Arrivabene: Vettelnek is ki kell érdemelnie a helyét a Ferrarinál

írta: M4Sport
2016. október 07. 14:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettelnek is ki kell érdemelnie, hogy szerződése 2017-es lejárta után is a Ferrari versenyzője maradhasson – jelentette ki Maurizio Arrivabene.

Bár a négyszeres világbajnokot amolyan megváltóként fogadták 2015-ben a Scuderiánál, a vörösök vártnál gyengébb szezonja az ő renoméján is nyomot hagyott. Olaszországban múlt heti sepangi rajtbalesete és büntetése után őt is bírálni kezdte a média, mondván, válságban van, s egyre görcsösebbnek tűnik.

Bár a csapat és versenyző egymásra találását látva nehéz lenne elképzelni, hogy a két fél útja elválhat a közeljövőben, Maurizio Arrivabene csapatfőnök Szuzukában a Sky Italia kérdésére elmondta: a 2017 végéig szerződéssel rendelkező német helye sincs örök időkre garantálva Maranellóban. Mindezt annak kapcsán jött elő, hogy fölvetődött, Vettel talán már most új szerződést írhatna alá velük.

„Nem gondolom, hogy hosszabbításokkal növelhetnénk a magabiztosságát” – fogalmazott az olasz. „Sebastiannak csak az autóra kell összpontosítania. Ő nagyon sokat ad, sokszor minden iránt érdeklődik, ezért muszáj őt emlékeztetni arra, hogy inkább a saját munkájára koncentráljon. Nem jellemző rá, hogy ezt kötözködés miatt csinálná, inkább azért teszi, mert ennyire a Ferrari-család részévé vált.”

„Sebastiannak szerződése van velünk. Együtt dolgozunk idén, aztán jövőre is. A következő szezonban pedig majd meglátjuk. Mindkettőnknek vannak céljai. Nekem is van, a csapatnak is, Sebastiannak is. Csak az számít, hogy valaki – mindegy, hogy ki – kivívja-e a helyét, és megéri-e a pénzét” – nyilatkozta Arrivabene.

Oszd meg!

12 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#12 f1m12 2016. október 08. 17:31  
cnote76:
Tény, hogy a Ferrari is szar évek óta, de idén valóban nagyon alul teljesít Vettel. Alonsonál pl. ilyen sosem volt

nem lehet mindenki Alonso. Ígéretet kapott 5 éven át. most már ez az etalon, ki meddig bírja, nem?

KIMI AND THE RED POWER
#11 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 08. 06:19  
cnote76:
Tény, hogy a Ferrari is szar évek óta, de idén valóban nagyon alul teljesít Vettel. Alonsonál pl. ilyen sosem volt

Hülyeség összehasonlítani. Különböző források megerősítették, hogy a Ferrarinál nem csapatmunka, hanem Alo-diktatúra volt. Amikor a spanyolnak meg kellett küzdenie csapaton belül, már a tempója és a hibastatisztikája sem volt olyan elképesztően lenyűgöző. Az pedig mindig frusztráló ha a csapattárs jobb, Alonál ez a ferraris időszakban ki volt zárva.

sába
#10 sába 2016. október 07. 23:57  

Csalódtam Arrivabenében. Semmi szükség az ilyesmit kifelé lenyilatkozni. Nincs így is elég bajuk, kell a csapaton belüli feszkó vagy mi? Vettel eddig semmi rosszat nem mondott róluk, pedig a szezon elejét a csapat szúrta el.Stratégiailag pedig már ott tartanak, hogy Vettelnek kell felülbírálnia a hülyeséget. Gondolom Vettelnek volt már néhány javaslata a munkamenetet illetően, ezek szerint ez Arrivabenének nem jött be és ráadásul képes ezt az újságírók elé lökni koncnak, hagy csámcsogjanak rajta. Eddig azt hittem, hogy csak az elnök hülye a kommunikáció terén, ezek szerint Arrivabe is. Tényleg igazuk van, akik szerint ezzel a sok hülye digóval soha nem viszik semmire.

cnote76
#9 cnote76 2016. október 07. 23:27  

Tény, hogy a Ferrari is szar évek óta, de idén valóban nagyon alul teljesít Vettel. Alonsonál pl. ilyen sosem volt

albutr
#8 albutr 2016. október 07. 20:39  

na kezdődik.

Bredio
#7 Bredio 2016. október 07. 20:12  

A végén úgy is kihozzák, hogy Vettel az oka mindennek. Így szokták. Szépen rákenik másra a saját sz*rukat.

F1890
#6 F1890 2016. október 07. 18:34  
Balrog:
mondjuk még mindig megvan az az urban legend, hogy Dennis alatt nem véletlenül nem volt sose német pilótájuk (igen tudom, anno állítólag megpróbálták MSc-t megszerezni :D)

erről az urband legendről nem hallottam h dennis nem szívleli a németeket :D

háttérbe vonul úgyh akár össze is jöhetne :D

Balrog
#5 Balrog 2016. október 07. 17:48  
F1890:
Ezaz. Belso viszaly nyehehe. Egy lepessel kozelebb a mclaren

mondjuk még mindig megvan az az urban legend, hogy Dennis alatt nem véletlenül nem volt sose német pilótájuk (igen tudom, anno állítólag megpróbálták MSc-t megszerezni :D)

F1890
#4 F1890 2016. október 07. 17:11  

Ezaz. Belso viszaly nyehehe. Egy lepessel kozelebb a mclaren

andrea1
#3 andrea1 2016. október 07. 16:18  

Nah a végén mind a két ferrarisnak búcsút mondanak jövőre ? :D

jtfan
#2 jtfan 2016. október 07. 15:43  

Hülye ez az Arrivabene. Az a baj, ha a pilóta érdeklődik az autó fejlesztése, vagy egyszerűen a csapatot körülvevő ügyekről?!

f1m12
#1 f1m12 2016. október 07. 15:16  

jelen esetben nem. a Ferrari képtelen fejlődő autót adni alá, ő meg még abból sem hozza ki, amit lehet, ami van. szóval nem jó ez a kapcsolat.
érdeklődik.....a RB-nál is folyton hallottuk, h mindig utánakérdez dolgoknak, de itt még ez is baj. csak az autóra kell összpontosítania.

HairHungary