Arrivabene: Azt nem mondanám, hogy elajándékoztuk a győzelmünket

írta: M4Sport
2016. március 20. 12:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár egy ideig úgy tűnt, a Ferrari megtréfálhatja a címvédő Mercedest az Ausztrál Nagydíjon, az olaszok a stratégia terén nem álltak a helyzet magaslatán. Ők is elismerték ezt, de Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint szó sincs arról, hogy eldobták volna a győzelem lehetőségét.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen álomszerű rajtjának köszönhetően már két kanyar után az élen állt Melbourne-ben, majd fokozatosan el is tudott húzni a harmadik Nico Rosbergtől. Az első kiállásoknál a Mercedes németje ugyan közel került a négyszeres világbajnokhoz, Vettel a szuperlágy keveréken újra növelni tudta előnyét – egészen a 19. körben érkező piros zászlós megszakításig.

„Sebastian és Kimi rakétaként indult el. Utána kontrolláltuk a versenyt. Akkor még minden jónak tűnt. De végső soron nem az számít, hogy rajtolsz, sem az, hogy elöl van-e a két autód, csakis az, hogy harmadikak lettünk az egyik autónkkal, míg a másikat elveszítettük” – vont mérleget Maurizio Arrivabene napjukról.

Kimi Räikkönen kiesését az újraindítás után műszaki hiba okozta, Sebastian Vettel visszaesését pedig az, hogy bár cserélhettek volna, mégis a szuperlágy abroncsokon hagyták őt. „Az Alonso balesete miatti piros zászló előtt még hittem a győzelemben” – árulta el Arrivabene. „Aztán félbeszakadt a verseny. Most persze lehet azon vitázni, hogy mi történt volna, ha a verseny normál menetrend szerint megy tovább. Sosem fogjuk már megtudni. A boxfalon ülve a piros zászló előtt úgy tűnt, képesek vagyunk növelni az előnyünket. Úgy tűnt, minden a terv szerint halad. Nem szeretnék olyan kifogásokat keresni, hogy a piros zászlón ment el a versenyünk. Ez olyan versenyhelyzet, amilyen több évente fordul elő. És nyilván jó oka van a versenyirányításnak arra, ha félbeszakít egy futamot.”

Ami a gumiválasztásukat illeti, az olasz szerint éppen alakulhatott volna úgy is, hogy most mindenki merészségüket dicséri. „Agresszívebbek akartunk lenni a Mercedesnél, hogy élni tudjunk a győzelmi esélyünkkel. Már ekkor tudtuk: ahogy sikerülhet, úgy balul is elsülhet ez. Ha a helyzetet a félig üres vagy félig teli pohár esete szerint vizsgáljuk, én azt mondom, szerintem inkább félig teli a pohár. Mégpedig azért, mert az élen álltunk, és mert bizonyítottuk, számolni kell velünk. Ugyanakkor természetesen a harmadik helynek is örülök. Azt nem mondanám, hogy elajándékoztuk a győzelmünket, ilyen messzire én nem mennék.”

„Örülök, hogy ilyen jó volt a versenytempónk. Talán a gumiválasztásunk miatt már nem annyira, de úgy tűnt, megéri kockáztatni. Várom már a következő versenyt, mert tudjuk, hogy van esélyünk. És minden egyes verseny más történet. Bahreinben újra minden másképp alakulhat, mint Ausztráliában.”

Jock Clear, a Ferrari főmérnöke a Sky Sportsnak úgy nyilatkozott, azért is voltak bizonytalanok a gumiválasztással a verseny újraindítása előtt, mert kevés hétvégi tapasztalatuk alapján nem tudták, mire számíthatnak a közepes keveréktől. A kérdésre, lett volna-e esélyük így a Mercedes ellen, Arrivabene sem tudott egyértelmű választ adni. „Minden autó másképpen bánik a gumikkal. Majd ha megnyugszunk, kiértékeljük az adatokat. Szeretném tudni a pontos részleteket a gumiválasztásunkkal kapcsolatban. Mégpedig azért, hogy a következő alkalommal már máshogy járhassunk el.”

Sebastian Vettel is inkább a pozitívumokat hangsúlyozta a nap végén – a német úgy érzi, bőven lesz még esélyük a Mercedes legyőzésére. „Ez még csak a legelső futam volt. Mindig is úgy gondolkodtam, hogy az első futamon, de egészen a nyári szünetig eszembe sem jut a bajnokság. Próbálom a legjobbamat nyújtani, próbálok teljes gőzzel menni, ezt szeretem, ezért vagyok itt, minden más jön magától. Versenyezni vagyunk itt, nyerni, és próbálkozunk, hogy ez összejöjjön” – fogalmazott.

Oszd meg!

37 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

KIMI AND THE RED POWER
#37 KIMI AND THE RED POWER 2016. március 21. 07:41  
p4x-639:
miért szerinted mennyit lehet adni egy hasonló(kicsit gyengébb) tempójú autóval 3-al lágyabb keveréken? Főleg úgy hogy a gumi élettartamának felét a piros zászló előtti/SC alatt idő tette ki, illetve spórolni is kellett vele, hogy ne kelljen felrakni a végére a közepest? (a teszteken a lágy és az ultralágy között volt 3 tized az elméleti 1,1 helyett) Nem tudom minek kell károgni még akkor is amikor egyértelműen látszik, hogy közel(közelebb) vannak. (tavaly Rozihoz képest 33 másodpercre volt Vettel lemaradása most ha a megszakításig eltelt köröket nem számoljuk amíg feltartották Rozit akkor is a verseny kétharmada alatt kapott 9,6-ot úgy, hogy a végén ha csak pár tizeddel is de gyorsabb köröket tudott volna futni ha nincs előtte Hamilton)

Ezek az adatok nem valósak. Räikkönen tudott 3 tized különbséget kiautózni a szuperlágyon a lágyhoz képest, majd lenyilatkozták, hogy egy gyenge kör volt. De, hogy számolgassunk egy kicsit. Ham futotta a legjobb időt közepesen, ami 1:24.1, míg Rosberg 1:23.0-t lágyon és szuper lágyon nem mentek. De a Ferrarinál például Vettel 1:23.6-os lágy gumis kört és 1:22.7-es szuper lágyas kört futott. Ezek alapján durván 2 mp különbség van a közepes és a szuper lágy között. Az ultralágy meg szuperlágy barcelonai "lassúsága" pedig nagyban annak köszönhető, hogy magasabb hőtartományban működnek optimálisan -mint azt a közepes teszi-, így 1 körön szinte esélytelen volt felmelegíteni. Versenytávon már teljesen más a helyzet persze...

Zasalamel
#36 Zasalamel 2016. március 20. 15:19  
guide:
A Ferrari nem melegíti fel olyan könnyen a gumikat,mint a merci.Már az elején megelőzte volna Rosberg Vettelt.A második hely talán meglehetett volna.

Olyan jelentős tempókülönbség nem hiszem h lett volna h Rosbi megelőzze, a torrokat se tudták megelőzni hiába volt náluk gyorsabb hami fél seccel.

guide
#35 guide 2016. március 20. 14:59  
jtfan:
Közepes fel az újrarajtnál és megvan a győzelem. Nem egyszerű előzni ezen a pályán.

A Ferrari nem melegíti fel olyan könnyen a gumikat,mint a merci.Már az elején megelőzte volna Rosberg Vettelt.A második hely talán meglehetett volna.

jtfan
#34 jtfan 2016. március 20. 14:57  

Közepes fel az újrarajtnál és megvan a győzelem. Nem egyszerű előzni ezen a pályán.

sztárvorsz
#33 sztárvorsz 2016. március 20. 14:53  

Más taktikával Hamilton biztos fogható lett volna, Rosberg már kérdőjeles nálam. Közel lehettek a mercihez így érzésre.

p4x-639
#32 p4x-639 2016. március 20. 14:38  
guide:
Igazad van,azzal folytatta,amit felraktak a kerékcserénél. 22 kör szuperlággyal,még ha volt is benne 2 lassú,azért sok.Ezt elszúrták,lágyra kellett volna váltani és esetleg a végén visszatenni a szuperlágyat.

az kb. ugyanaz a mese lett volna, nem hiszem, hogy volt kevésbé használt szuperlágyuk, amit meg egyszer levesznek azt nem lehet visszatenni.
érdekes lett volna látni mire lett volna képes közepesen Rozi ellen, mert legalább a pozícióelőny megmaradt volna és kaptunk volna egy tisztább képet az erőviszonyokról.

guide
#31 guide 2016. március 20. 14:29  
p4x-639:
https://pbs.twimg.com/media/Cd-SMUAVIAAVEUA.jpg:large a hivatalos végeredmény képen is ahol be van satírozva az egy új szetet ahol nincs az egy használtat jelent DE Hamiltonnál se cseréltek(mert nem volt csak egy közepese) mégis úgy jelenik meg hogy kapott egy új közepest majd az újraindítás előtt kapott egy használt közepest ami ugyanaz a szet gumi volt. (ugyaezt játszották el Vettelnél is, hogy amivel behajtott a bokszba a megszakításkor azzal ment ki is de mégis kiírják mintha cseréltek volna nála. )

Igazad van,azzal folytatta,amit felraktak a kerékcserénél.
22 kör szuperlággyal,még ha volt is benne 2 lassú,azért sok.Ezt elszúrták,lágyra kellett volna váltani és esetleg a végén visszatenni a szuperlágyat.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 14:33

p4x-639
#30 p4x-639 2016. március 20. 14:21  
guide:
http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=956&graf=3&dr1=Nico%20Rosberg&dr2=Sebastian%20Vettel Azt nézem,hogy itt a Meki oldalán eddig nem volt ez a bekarikázott jelzés a gumiknál.Talán ez jelentené azt,hogy használt?Mert ha igen,akkor a piros zászló alatt kicserélték a friss szuperlágyat használtra.

https://pbs.twimg.com/media/Cd-SMUAVIAAVEUA.jpg:large
a hivatalos végeredmény képen is ahol be van satírozva az egy új szetet ahol nincs az egy használtat jelent DE Hamiltonnál se cseréltek(mert nem volt csak egy közepese) mégis úgy jelenik meg hogy kapott egy új közepest majd az újraindítás előtt kapott egy használt közepest ami ugyanaz a szet gumi volt. (ugyaezt játszották el Vettelnél is, hogy amivel behajtott a bokszba a megszakításkor azzal ment ki is de mégis kiírják mintha cseréltek volna nála. )

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 14:22

p4x-639
#29 p4x-639 2016. március 20. 14:13  
KIMI AND THE RED POWER:
Ami engem kissé aggaszt, hogy persze szoros volt de miért? Mert a Merciket végig feltartották. Rosbi alig volt lassabb a piros után mint Vettel, miközben 3-mal(!!!!) lágyabb gumik voltak a Ferrarin. Majd a végén ugyanez Hamiltonnal szemben. A Ferrarin friss lágy, a Mercin ütött-kopott közepes és alig-alig tudta megközelíteni. Ha nincs a hiba, akkor nem is tudom, hogy utoléri-e egyáltalán. Ilyen körülmények között nem sok sansza lett volna a Ferrarinak, ha a srácok nem ilyen kőkemények a rajtnál. Mindenesetre Bahreinben simán meg lehet szorítani a németeket. Tavaly a nagyobb különbség ellenére is rendkívül versenyképes volt a Ferrari.

miért szerinted mennyit lehet adni egy hasonló(kicsit gyengébb) tempójú autóval 3-al lágyabb keveréken? Főleg úgy hogy a gumi élettartamának felét a piros zászló előtti/SC alatt idő tette ki, illetve spórolni is kellett vele, hogy ne kelljen felrakni a végére a közepest? (a teszteken a lágy és az ultralágy között volt 3 tized az elméleti 1,1 helyett)

Nem tudom minek kell károgni még akkor is amikor egyértelműen látszik, hogy közel(közelebb) vannak. (tavaly Rozihoz képest 33 másodpercre volt Vettel lemaradása most ha a megszakításig eltelt köröket nem számoljuk amíg feltartották Rozit akkor is a verseny kétharmada alatt kapott 9,6-ot úgy, hogy a végén ha csak pár tizeddel is de gyorsabb köröket tudott volna futni ha nincs előtte Hamilton)

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 14:16

F1890
#28 F1890 2016. március 20. 14:10  
ernike:
Szerintem nem is kérdés hogy a közepes lett volna a legjobb döntés mert ezen a pályán a pozíció többet ér, egyszerűen nehéz előzni, de megértem hogy féltek tőle, mert nem mentek azon a keveréken egy kört sem előtte. Viszont arra meg nincs mentsége a csapatnak hogy miért nem lágyat pakoltak fel. Ezt benézték. Plusz van még egy mentsége a Ferrarinak arra hogy miért nem tette fel a közepest. Ha a Merci lágy-lágyat tesz fel a Ferrari meg nem bírja a végéig a közepesen akkor is teljesen hülyének nézik őket. A biztos lágy-lágy taktikán kellett volna menni, aranyközéputat választani.

én a közepes miatt nem gyepálom őket, senki nem tudja h megy a ferrari velük. de a lágyat sokkal ésszerűbb lett volna felrakni.

ernike
#27 ernike 2016. március 20. 14:09  
Zasalamel:
Én úgy vélem h a merci talál jobban koptatja a gumikat és ezért ideális nekik a közepes, mert az bírja az etap végéig.

Nekem nem úgy tűnt. Lazán gyorsabbak voltak szuperlágyon is, mikor kis üres légtér volt előttük lazán verték a Ferraris köridőket.

Zasalamel
#26 Zasalamel 2016. március 20. 14:08  
guide:
3-4 körből nem olyan könnyű megállapítani,de lehet,hogy igazad van.

Én úgy vélem h a merci talál jobban koptatja a gumikat és ezért ideális nekik a közepes, mert az bírja az etap végéig.

guide
#25 guide 2016. március 20. 14:05  
Zasalamel:
Itt egyébként látszik h a lágyakat nem szereti annyira a merci mint a közepest.

3-4 körből nem olyan könnyű megállapítani,de lehet,hogy igazad van.

Zasalamel
#24 Zasalamel 2016. március 20. 14:02  
guide:
http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=956&graf=3&dr1=Nico%20Rosberg&dr2=Sebastian%20Vettel Azt nézem,hogy itt a Meki oldalán eddig nem volt ez a bekarikázott jelzés a gumiknál.Talán ez jelentené azt,hogy használt?Mert ha igen,akkor a piros zászló alatt kicserélték a friss szuperlágyat használtra.

Itt egyébként látszik h a lágyakat nem szereti annyira a merci mint a közepest.

plman
#23 plman 2016. március 20. 14:02  
ernike:
Szerintem nem is kérdés hogy a közepes lett volna a legjobb döntés mert ezen a pályán a pozíció többet ér, egyszerűen nehéz előzni, de megértem hogy féltek tőle, mert nem mentek azon a keveréken egy kört sem előtte. Viszont arra meg nincs mentsége a csapatnak hogy miért nem lágyat pakoltak fel. Ezt benézték. Plusz van még egy mentsége a Ferrarinak arra hogy miért nem tette fel a közepest. Ha a Merci lágy-lágyat tesz fel a Ferrari meg nem bírja a végéig a közepesen akkor is teljesen hülyének nézik őket. A biztos lágy-lágy taktikán kellett volna menni, aranyközéputat választani.

lehet, hogy azért nem tették a közepest mint a merci, mert a ferka csak a lágyabb keverékeken működik jól persze ez csak akor derül ki ha ők is felrakják majd valamikor a közepes vagy kemény keveréket.

ernike
#22 ernike 2016. március 20. 13:59  
Zasalamel:
Miért lett volna jobb a sima lágy? Az ugyanúgy +1 kiállás

Mert szerintem arra a körszámra kevés volt a szlágy lágy kombó. Sok volt még hátra.

Zasalamel
#21 Zasalamel 2016. március 20. 13:59  
plman:
ja értem mondjuk akkor is fura, hogy vettel nem tudott jobba ellépni, tekintve, hogy majdnem 40 kör volt hátra feltételezhető, hogy rosberg se taposta nagyon a pedált mivel nem volt tervben még egy csere.

Ha jól láttam 4 secig el is húzott vettel, csak aztán elkezdett kopni a szlágy.

guide
#20 guide 2016. március 20. 13:58  
ernike:
Nem hiszem, 1 vadiúj szettjük maradt mert megspórolták Q3-ban amit fel is raktak 1. kiálláskor. Szerintem az a szlágy fent maradt. Ezért néztem nagyot hogy nem sárgán jönnek ki a Ferrarik a boxutcából. Meg már tegnap is furcsálltam minek spórolták meg, csak nem felakarják rakni még egyszer, nem is volt jó döntés.

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=956&graf=3&dr1=Nico%20Rosberg&dr2=Sebastian%20Vettel

Azt nézem,hogy itt a Meki oldalán eddig nem volt ez a bekarikázott jelzés a gumiknál.Talán ez jelentené azt,hogy használt?Mert ha igen,akkor a piros zászló alatt kicserélték a friss szuperlágyat használtra.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 14:00

Zasalamel
#19 Zasalamel 2016. március 20. 13:57  
ernike:
Nem hiszem, 1 vadiúj szettjük maradt mert megspórolták Q3-ban amit fel is raktak 1. kiálláskor. Szerintem az a szlágy fent maradt. Ezért néztem nagyot hogy nem sárgán jönnek ki a Ferrarik a boxutcából. Meg már tegnap is furcsálltam minek spórolták meg, csak nem felakarják rakni még egyszer, nem is volt jó döntés.

Miért lett volna jobb a sima lágy? Az ugyanúgy +1 kiállás

plman
#18 plman 2016. március 20. 13:57  
F1890:
asszem futamon 2 szlágyuk maradt csak. és mind a kettőt használták a két etpaban, szóval sztem nem kapott újat.a lágyat mindenképp felkellett volna tenni, de a közepessel sem lassult volna le szerintem annyira h rózberg megelőzze

ja értem mondjuk akkor is fura, hogy vettel nem tudott jobba ellépni, tekintve, hogy majdnem 40 kör volt hátra feltételezhető, hogy rosberg se taposta nagyon a pedált mivel nem volt tervben még egy csere.

ernike
#17 ernike 2016. március 20. 13:56  
F1890:
asszem futamon 2 szlágyuk maradt csak. és mind a kettőt használták a két etpaban, szóval sztem nem kapott újat.a lágyat mindenképp felkellett volna tenni, de a közepessel sem lassult volna le szerintem annyira h rózberg megelőzze

Szerintem nem is kérdés hogy a közepes lett volna a legjobb döntés mert ezen a pályán a pozíció többet ér, egyszerűen nehéz előzni, de megértem hogy féltek tőle, mert nem mentek azon a keveréken egy kört sem előtte. Viszont arra meg nincs mentsége a csapatnak hogy miért nem lágyat pakoltak fel. Ezt benézték. Plusz van még egy mentsége a Ferrarinak arra hogy miért nem tette fel a közepest. Ha a Merci lágy-lágyat tesz fel a Ferrari meg nem bírja a végéig a közepesen akkor is teljesen hülyének nézik őket. A biztos lágy-lágy taktikán kellett volna menni, aranyközéputat választani.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 14:05

ernike
#16 ernike 2016. március 20. 13:54  
plman:
nem cserélték ki neki egy vadi új szettre a piros fázis alatt?

Nem hiszem, 1 vadiúj szettjük maradt mert megspórolták Q3-ban amit fel is raktak 1. kiálláskor. Szerintem az a szlágy fent maradt. Ezért néztem nagyot hogy nem sárgán jönnek ki a Ferrarik a boxutcából. Meg már tegnap is furcsálltam minek spórolták meg, csak nem felakarják rakni még egyszer, nem is volt jó döntés.

F1890
#15 F1890 2016. március 20. 13:52  
plman:
nem cserélték ki neki egy vadi új szettre a piros fázis alatt?

asszem futamon 2 szlágyuk maradt csak. és mind a kettőt használták a két etpaban, szóval sztem nem kapott újat.a lágyat mindenképp felkellett volna tenni, de a közepessel sem lassult volna le szerintem annyira h rózberg megelőzze

plman
#14 plman 2016. március 20. 13:50  
F1890:
használt szlágyakon amik kopottak azért picit nehéz dolga volt. sztem várhtó volt h nem fog tudni elszakadni pár secnél jobban

nem cserélték ki neki egy vadi új szettre a piros fázis alatt?

ernike
#13 ernike 2016. március 20. 13:50  
F1890:
én nemtom. engem megzavart ez az új gumiszabály megmondom az őszintét. azt hittem h közepese nincs is a ferrarinak

2 közepes szettjük volt egy csomó lágy és még több szuperlágy. Na most csak azt nem tudjuk péntek után miket adtak vissza, de kellett hogy legyen lágy gumijuk 2 etapra.

F1890
#12 F1890 2016. március 20. 13:48  
ernike:
De mi a picsáért nem tettek fel új lágyat? Nem volt 2 szett? Azokat adták vissza?

én nemtom. engem megzavart ez az új gumiszabály megmondom az őszintét. azt hittem h közepese nincs is a ferrarinak

Zasalamel
#11 Zasalamel 2016. március 20. 13:44  

Lehet h hülyén hangzik, de véleményem szerint a merci hosszabb távon közepes gumikon gyorsabb mint lágy gumin.

ernike
#10 ernike 2016. március 20. 13:44  
F1890:
használt szlágyakon amik kopottak azért picit nehéz dolga volt. sztem várhtó volt h nem fog tudni elszakadni pár secnél jobban

De mi a picsáért nem tettek fel új lágyat? Nem volt 2 szett? Azokat adták vissza?

F1890
#9 F1890 2016. március 20. 13:43  
plman:
Azon én is meglepődtem, hogy az újraindítás után vettel nem lépett el a p.csába Rosbergtől. Szinte végig 3 mp körül volt a különbség kettejük között. kicsit olyan volt mint amikor egy picit lemaradnak amikor nem tudnak előzni. Szerintem a merci gumikezelése az brutálisan jó lehet, csak mivel elbaszták a rajtot, így ez nem mutatkozott meg túlságosan.

használt szlágyakon amik kopottak azért picit nehéz dolga volt. sztem várhtó volt h nem fog tudni elszakadni pár secnél jobban

ernike
#8 ernike 2016. március 20. 13:43  
plman:
Azon én is meglepődtem, hogy az újraindítás után vettel nem lépett el a p.csába Rosbergtől. Szinte végig 3 mp körül volt a különbség kettejük között. kicsit olyan volt mint amikor egy picit lemaradnak amikor nem tudnak előzni. Szerintem a merci gumikezelése az brutálisan jó lehet, csak mivel elbaszták a rajtot, így ez nem mutatkozott meg túlságosan.

Igazából szerintem ez annak köszönhető, hogy azzal a szettel el kellett mennie majd 15 kört, ezért nem is értettem miért nem lágyat raknak fel neki. Gyakorlatilag soha nem nyomhatta igazán a szupelágyon mert akkor az 10-et sem bír ki nem hogy 15+t. Így is nagyon elfogyott a végére nemhogy ha még nyomja is rajta. Lágyon összességében szerintem jobb lett volna a tempója.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 13:43

plman
#7 plman 2016. március 20. 13:39  
KIMI AND THE RED POWER:
Ami engem kissé aggaszt, hogy persze szoros volt de miért? Mert a Merciket végig feltartották. Rosbi alig volt lassabb a piros után mint Vettel, miközben 3-mal(!!!!) lágyabb gumik voltak a Ferrarin. Majd a végén ugyanez Hamiltonnal szemben. A Ferrarin friss lágy, a Mercin ütött-kopott közepes és alig-alig tudta megközelíteni. Ha nincs a hiba, akkor nem is tudom, hogy utoléri-e egyáltalán. Ilyen körülmények között nem sok sansza lett volna a Ferrarinak, ha a srácok nem ilyen kőkemények a rajtnál. Mindenesetre Bahreinben simán meg lehet szorítani a németeket. Tavaly a nagyobb különbség ellenére is rendkívül versenyképes volt a Ferrari.

Azon én is meglepődtem, hogy az újraindítás után vettel nem lépett el a p.csába Rosbergtől.
Szinte végig 3 mp körül volt a különbség kettejük között. kicsit olyan volt mint amikor egy picit lemaradnak amikor nem tudnak előzni.
Szerintem a merci gumikezelése az brutálisan jó lehet, csak mivel elbaszták a rajtot, így ez nem mutatkozott meg túlságosan.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 13:42

ernike
#6 ernike 2016. március 20. 13:32  
KIMI AND THE RED POWER:
Ami engem kissé aggaszt, hogy persze szoros volt de miért? Mert a Merciket végig feltartották. Rosbi alig volt lassabb a piros után mint Vettel, miközben 3-mal(!!!!) lágyabb gumik voltak a Ferrarin. Majd a végén ugyanez Hamiltonnal szemben. A Ferrarin friss lágy, a Mercin ütött-kopott közepes és alig-alig tudta megközelíteni. Ha nincs a hiba, akkor nem is tudom, hogy utoléri-e egyáltalán. Ilyen körülmények között nem sok sansza lett volna a Ferrarinak, ha a srácok nem ilyen kőkemények a rajtnál. Mindenesetre Bahreinben simán meg lehet szorítani a németeket. Tavaly a nagyobb különbség ellenére is rendkívül versenyképes volt a Ferrari.

Pont ezt írtam én is. Ha a Merci 1-2-ben fordul az első kanyarban soha nem látják őket viszont a Ferrarik.

F1890
#5 F1890 2016. március 20. 13:31  
KIMI AND THE RED POWER:
Ami engem kissé aggaszt, hogy persze szoros volt de miért? Mert a Merciket végig feltartották. Rosbi alig volt lassabb a piros után mint Vettel, miközben 3-mal(!!!!) lágyabb gumik voltak a Ferrarin. Majd a végén ugyanez Hamiltonnal szemben. A Ferrarin friss lágy, a Mercin ütött-kopott közepes és alig-alig tudta megközelíteni. Ha nincs a hiba, akkor nem is tudom, hogy utoléri-e egyáltalán. Ilyen körülmények között nem sok sansza lett volna a Ferrarinak, ha a srácok nem ilyen kőkemények a rajtnál. Mindenesetre Bahreinben simán meg lehet szorítani a németeket. Tavaly a nagyobb különbség ellenére is rendkívül versenyképes volt a Ferrari.

tavaly évelején sztem közelebb voltak mint utána bármikor is a mercihez. de tény h ha ott sem lesznek közel akkor kijelenthetjük h kb semmit nem fejlődtek a mercihez képest már 1 éve , ami azért sztem picit gáz.

KIMI AND THE RED POWER
#4 KIMI AND THE RED POWER 2016. március 20. 13:30  
ernike:
1 verseny még nem verseny, nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, nem tudjuk még melyik autónak mi az erőssége, melyik pályán lesz jó. Az biztos hogy itt Ausztráliában mind kvalin mind versenyen gyorsabb volt a Merci. Ha nem rontanak a rajtnál a Ferrarinak esélye se lett volna az 1.-2. helyért harcolni, viszont a taktikát nagyon elszúrták. Igenis volt esélyük a jó rajttal győzni még a megszakítással is. Láthattuk hogy itt nem könnyű előzni volt esélye Vettelnek Rosberget tartani. A szuperlágy gumiválasztást pedig abszolút nem értem. Szuperlágy-szuperlágy-lággyal akarták teljesíteni a versenyt. Szuperlágy-lágy-lágy szerintem életszerűbb lett volna. A szuperlágyak hamar elolvadtak nem volt bennük szufla. Ezt a botlást elkönyvelem a kevés infónak a pénteki eső miatt, remélem legközelebb ennél okosabbak lesznek.

Ami engem kissé aggaszt, hogy persze szoros volt de miért? Mert a Merciket végig feltartották. Rosbi alig volt lassabb a piros után mint Vettel, miközben 3-mal(!!!!) lágyabb gumik voltak a Ferrarin. Majd a végén ugyanez Hamiltonnal szemben. A Ferrarin friss lágy, a Mercin ütött-kopott közepes és alig-alig tudta megközelíteni. Ha nincs a hiba, akkor nem is tudom, hogy utoléri-e egyáltalán. Ilyen körülmények között nem sok sansza lett volna a Ferrarinak, ha a srácok nem ilyen kőkemények a rajtnál. Mindenesetre Bahreinben simán meg lehet szorítani a németeket. Tavaly a nagyobb különbség ellenére is rendkívül versenyképes volt a Ferrari.

ernike
#3 ernike 2016. március 20. 13:24  

1 verseny még nem verseny, nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, nem tudjuk még melyik autónak mi az erőssége, melyik pályán lesz jó. Az biztos hogy itt Ausztráliában mind kvalin mind versenyen gyorsabb volt a Merci. Ha nem rontanak a rajtnál a Ferrarinak esélye se lett volna az 1.-2. helyért harcolni, viszont a taktikát nagyon elszúrták. Igenis volt esélyük a jó rajttal győzni még a megszakítással is. Láthattuk hogy itt nem könnyű előzni volt esélye Vettelnek Rosberget tartani. A szuperlágy gumiválasztást pedig abszolút nem értem. Szuperlágy-szuperlágy-lággyal akarták teljesíteni a versenyt. Szuperlágy-lágy-lágy szerintem életszerűbb lett volna. A szuperlágyak hamar elolvadtak nem volt bennük szufla. Ezt a botlást elkönyvelem a kevés infónak a pénteki eső miatt, remélem legközelebb ennél okosabbak lesznek.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 13:25

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. március 20. 13:24  

Dehogynem. Hamilton Verstappent nem tudta megelőzni akinél kb 1,4-1,5 mp-vel gyorsabb autója van akkor nehogy már Vettel ne tudta volna kivédekezni közepesen a végéig.. Nagyon nehéz előzni, ezen a pályán különösen szóval azok után, hogy a rajt és az első boxkiállás után elől voltak simán meg kellett volna nyerni.

F1890
#1 F1890 2016. március 20. 13:12  

- két szar gumicsere (1-1 vettel kiminél)
-egy motorhiba
-két szar taktika piros után. legalább egyiket keménnyel kellett volna rajtoltatni az újraindítás után
-nem lehet tisztaképet kapni a tempót illetően, de rosberg simán tartotta a lépést első kiállásnál így valszeg gyorsabb volt, szlággyal nem tudták leszakítani rózbit.

tavaly nyomás nélkül mehettek mostmár eredmény kényszer van. akkora nagy változás sztem nem értek el , de bahreinben úgyis minden kiderül mert itt ezen a pályán sohasem voltak igazán jók. kiv leszek ha megint nem lesz fejlődés évközben akkor megdorgálják e allissont és/vagy megint találnak bűnbakokat e.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához