Amikor jól jön a tapasztalat: Massa kelendő lehet

írta: M4Sport
2016. január 11. 19:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams brazil versenyzője, Felipe Massa úgy érzi, ő lehet az egyik főszereplője a következő átigazolási időszaknak, hiszen a komolyabb szabályváltozások miatt a csapatok a tapasztalt pilótákat fogják keresni a 2017-es szezon előtt.

Bár a részletekkel kapcsolatban még mindig zajlanak az egyeztetések, az biztosnak tűnik, hogy jövőre ismét megváltoznak a királykategória technikai szabályai. A tervek szerint a versenyautók gyorsabbak és nehezebben vezethetők lesznek, mint a jelenlegiek, ezek az elképzelések pedig a tapasztaltabb pilóták érdeklődését is felkeltették: Jenson Button és Felipe Massa is jelezte, noha szerződése idén lejár, szívesen kipróbálná magát az új érában is.

„Azt hiszem, egészen jó lehetőségem lesz, hogy továbbra is magas szinten folytassam (a pályafutásomat)” – nyilatkozta magabiztosan a brazil az Autosport munkatársának. „A következő szezon minden csapat számára komoly változásokat hoz, az emberek pedig a tapasztalatot fogják keresni. Olyan pilótákat, akik tudják, mit mondjanak, és akik hozzájárulhatnak a csapat fejlődéséhez. Szóval, talán tényleg maradhatok, de ezt még nehéz megmondani” – teszi hozzá.

Massa 229 futamot teljesített eddigi Forma-1-es pályafutása során. Ez alatt az idő alatt kis híján felért a csúcsra (2008-ban a Ferrari pilótájaként mindössze egy ponttal csúszott le a világbajnoki címről), de rendkívül nehéz pillanatokat is át kellett élnie; 2009-ben súlyos balesetet szenvedett a Magyar Nagydíj időmérőjén, visszatérése után pedig rendre elmaradt csapattársáról, Fernando Alonsótól. Karrierje 2014-ben kapott új lendületet, amikor csatlakozott Sir Frank Williams alakulatához, ahol – nem győzi hangsúlyozni – egyelőre nagyon jól érzi magát.

A brazil most egyértelművé tette, jelenleg csak a 2016-os szezonra összpontosít, és nem érzi, hogy komolyabb nyomás lenne rajta a bizonytalan jövő miatt. „Egy évig még érvényes a szerződésem, és most tényleg nagyon boldog vagyok itt! Majd meglátjuk, hogyan alakul az idei év; meglátjuk, mit teszek. Abban az esetben, ha nem lesz esélyem arra, hogy olyan szinten folytassam a versenyzést, amilyenen szeretném, vagy érdemelném, lehet be fogom fejezni! De elég sok időm van még arra, hogy ezen gondolkodjak” – zárta mondandóját.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. január 11. 22:59  

almodj kiralylany

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa