Amilyen az apja is volt – dicsérő vélemények Mick Schumacherről

írta: M4Sport
2016. március 11. 10:42
FOTÓ: ©Prema

Alapos, érett és segítőkész – Mick Schumacher többek véleménye szerint is örökölte tehetségét édesapjától. A 16 éves német már megkezdte a felkészülést az új Forma–4-es idényre.

Húsz évvel azt követően, hogy édesapja először magára öltötte a Ferrari overallját, Mick Schumacher is pirosba öltözött. Michael Schumacher 16 esztendős fia pár hete hivatalosan is aláírt új csapatához, a Prema Powerteamhez, most pedig már első hivatalos tesztjén is túl van a csapattal (valójában már a múlt év végén tesztelt velük Monzában). Az olasz istálló a németországi Lausitzringen gyakorolt, ahol Mick összesen 47 kört teljesített, és a negyedik helyen zárt – a Mücke-csapat versenyzői mögött. (Akik a pletykák szerint ezúttal szándékosan könnyű autóval köröztek, hogy felkeltsék az ígéretes versenyzők érdeklődését.)

A kisebbik Schumacher az előző évet a német Forma–4-es bajnokságban versenyezte végig, ahol az összetett 10. helyén zárt. Volt csapatfőnöke, Frits van Amersfoort elárulta, rendkívül szomorú, hogy versenyzőjük egy szezon után elhagyta őket. „Eléggé rosszul érzem magam amiatt, hogy elment, nem is titkolhatom a csalódottságomat” – nyilatkozta az Autosportnak. „Ő egy fantasztikus fiatalember. A csapat nagyon szerette őt, igazán klassz ember.”

A holland szerint tavaly több alkalommal azt is bizonyította, a pályán sem kell félteni – a rá irányuló nagy figyelem és a nagy nyomás ellenére sem. Oscherslebeni győzelmekor például egy pillanatig sem ingott meg. „Higgadt maradt, és öröm volt látni ezt. Fejben nagyon összeszedett, az egyetlen dolog, ami hiányzott nála, a tapasztalat volt.”

Miután idén továbbra is a Forma–4 mezőnyének tagja lesz, Schumacher számára a cél egyértelmű: harcba kell szállnia a bajnoki győzelemért. Bár 2015-ben voltak riválisok, akik meggyőzőbb teljesítményt nyújtottak nála (például David Beckmann, aki idén már az F3-ban versenyez), főnöke mellett a kollégák is jó véleménnyel vannak Mickről. A német a télen egy hétvége erejéig kipróbálta magát az ázsiai MRF Challenge-ben is, ahol két dobogós helyezést is szerzett. A sorozat két évvel ezelőtti bajnoka, Rupert Svendsen-Cook szerint tehetsége nem is lehet kérdés. „A versenyszelleme legalább annyira meggyőzött, mint a tempója. Nem riad vissza, ha esélye van támadni, igazán bátor” – fogalmazott.

A korábbi F1-es versenyző, Narain Karthikeyan másra is felfigyelt azon az indiai hétvégén. „Odament az autóhoz, megnézte a padlólemezt, és föltett pár nagyon technikai kérdést, ami azt mutatta, a korához képest rendkívül érett.” A sorozat vezetője, David Lowe pedig hozzátette, Schumacher a versenyt követően is rendkívül segítőkész volt szerelőivel. „Ez fantasztikus. Egyetlen embernél láttam hasonlót, Nico Rosbergnél” – mondta, megállapítva, hogy ezt a hozzáállást vélhetően édesapjától tanulta. „Szeretne önálló személyiség lenni, de az ilyen embereknek nyilván van ráhatásuk. Harrison Newey (Adrian Newey fia szintén ott volt az MRF Challenge-en – a szerk.) például minden szárnyat ellenőrzött a kocsitesten, és aligha kell kérdezni, ez honnan jött…” – mondta.

Ami Mick Schumacher idényét illeti, a német F4-es bajnokság április 15-én rajtol Oscherslebenben. A tehetségnek idén bizonyítania kell, nemcsak fellángolásokra képes, de egy bajnoki csatában is helyt tud állni. A Prema remek lehetőséget kínál az előmenetelére (egészen a GP2-ig vezethetik őt), ráadásul a pletykák szerint már a Ferrari és a Mercedes is érdeklődik iránta, s várja, hogy utánpótlásprogramjába vehesse. Ehhez persze mindenekelőtt egy sikeres 2016-os szezont kell futnia.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#3 Balrog 2016. március 11. 15:34  

"Ami Mick Schumacher idényét illeti, a német F4-es bajnokság április 15-én rajtol Oscherslebenben"
Akkor ezek szerint végül az olasz bajnokságban nem indítják el? Mert ott már egy héttel korábban rajtol a szezon. Egyedül a két bajnokság második fordulói ütköznek, szóval a két csapattársa mindkét szériában be van már jelentve, de ő egyelőre nincs.

Konszpiresiszeoriz
#2 Konszpiresiszeoriz 2016. március 11. 12:19  

A fiú tehetséges.
A gépezet már régen beindult.
Ha nem szenved sérülést ami hátráltathatja akkor számításaim szerint már 2019-ben bemutatkozhat a legnagyobbak között.

sába
#1 sába 2016. március 11. 11:19  

Azt hiszem minden Schumisnak jó érzés pirosban látni Micket. Remélem tényleg bizonyítja a tehetségét és jól fog teljesíteni. Tavaly is többször eljátszottam a gondolattal, hogy milyen nagyszerű lenne az Öreget a pálya szélén látni drukkolni a fiának.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ