Arrivabene tisztázta a Vettelről szóló nyilatkozatát

írta: M4Sport
2016. október 12. 09:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egyesek számára úgy jött le, nincs meg a harmónia Sebastian Vettel és Maurizio Arrivabene között, mások célzott, de bújtatott üzenetet véltek fölfedezni benne – a Ferrari csapatfőnöke most tisztázta kérdéseket felvető szuzukai kijelentését.

Maurizio Arrivabene Japánban egy interjú során kijelentette: előbb Sebastian Vettelnek is bizonyítania kell, hogy érdemes a Ferrari ülésére, addig föl sem merülhet a szerződéshosszabbítás kérdése – majd hozzátette, a négyszeres bajnoknak a vezetésre kell összpontosítania, nem szükséges a csapat belügyeivel foglalkoznia.

Szavai nem maradtak visszhang nélkül, a Sky Sports riportere, Martin Brundle pedig meg is állapította: ez egy megrendezett interjú volt, melynek egyértelmű üzenete volt: Sergio Marchionne jobban örülne, ha Vettel megmaradna egyszerű versenyzőnek Maranellóban…

A német RTL megkérdezte Arrivabenét arról, hogyan is értelmezendők korábbi szavai – szerinte az egész interjút fölfújták. „Kiemelném, hogy itt egy négyszeres világbajnokról beszélünk, Sebastian Vettelről, nem pedig egy kezdőről” – figyelmeztetett az olasz. „Ebben a sportágban – főleg Olaszországban – ha jól megy, akkor sztár vagy, ha nem megy olyan jól, akkor egy idióta. Akár a szerencsén múlt, akár nem. Sebastian kapcsán én nagyon egyszerűen fogalmaztam, de egyesek talán rosszul értelmezték azt. Valójában nagyon egyszerű dolgot mondtam: túl korai még a szerződésről beszélni.”

„Sebastian nálunk van, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy itt van. Nagyon intenzíven dolgozik együtt a csapattal, annyira lelkes, hogy szinte az egész napot végigdolgozná. Mindössze annyit mondtam neki, hogy koncentráljon a munkájára. Jelen pillanatban a szerződéséről beszélni egyszerűen nevetséges. Sebastian a Ferrari versenyzője!” – nyilatkozta a csapatfőnök, hangsúlyozva, hogy elégedett a német munkájával.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#3 f1m12 2016. október 12. 15:27  
Thibczy:
Ezzel a nyilatkozattal az volt a baj, hogy fölöslegesen kavarta a szart, ráadásul pont egy olyan időszakban, amikor a Ferrarit leginkább támadja a sajtó. Ilyet nem mondana Boullier Alonsóról, Wolff Hamiltonról, de még Marko se a Ricsiékről. Ha ezzel nem lett volna valami célja, akkor nem mondta volna.

vagy pedig ennyivel hülyébb, m a többi, ami nem valószínű, tehát talált süllyedt

Thibczy
#2 Thibczy 2016. október 12. 14:42  

Ezzel a nyilatkozattal az volt a baj, hogy fölöslegesen kavarta a szart, ráadásul pont egy olyan időszakban, amikor a Ferrarit leginkább támadja a sajtó. Ilyet nem mondana Boullier Alonsóról, Wolff Hamiltonról, de még Marko se a Ricsiékről. Ha ezzel nem lett volna valami célja, akkor nem mondta volna.

f1m12
#1 f1m12 2016. október 12. 14:22  

tényleg a saját dolgát kéne csinálnia, de ehhez az kell, h megbízzon a többiekben maga körül, h ők is megcsinálják a maguk részét. biztos ad és fogad tanácsot, egy-két beleszólás, aztán lavina.....olyan, mintha mindent ő akarna, s 24 óra is kevés erre.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak