Arrivabene: Ismét elmondom, semmi bajom Vettellel!

írta: M4Sport
2016. november 11. 22:04
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari csapatvezetője, Maurizio Arrivabene a Brazil Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján ismét egyértelművé tette, nincs problémája Sebastian Vettellel és feszültségek sincsenek kettejük között, sőt munkakapcsolatuk továbbra is teljesen őszinte.

Arrivabene a múlt hónapban kijelentette, a többi dolgozóhoz hasonlóan Vettelnek is „ki kell érdemelnie a helyét” a Ferrarinál, és inkább a vezetésre kell összpontosítania a csapat egyéb problémái helyett. Vettel aztán meglehetősen frusztrált rádiós üzenetekkel hívta fel magára a figyelmet a Mexikói Nagydíjon, ahol többek között az FIA versenyigazgatóját is kiosztotta.

Egyesek szerint a német frusztráltsága visszavezető a Ferrari csalódást keltő szezonjára és az istállón belüli „feszültségekre”. Ezt Interlagosban a csapatvezetőnek is felvázolták, ő azonban ismét kijelentette, nincs problémája a négyszeres bajnokkal. „Mint már többször elmondtam, semmi bajom sincs Vettellel” – hangsúlyozta az olasz. „Sebastian roppant érzelmes. Néha sokkal inkább hasonít egy latinhoz, mint egy némethez. Nagyon érzelmes, nagyon szenvedélyes. Főleg ha vezet” – tette hozzá.

„Vannak, akik talán azt hiszik, feszült a hangulat közöttünk, viszont nagyon őszinték vagyunk egymáshoz” – magyarázta a csapatvezető, aki úgy érzi, Vettel rádiós üzenetei a frusztráció helyett sokkal inkább elkötelezettségéről árulkodnak, és arról, hogy mindenképpen sikerre szeretné vezetni a csapatot. „Mindent belead a munkájába. Pár hónapja azt mondtam, néha túl sokat, de ez nem kritika volt. Mindig a legjobbat akarja nyújtani. Néha, mint például Mexikóban el kell mondani neki, hogy nyugodjon le, szegje le a fejét és úgy nyomja tovább a gázt. De ezzel nincs semmi baj” – mondta.

A sajtótájékoztatón Bernie Ecclestone legutóbbi kijelentésére is reagált, miszerint a Ferrari „egészen biztosan versenyeket nyerne”, ha megkapná a megfelelő háttértámogatást a vezetőségtől, ahogyan a Mercedes csapatának irányítói is megkapják a stuttgarti vezérkartól. A brit azt is megjegyezte, a jelenlegi helyzetben egy kicsit sem irigyli Arrivabenét a munkájáért.

„Mindannyian jól ismerjük Bernie-t, másnap már pont ennek az ellenkezőjéről beszél” – szúrt oda a Forma–1 Menedzsment vezetőjének. „Nem tévedek, azt mondta, kell valaki, aki segít. Igazából nincs szükségem erre. Tagja vagyok a Ferrari versenyrészlegének, szóval több száz ember van a közelemben. És mi egy csapat vagyunk. Egy új műszaki csoportunk is van, amit Mattia Binotto vezet. A srácok nagyon lelkesek, és remekül együtt tudnak működni” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#3 guide 2016. november 11. 23:45  
continental:
Biztos nem véletlen,hogy bizonygatnia kell. Valamilyen ellentétnek lennie kell.

Eddig en is azt hittem,hogy nincs koztuk semmi gond,de most mar tuti hogy van valami.:)

andrea1
#2 andrea1 2016. november 11. 22:41  

Most már legyen valami, annyira ezt akarják az emberek. :D Ha nincs is, játsszák el.

Utoljára módosítva: 2016. november 12. 07:23

continental
#1 continental 2016. november 11. 22:21  

Biztos nem véletlen,hogy bizonygatnia kell.
Valamilyen ellentétnek lennie kell.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”