Arrivabene szerint leckét kapott a Ferrari a Red Bulltól

írta: M4Sport
2016. október 14. 09:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Idén megleckéztette a Red Bull a Ferrarit – ismeri el az olaszok csapatfőnöke. Maurizio Arrivabene úgy érzi, alábecsülték ellenfeleiket.

Már 50 pont a különbség a Red Bull és a Ferrari között a bajnoki tabellán, ráadásul mindkét versenyzőjük előtt az osztrákok egyik pilótája foglal helyet az egyéni küzdelemben is. Miközben Milton Keynes idén már két futamgyőzelmet is ünnepelhetett, a vörös rivális saját idei várakozásait alulmúlva teljesített – győzelem nélkül áll.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök egészen nyárig nem volt hajlandó komolyan venni a Red Bull által jelentett fenyegetést, helyette inkább a Mercedesre való fölzárkózásról beszélt. Csapata viszont célt tévesztett, a kapott pofonok pedig rá is ébresztették őket erre. „2015-ben rendkívüli előrelépést tettünk, az autónk sokkal gyorsabb lett. De keserűen megállapíthatom, hogy idén valószínűleg alábecsültük a Mercedes erejét és a Red Bull visszatérési esélyeit” – ismerte el Arrivabene az olasz Sky-nak.

Szerinte nem várt tényezők, így a gumikkal és a megbízhatósággal kapcsolatos problémáik vitték félre szezonjukat, melyben képtelenek voltak a Mercedes és a Red Bull szintjén fejleszteni. „Ha mindent tudnánk, akkor folyamatosan nyernénk a lottón. Egyszerűen vannak olyan tényezők a versenyautóknál, amelyek kapcsán nehéz jósolni. Ilyen az autó viselkedése, valamint a gumik változása is. Az év során voltak nehézségeink, melyek hátráltattak minket a fejlődésben. Emiatt nem tartunk most ott, ahol kellene a szezon ezen szakaszán. De ez nem csökkentette az elszántságunkat. Van még pár futamunk, és nem fogjuk föladni.”

„Visszatekintve, kiértékelve az eddigieket, láthatunk olyan dolgokat is, amelyek előrelépést jelentenek, és azon területeket is látjuk, amelyeken javítanunk kell még. Ahogy a Red Bull megelőzött minket, az egy lecke volt a Ferrari számára” – látta be.

A csapat korábbi mérnöke, Luca Baldisserri a héten egy interjúban arról beszélt, fennáll a veszélye annak, hogy a Ferrari az idei eredmények kétségbeesett kozmetikázásával saját 2017-es esélyeit rontja, vészfejlesztéseivel pedig csak fölöslegesen vonja el tervezői figyelmét a jövő évi felkészülésről. Arrivabene szerint emiatt nem kell aggódniuk. „A 2017-es projektünket már régen elindítottuk, és jól is haladunk vele. Mindenki ismeri a célokat, nem félünk, én csak elszántságot látok az egész csapaton belül. Jó csapat vagyunk, és ez 2017-ben be is fog bizonyosodni” – ígérte az istálló első embere.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#2 Thibczy 2016. október 14. 11:50  
Hombre B:
Igazából ha nincsenek a taktikai hibák és az önhibán kívüli kiesések, akkor szerintem az RB előtt fejeznék be az évet. Viszont az probléma, hogy az RB utolérte a Ferrari-t, ebből az évből nagyon sokat lehet tanulni és remélhetőleg Sergio engedi is ezt és nem fenekestül felforgatja a dolgokat.

Sokat nem változtatott volna azon a tényen, hogy a Red Bull Ausztria óta gyakorlatilag tolsamatosan elkalapálta őket, kvalin pedig már Barcelonától kezdve ott volt rajtuk.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. október 14. 11:33  

Igazából ha nincsenek a taktikai hibák és az önhibán kívüli kiesések, akkor szerintem az RB előtt fejeznék be az évet. Viszont az probléma, hogy az RB utolérte a Ferrari-t, ebből az évből nagyon sokat lehet tanulni és remélhetőleg Sergio engedi is ezt és nem fenekestül felforgatja a dolgokat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt