Arrivabene: Hülyeség változtatni

írta: M4Sport
2016. október 24. 15:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen a Ferrari erősen hullámzó teljesítményére próbál magyarázatot találni, Maurizio Arrivabene pedig ismét a leváltásáról szóló hírekkel kénytelen foglalkozni.

Csak viszonyítás kérdése, hogyan értékeljük a Ferrari Amerikai Nagydíját. A csapat Szuzuka után bizakodva érkezett meg Texasba, ám tempójuk messze volt a két héttel korábban látottól. Vasárnap az időmérő edzésen mért több mint 1 másodperces lemaradásukhoz képest azonban sikerült közelebb lépniük a Mercedeshez és a Red Bullhoz, Sebastian Vettel 4. helye pedig ezek ismeretében kicsit talán jobb is, mint amire számítottak.

Kimi Räikkönen azonban nem teljesen érti, miért ennyire hullámzó a teljesítményük. „Fogalmam sincs, eléggé változó ez pályáról pályára. Talán a körülményekkel is magyarázható, miért voltunk sokkal közelebb két héttel ezelőtt. Az autó egyensúlya jó volt, de egyszerűen több tapadásra lenne szükségünk ahhoz, hogy gyorsabbak legyünk.”

A finn vasárnap furcsának találta, hogy autója – a péntekkel ellentétben – ezúttal nem működött a lágy gumikon. Ez is arra motiválta őket, hogy három kiállásra átállva a szuperlágyon folytassák a harmadik etapban. „Pénteken mindkét keveréket teszteltük, és egyformán jónak éreztem őket. Ma viszont valamiért már nem így volt. Aztán amikor újra szuperlágyra váltottunk, minden újra normális lett, az autó rendben volt.”

A „Jégember” szerint elsősorban azzal magyarázhatóak ezek a furcsa jelenségek, hogy autójuk túlságosan érzékeny. „Mindig nehéz úgy beállítani az autót, hogy az jó legyen. Ez sok mindenen múlik. Amikor nagyon szeles az idő, az jobban befolyásol minket, mint kéne. Pénteken kipróbáltunk pár dolgot, de amikor nincs túl sok időt a változtatásokra, akkor nem könnyű. Szombaton jó volt az egyensúly, de a köridőnk sajnos nem volt elég jó.”

Mivel a Scuderia hátránya 53 pontra nőtt a Red Bull-lal szemben, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a vörösöknek idén csak a harmadik hely jut a bajnokságban. Maurizio Arrivabene előrebocsátotta: már a jövő évi felkészülésen a hangsúly. Annak kapcsán bizakodását pedig új technikai igazgatójuk személye táplálja. „Még mindig harcban vagyunk a második helyért, de a következő versenyeken más csapatokhoz hasonlóan mi is ki fogunk próbálni pár dolgot 2017-re. Mattia Binottóval frissesség érkezett a fejlesztő részlegre, és érezhető, hogy nagyobb fordulatszámra kapcsoltunk” – dicsérte a svájci születésű olasz szakembert.

Binotto egyes források szerint jövőre azonban még feljebb léphet a ranglétrán, és átveheti a sikertelenség áldozatává váló Arrivabene helyét. E pletykákra a jelenlegi csapatfőnök azonban nem sokat ad. „Most a munkánkra koncentrálunk. Minden más csak kizökkentené a csapatot. De ha ezt megérted, akkor az ilyen pletykákkal együtt tudsz élni. Hülyeség változtatni a Ferrarinál. Mi ezt inkább meghagyjuk azoknak, akik az egészet szétkürtölték” – felelte a leváltását firtató kérdésre.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kayassine
#3 kayassine 2016. október 24. 17:58  
fist1:
Sajnos elég jó sansszal jövőre is legfeljebb a konstruktőri harmadik helyért körözhetnek. Nem látom okát, amiért jövőre a RB vagy a Merci a Ferrari mögé esne vissza.

És akkor még a McLarent nem is számoltad ;)
Azért jó lenne, ha legalább jövőre izgalmasabb szezonunk lenne.

Utoljára módosítva: 2016. október 24. 17:58

kulcsarb
#2 kulcsarb 2016. október 24. 17:29  

Maurizio Andarebene :D

fist1
#1 fist1 2016. október 24. 16:12  

Sajnos elég jó sansszal jövőre is legfeljebb a konstruktőri harmadik helyért körözhetnek. Nem látom okát, amiért jövőre a RB vagy a Merci a Ferrari mögé esne vissza.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”