen az egy éves tapasztalatával, s ígfy, hogy benne vagyunk műár bőven a szezon második felében egyre csak háttérbe szorul, mintha úgy látnám. Még nem írom őt sem le, de ha folytatódik a tendencia, Palmert tuti megtartanám, Magnussen helyére pedig egyelőre nem látom ki lenne elérhető, akit értelme lenne szerződtetni. Ocon nekem egyelőre nem mutatott sokat, persze év közben ült be, egy év Manort adnék neki még, aztán úgy ítélném meg. Marad remélem a páros jövőre

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”