Amire még nem volt példa: Szurkoló intheti le a vasárnapi versenyt!

írta: M4Sport
2016. június 30. 12:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull mindig is híres volt kreativitásáról és rendhagyó ötleteiről – ezt most újra bizonyítja. Kiderült, vasárnap egy szerencsés szurkoló intheti majd le a futamot az általuk üzemeltetett pályán!

Évtizedekkel ezelőtt már-már művészi szintre emelt, ugrálással egybekötött leintéseket nézhettünk, 2002-ben az is előfordult, hogy a futball legendája, Pelé maradt le arról, hogy a győztes Michael Schumachert átszeli a célvonalat, ám olyat még biztosan nem láthattunk, amit ezen a vasárnapon az Osztrák Nagydíj legvégén fogunk. Tudniillik az F1 történetében először egy szerencsés szurkoló fogja leinteni a kockás zászlóval a versenyt!

Az erős marketingjéről híres Red Bull ötlete volt mindez, amely nyilvánvalóan a jegyeladásokat igyekezett növelni különleges akciójával. (A hírek szerint ezen a téren a tavalyi visszaesés óta idén sem javult a helyzet…)

Minden, a hétvégi futamra jegyet váltó szurkoló egyúttal esélyt is kap arra, hogy ő lendítse meg a kockás zászlót. Ehhez a jegyvásárláson kívül nem kell mást tennie, mint a szurkolói zónában a lehető legkreatívabb módon integetni az ottani kockás zászlóval, majd fotókat, videókat készíteni erről. A legérdekesebbnek ítélt „leintő” aztán szerencsés győztesként éles helyzetben is megcsillogtathatja tehetségét. A 2002-es interlagosi Pelé-esetet elkerülendő – amikor a brazil legenda késve megérkezett a kockás zászlóval, óvodásokat idéző zászlólengetésbe kezdett – a győztes pontos instrukciókat is kap majd a versenyigazgató Charlie Whitingtól.

A lehetőség nem mindennapi: az F1-ben általában pályabírók lendítik meg a kockás zászlót, és a sportág története során ezt a feladatot eddig csupán hírességeknek, kiemelt VIP-vendégeknek adták át. „Szerintem óriási, hogy egy szurkoló intheti le az osztrák futamot” – véleményezte munkaadója ötletét Daniel Ricciardo. „Ha most lennék gyerek, és megkapnám ezt az esélyt, biztosan meg akarnám ragadni! Ez is egy módja a szurkolók lelkesítésének, valamint annak, hogy közelebb hozzuk őket a sportágunkhoz. Ez egy jó kezdeményezés, és remélem, hogy csak a kezdete több hasonló apróságnak.”

Ami azt illeti, valóban az. A Red Bull ugyanis más ötletekkel is előállt. Csütörtökön például három szerencsés ülhet be Bernd Mayländer mellé a biztonsági autóba, hogy teljesítsenek egy-egy kört az osztrák pályán. Vasárnap pedig az ifjú rajongók előtt is nagy lehetőség nyílik: a gyerekjeggyel rendelkezők közül 22 lurkót sorsolnak ki, akik a focimeccseken látott mintára kísérhetik el a versenyzőket a futamot megelőző versenyzői parádéra!

A szervezők emellett más kiegészítő programokkal is készülnek. Számos osztrák versenyzővel – köztük Niki Laudával – felélesztik a Procar betétfutamot, lesznek koncertek, csütörtökön és szombaton is autogramot osztanak a versenyzők, és aki erről lemaradna, szombaton és vasárnap reggel a paddock felé vezető „Vörös szőnyegen” is találkozhat a versenyzőkkel, csapatfőnökökkel.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

02016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"