Arrivabene: Jót nevettem ezen a mérnökökkel…

írta: M4Sport
2016. szeptember 05. 13:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Végre kihozta a maximumot a hétvégéjéből a Ferrari – ám így sem kerülték el őket a kritikák. Maurizio Arrivabene szerint jogtalanul.

Utolérhetetlen volt a Mercedes Monzában – ez az időmérő edzésen és a versenyen is bebizonyosodott. Sebastian Vettel jó 20 másodperces hátránnyal ért célba a győztes Nico Rosberg mögött, de a rosszul rajtoló Lewis Hamilton feltartására sem volt esélye.

Pontosabban a paddockban voltak, akik úgy gondolták, ha a németekhez hasonlóan egy kiállással próbálják meg teljesíteni a futamot, talán lett volna. Bár a Ferrari idén nem mindig állt a helyzet magaslatán a stratégia terén, Maurizio Arrivabene csapatfőnök ezúttal kikérte magának a felvetést. „Már közvetlenül a verseny után hallottam olyan megjegyzéseket, hogy talán az egy kiállás volt a jobb stratégia. Jót nevettem ezen a mérnökeinkkel. Egy kiállást választasz, ha védened kell magad. Mi ennek az ellenkezőjét választottuk, agresszívek voltunk. Ha ugyanaz lett volna a taktikánk, mint a Mercedesnek, akkor 11 másodperccel lassabbak lettünk volna ehhez képest. Szóval a gyorsabb stratégián voltunk” – biztosított mindenkit.

Versenyzői is megerősítették szavait. Kimi Räikkönen emellett azt is örömmel állapította meg, hogy a nyári szünet óta javult a vörösök formája. Igaz, elbízni azért nem akarja magát. „Jó irányba haladnak a dolgok, Spában és Monzában előreléptünk. Most viszont Szingapúrban, egy teljesen másfajta pályán is legalább tartanunk kell a pozíciónkat, vagy ha lehet, javítanunk kell rajta” – intett óvatosságra.

Vettel főnökéhez hasonlóan úgy látja, ezúttal sikerült mindent kihozniuk a hétvégéből – márpedig ezt idén eddig nem mondhatták el olyan sokszor, mint szerették volna. „A lehető legjobban teljesítettük a versenyt. Sajnos nem sikerült nyomás alá helyezni a Mercedest, a harmadik és negyedik helynél ebben nem volt benne több” – fogalmazott.

Bár a Scuderia elnöke, Sergio Marchionne a hétvégén kijelentette, csapata 2016-ot már leírhatja, és mostantól minden erejével a következő szezonra kell koncentrálniuk, azt azért elvárja, hogy emelt fővel zárják az évet. Arrivabene ennek kapcsán elmondta: „Még fejleszteni fogjuk a mostani autónkat. Ha a Ferrarinál dolgozol, nem szabad föladnod. A Ferraritól az ember azt várja el, hogy a végsőkig harcol. Az elnök azt mondta, hogy a struktúránk rendben van, és hogy a megfelelő személyek dolgoznak a megfelelő pozíciókban, amivel előrébb juthatunk. Én már nagyon várom a jövőt!”

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#3 sába 2016. szeptember 05. 21:10  
Bredio:
Máris kezdik elbízni magukat két dobogó miatt.

Csak Vettel állt dobogón.

Bredio
#2 Bredio 2016. szeptember 05. 19:09  

Máris kezdik elbízni magukat két dobogó miatt.

Raikkönen
#1 Raikkönen 2016. szeptember 05. 13:52  

Elírás van a címben, nevezettem: nevettem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt