Arrivabene: Vettel nem frusztrált – ő egyszerűen ilyen

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 30. 17:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel nem frusztrált, csak szenvedélyes személyiség – véli a németről szóló pletykákra rácáfoló Maurizio Arrivabene.

Malajziában rajtbalesetet okozott és büntetést kapott, Japánban végigintegette az „egész” versenyt a lekörözöttek miatt, Mexikóban pedig a szabadedzésen idiótázta le Fernando Alonsót. Sokszor idegesnek tűnt, ráadásul a hétvégén már sorozatban harmadik alkalommal szenvedett vereséget az időmérő edzésen Kimi Räikkönentől. Sokan tartják úgy, hogy Sebastian Vettelre is rossz hatással van a Ferrari visszaesése.

A német a bajnoki címmel dacolva vágott neki a 2016-os szezonnak, ezzel szemben tavalyi szingapúri sikere óta egyszer sem állt a dobogó tetején – és pezsgőzni is csak egyszer (Monza) volt lehetősége a legutóbbi 10 (!) versenyen. Vettel az elmúlt hetekben folyamatosan arról beszélt, bízik csapatában, látja, hogy jó irányba tartanak és hisz a felemelkedésben, helyzetéből mégis úgy tűnik, mintha mélyütésként érte volna technikai igazgatójuk, James Allison távozása, s aggódna a Scuderia jövője miatt.

Csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene ezzel szemben amondó, a külvilág félreértelmezi a négyszeres világbajnok magatartását és gesztusait. Mexikóban Martin Brundle, a brit Sky Sports szakértője készített vele interjút, és fölvetette neki, ő is frusztráltnak érzi mostanság a németet. „Szerintem ez nem frusztráció. Ez maga Sebastian. Sebastian egy nagyon nyitott személyiség, aki kimutatja az érzelmeit” – cáfolt rá a véleményére Arrivabene. „Az viszont biztos, hogy jól dolgozik együtt a csapattal. Egyszerűen ő sokszor ilyen módon fejezi ki magát, hogy hajtsa a többieket. De ezt nem frusztráltságból teszi, ebben teljesen biztos vagyok.”

Mondhatnánk persze, Arrivabene élete sem leányálom mostanság. Csapata szereplése miatt többször is felröppent már a hír, hogy év végén fel kell állnia a csapatvezetői székből. Nem titkolja, nem ezt várta 2016-tól, mégis próbált optimizmust sugározni, amikor Brundle évértékelésre kérte.

„El kell ismerni, hogy nem értük el az előzetes céljainkat. Igaz, hogy van tíz dobogós helyezésünk, de egy győzelmünk sem. Nehéz év volt ez, a csapat viszont jól reagált erre, főleg a mostani nehezebb időszakban, megmutatták, hogy egységesek, elkötelezettek és bátrak. Sok új emberünk van, a csapatot újjászerveztük, de a hangulat kiváló” – hangozgatta.

Brundle-t mindenesetre nem győzte meg. „Mostanság nehéz meginterjúvolni őt” – kommentálta később interjúját. „Csak rossz kérdések vannak, és nagy is a nyomás rajta. Nekem az volt az érzésem, mintha azt akarná mondani, hogy bármi rossz is történt idén, annak semmi köze James Allison távozásához, inkább azt mondja, minden az ő hibája. Óriási nyomás van rajta, pokoli munka ez, főleg Olaszországban. És el tudom, képzelni, milyen nehezek a hétfők, miután nem nyertek, miután elrontották a stratégiát.”

Oszd meg!

10 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#10 f1m12 2016. október 30. 19:41  
Bredio:
Logikus amit mond. Vettel tavaly laza volt, viccelődött, stb. Idénre pedig mutogat, káromkodik. Ilyen a stílusa, persze. Most már biztos, hogy Arrivabene méltó utódja lett Domenicalinak.

hát a RB-nál is csinálta, de gondolom olyan messzire nem terjed ki a figyelmetek. azóta létezik, amióta Ferraris

Bredio
#9 Bredio 2016. október 30. 19:02  

Logikus amit mond. Vettel tavaly laza volt, viccelődött, stb. Idénre pedig mutogat, káromkodik. Ilyen a stílusa, persze.

Most már biztos, hogy Arrivabene méltó utódja lett Domenicalinak.

Bredio
#8 Bredio 2016. október 30. 18:41  

Tovább folytatódik az olasz szappanopera.

andrea1
#7 andrea1 2016. október 30. 18:13  

Ez EJ véleménye, azért sok hülyeséget mondott már. Mondjuk nekem az egész helyzet olyan hogy mindenképp azt akarják elerni h probléma legyen.közöttük. Mint hogy felkaptak MA mondatait ami nem.Sebre irányult egy csapatfilozofia, aztán ezzel meg mentek Sebhez. Nem.hiszem.hogy probléma lenne közöttük, de majd kiderul.

sába
#6 sába 2016. október 30. 18:07  

Biztos vannak gondok, de hogy a legnagyobb vihart a biliben épp a média gerjeszteni, az biztos.

f1m12
#5 f1m12 2016. október 30. 17:50  
Balrog:
EJ szerint hiába a színház, Vettel és MA nem kedvelik egymást és sírás lesz a vége

hiába, a Ferrari mindig színtársulat volt. olyan kiváló színészekkel erősítettek, mit Alonso v most Vettel meg MA

F1890
#4 F1890 2016. október 30. 17:50  
Balrog:
EJ szerint hiába a színház, Vettel és MA nem kedvelik egymást és sírás lesz a vége

de ez h jött?:D
tavaly még tökre jól elvoltak :D idén meg megutálták egymást? vagy tavaly volt enynire szép a színház :D

Balrog
#3 Balrog 2016. október 30. 17:42  

EJ szerint hiába a színház, Vettel és MA nem kedvelik egymást és sírás lesz a vége

Easyrider
#2 Easyrider 2016. október 30. 17:33  

Ennél a csapatnál mindenki "remek" munkát végez... Dumából, PR-ból tuttó pole position...

F1890
#1 F1890 2016. október 30. 17:28  

hát ha nem frusztrált akkor vonuljon vissza :D ilyen sok balfaszkodás után teljesen jogos h frusztrált az ember

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra