Amin Verstappennek még javítania kell

írta: M4Sport
2016. július 07. 14:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha elégedett versenytempójával, és külön kiemelte gumikezelési képességeit, a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner jelezte, Max Verstappennek még javulnia kell az időmérő edzéseken. A szakember úgy érzi, védence ezt a feladatot is meg fogja oldani.

Mióta a bikások előléptették, Verstappen két dobogós helyezéssel bizonyította, nem tettek rossz lóra, amikor úgy döntöttek, már a negyedik futam után őt ültetik Danyiil Kvjat helyére. A fiatal holland teljesítményével a Red Bull is elégedett, igaz, a csapatvezető szerint még mindig vannak területek, melyeken javulnia kell. Főleg az időmérő edzéseken…

A csapattárs, Daniel Ricciardo ugyanis eddig minden közös kvalifikációjukon előkelőbb rajtpozíciót szerzett (a futamokon viszont több alkalommal is kikapott márkatársától). „Verstappen az előző két-három futamon nagyon erős volt” – kezdte Horner. „Jól bánt a gumiabroncsokkal és a nyomás sem zavarta meg. Az időmérőkön még dolgoznia kell egy kicsit. Daniel ebben a tekintetben egyértelműen a csúcson van. Jó, hogy pilóták illenek egymáshoz, és motiválják egymást” – tette hozzá.

Amikor a beszélgetés során megkérdezték, mire lesz szüksége Verstappennek ahhoz, hogy a folytatásban jobb teljesítményt nyújtson szombatonként, Horner meglehetősen egyértelmű választ adott: „Azt hiszem, ez majd a tapasztalattal együtt jön magától” – mutatott rá arra, hogy a holland még csak második évét tölti a Forma–1-ben, a Red Bullnál pedig hatodik versenyére készül.

Végül külön kiemelte, Verstappen milyen jól bánik a Pirelli abroncsaival, Ausztriában ugyanis hosszú második etapjának köszönhette második helyezését, Spanyolországban pedig egy hasonló taktika miatt került az élre, és szerezhette meg a sokat emlegetett futamgyőzelmet – az utolsó körökben mindkét alkalommal 2007 világbajnokának, Kimi Räikkönennek a támadásait verte vissza.

„Remek munkát végzett a gumik életben tartatásával” – dicsérte. „Ausztriában a torkunkban dobogott a szívünk, mert tudtuk, mennyi kört teljesített már azokkal az abroncsokkal, a bal hátsón pedig már nem sok gumi volt. A futam az egy hónappal ezelőtti barcelonaira emlékeztetett, ahol ugyanaz a versenyző loholt mögötte. Nagyon jól dolgozott és (az osztrák versenyen) a hármas kanyarban lengetett sárga zászló is segített rajta egy kicsit az utolsó körben” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert