Amikor nem a csapat dönt: Szponzorai révén Pérezé az utolsó szó

írta: M4Sport
2016. augusztus 03. 12:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ha úgy adódik, elveszítheti Sergio Pérezt a Force India. Hiába rendelkezik szerződéssel a mexikói jelenlegi csapatával, sorsa elsősorban rajta és szponzorain múlik.

Ellentmondás feloldva. Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa Silverstone-ban kijelentette: 2017-nek is jelenlegi versenyzőpárosukkal vágnak neki, mivel mindkettejüket szerződés köti hozzájuk. Miközben Nico Hülkenberg legutóbb Hockenheimben megerősítette, valóban biztos a maradása, csapattársa, Sergio Pérez már hetekkel ezelőtt arról beszélt, maga dönt majd a sorsáról és arról, vált-e csapatot.

Pérez a hírek szerint több istállóval is tárgyal: a Williams és a Renault is szívesen látná őt soraiban. A franciákat vélhetően nemcsak tapasztalata és meggyőző eredményei, de szponzori háttere is vonzza. És mint kiderült, ez utóbbi lehet a kulcsa távozásának is. Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke elárulta, hiába akarják megtartani őt, Pérez sorsa – Mallya kijelentése ide vagy oda – a saját kezében van.

„Itt minden a kereskedelmi oldalon múlik. Nagyon szeretnénk megtartani őt, de ez végül az ő döntése lesz, nem a miénk” – nyilatkozta az Autosportnak. „Vijay fő célja, hogy megtartsa a mostani párosunkat, erre törekszünk. De mindenkinek magának kell döntenie. Mi csak a versenyzőinkre tudunk hatni, a kereskedelmi oldalra nem.”

Pérez mögött a mexikói milliárdos Carlos Slim révén erős támogatók állnak, akik azonban nem csak a Force India számára fontosak. A Renault Pastor Maldonadótól év elején azért vált meg, mert szponzora, a PDVSA nem tudta már biztosítani a szerepeltetéséért Enstone-nak fizetett összegeket. A franciák alighanem most üdvözölnének egy másik tehetős támogatót, miközben Pérez személyében egy stabil versenyzőre is szert tehetnének.

Fernley ugyanakkor jelezte, nem úgy készülnek, hogy versenyzőjük elhagyja a fedélzetet, ezért B-tervük sincs. „Ilyet nem játszhatunk, egyenesnek kell lennünk. Van egy érvényes szerződésünk, és hacsak nem történik semmi különleges, nem hinném, hogy be kéne dobnunk a csalit más versenyzők elé. Ez nem lenne sportszerű. Az A-tervünk megvan, ez pedig az, ami most van. Csak akkor lesz B-terv, ha ez nem jön össze” – nyilatkozta.

Pérez legutóbb azt mondta, a nyári szünetben tervezi átgondolni jövőjét, azaz augusztus végére talán már el is dőlhet a sorsa. „A szünetben átgondolom, mit értünk el a Force Indiával. Az idei eredmények nagyszerűek. Remélem, hogy amikor megérkezünk Spába, már tudni fogom, hogy alakul a jövőm. Van pár lehetőségem, pár igen vonzó lehetőség, de egyelőre nem döntöttem” – fogalmazott.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#1 BP05 2016. augusztus 04. 08:15  

Perez annak ellenére nyugodtan eligazolhat máshová hogy már van szerződése a FI-val jövőre? Az meg miféle szerződés lehet amit most írtak alá de nem kötelezi maradásra?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze