Átalakul a Toro Rosso?

írta: M4Sport
2016. február 23. 17:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Átalakulhat a Toro Rosso tegnap bemutatott versenyautója a második kollektív teszt kezdetéig – írja a Motorsport. A mértékadó szakportál információi szerint az olaszok egy „B-modellel” vágnak neki a jövő héten kezdődő gyakorlásnak.

Hétfőn mutatkozott be az STR11-es, az ilyenkor megszokott leleplezés azonban elmaradt; az ideiglenes sötétkék festést viselő autó egészen egyszerűen kigurult a pályára. A Toro Rosso stúdiófotókat és információkat sem közölt a gépről, ami tehát a lehető legkisebb felhajtás közepette kezdte meg a szolgálatot Carlos Sainzcal a volán mögött (ma Max Verstappen irányítja az autót).

A Motorsport rutinos olasz tudósítója, Franco Nugnes a teszt második napján kiderítette, miért volt ilyen szokatlanul nagy a csend az STR11-es körül. Információi szerint a következő gyakorlás előtt nemcsak az új, végleges festés debütál majd, hanem maga az autó is alaposan átalakul, a jelenlegi ugyanis csak egy alap volt a jövő héten érkező modellhez.

A csapat ezzel az átmeneti autóval azt akarja kideríteni, sikerült-e megfelelően beépíteni a Ferrari 2015-ös erőforrását, hiszen csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy ezeket a hajtóegységeket használják majd a szezon során. Noha a jelentések szerint a váltás nem okozott komolyabb fennakadást, egy ilyen átállás sosem könnyű, főleg nem akkor, ha az adott alakulat kezdetben egy másik motorszállító (a Toro Rosso a Renault-val dolgozott) autójához tervezte karosszériáját.

A „B-modell” a hírek szerint több ponton is komolyan átalakul majd elődjéhez képest; a csapat állítólag új vezetőszárnyat, padlólemezt és oldaldobozokat készít, és néhány „érdekes megoldással” is készül a március 1-jén – azaz a jövő kedden – induló gyakorlásra. Ami a jelenlegi tesztet illeti; Verstappen eddig 114 kört teljesített, egy alkalommal azonban le kellett parkolnia versenygépét. Ezt a jelentések szerint a turbó meghibásodása miatt tette.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához