Arrivabene: A Red Bull és a McLaren is megismeri majd a mostani problémánkat!

írta: M4Sport
2016. június 09. 09:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Maurizio Arrivabene jelezte, hiába közelít a Red Bull és a McLaren az élmezőnyhöz, hamarosan ők is ugyanolyan problémákkal találják majd szembe magukat, mint idén a Ferrari. A svájci Blicknek adott interjújában a csapatát ért kritikákról, Sergio Marchionne kijelentéseiről és 2017-es felállásukról nyilatkozott.

A megbízhatósági gondokról

„Ez a küzdelem következménye, ami az élen zajlik, és ahol már a Renault is fel-feltűnik a Red Bull-lal, és ahol hamarosan a McLaren és a Honda is felbukkan majd. Mindketten meg fogják ismerni a mi mostani problémánkat. A hajtóegység sok veszélyt rejt magában.”

A csapatot érő nem szűnő kritikákról

„Ez a szurkolók és a média hibája. A V6-os motorunk jó, de sok más elem megy tönkre időnként. Nem vagyunk elégedettek, mert még nem ott tartunk, ahol lennünk kéne. De muszáj kockáztatnunk, és ilyenkor benne vannak a hibák is. Ausztráliában egy más taktikával nyerhettünk volna, ahogy Bahreinben, majd a Mercedesek kiesésével Spanyolországban is. Ha ott minden stimmelt volna, most nem kritizálnának minket. Monacóban is sok minden játszott ellenünk.”

Az átalakulás második évéről

„A struktúra még nagyon új, egyes alkalmazottaink most először vannak fontos pozíciókban, ezért még hiányzik náluk a tapasztalat. Ha most változtatnánk, az rossz hatással lenne. A nyomás része a játéknak, de más csapatoknál bizonyára kisebb lenne. A Ferrarinál szebbek a győzelmek, de fájóbbak a vereségek. Kétszer annyira.”

Az elnök, Sergio Marchionne szigorú elvárásairól és kijelentéseiről

„Képzeljék csak el, milyen lenne, ha hallgatna, és nem tűzne ki elénk célokat! Én megdöbbennék. Huszonöt éve vagyok a Forma–1-ben, és soha nem láttam olyan Ferrari-főnököt, aki elégedett lett volna a második hellyel. Nyernünk kell, és Marchionne csak a szurkolók szavát hangoztatja.”

Az idei bajnoki esélyekről

„Biztosan van esély. Az eddigi mérlegünk talán nem valami jó, de sok balszerencsénk is volt. Például Vettelt Szocsiban Kvjat ütötte ki. Amíg van matematikai esélyünk, harcolni fogunk. Még tizenöt futam van hátra.”

Sebastian Vettel jövő évi csapattársáról

„Jövőre majd megmondom, ki lesz. Ideális a versenyzőfelállásunk, kölcsönösen hajtják egymást. Mit akarunk még?”

A 2017-es szabályváltozások jelentette esélyről

„Nem látok a jövőbe. Minden alkalommal váltás van az élen. Meg kell várnunk az első futamot, hogy lássuk, a télen ki végezte a legjobb munkát. Egy biztos: az új autók dögösek lesznek!”

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jtfan
#6 jtfan 2016. június 09. 23:12  
BrettShaw:
"Ausztráliában egy más taktikával nyerhettünk volna, ahogy Bahreinben, majd a Mercedesek kiesésével Spanyolországban is. Ha ott minden stimmelt volna, most nem kritizálnának minket. Monacóban is sok minden játszott ellenünk.” -Ennyi feltételes mód egyetlen gondolatcsokorban még egy szurkolótól is erős lenne. Az a gond kedves Maurizio, hogy általában nem jön össze semmi.

Hát igen mi lett volna ha? Csak hogy egy Ferraritól nem azt várják hogy kihasználja mások hibáját vagy a kedvező körülményeket. Erőből kellene nyerni kedves Maurizio.

BrettShaw
#5 BrettShaw 2016. június 09. 15:58  

"Ausztráliában egy más taktikával nyerhettünk volna, ahogy Bahreinben, majd a Mercedesek kiesésével Spanyolországban is. Ha ott minden stimmelt volna, most nem kritizálnának minket. Monacóban is sok minden játszott ellenünk.” -Ennyi feltételes mód egyetlen gondolatcsokorban még egy szurkolótól is erős lenne. Az a gond kedves Maurizio, hogy általában nem jön össze semmi.

Utoljára módosítva: 2016. június 09. 15:59

DUdi
#4 DUdi 2016. június 09. 14:42  
Hombre B:
2 token-be került az új fejlesztés a legfrissebb hírek szerint.

Igen. Sajnos. A vének tanácsa nem hitt a megbízhatóság címszónak.

Hombre B
#3 Hombre B 2016. június 09. 14:05  

2 token-be került az új fejlesztés a legfrissebb hírek szerint.

Rocketfinger
#2 Rocketfinger 2016. június 09. 13:37  

A csapatot érő nem szűnő kritikákról

„Ez a szurkolók és a média hibája.... FUCKOFF!!!!

mrktrx
#1 mrktrx 2016. június 09. 13:28  

Tavaly amennyire összeszedettnek és stabilnak láttam a csapat és a márka irányítását, annyira bomlik most szét ez a szervezet. Marchione átesett már a ló montezemoloi oldalára, tökfelesleges volt a cégvezetőt lecserélni, ha az utódja is csak követelőzni tud logikus gondolkodás nélkül. Arrivabene kezéből meg kezd kicsúszni az irányítás. Jó vezető, rajta látom azt, hogy nem csak a levegőbe akar beszélni, és kívülről egy munkamániás erőskezű főnöknek látom, de kezd szétesni.

Amikor már úgy látszik, hogy kezdene a Ferrari elindulni a megfelelő ösvényen, akkor mindig jön egy betonfal és utána mint a hangyaboly, senki nem tudja merre csak keringenek körbe-körbe kétségbeesetten. Nagyon érdekel, hogy hány év kell még ahhoz, hogy újra bajnokságot nyerjenek, nem egy és nem kettő véleményem szerint.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek