Austin: februárban minden kiderül

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 30. 10:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az austini versenypálya elnöke, Bobby Epstein február végén tesz bejelentést arról, megtartják-e a 2016-os Amerikai Nagydíjat. A szakember egyelőre magabiztosan várja az egyeztetéseket, ígérni viszont semmit sem akar a szurkolóknak.

Németország visszatérésével és Azerbajdzsán (az ország fővárosa, Baku ad otthont az Európai Nagydíjnak) csatlakozásával 21 futamosra hízott a királykategória versenynaptára, idén tehát minden eddiginél hosszabb szezon vár a csapatokra – legalábbis a tervek szerint. 2015 végén ugyanis bizonytalanná vált az Amerikai Nagydíj sorsa, majd Azerbajdzsánból is érkeztek nyugtalanító hírek.

A debütálás előtt álló viadal szervezői azonnal cáfolták, hogy az olajárak csökkenése veszélybe sodorta a megmérettetést, amerikai kollégáik viszont elismerték, hogy nehéz helyzetbe kerültek, miután Texas állam kormánya csökkentette a futamrendezésre biztosított támogatás összegét. A pálya elnöke a döntés kapcsán csalódottságról és rossz kilátásokról beszélt.

A bizonytalanság ellenére Bernie Ecclestone több alkalommal is elmondta, érzése szerint sikerül megoldani a problémákat. Epstein most reagált a brit üzletember kijelentésére. „Osztozom az optimizmusán! Mindenki azt akarja, hogy így legyen, és olyankor, amikor a többség így vélekedik, mindent meg lehet oldani. Most semmit sem erősíthetek meg, de a következő 30 napban biztosan történik valami. Február végéig megkapjuk a választ!” – mondta az Autosportnak.

Texas állam eredetileg 25 millió dolláros támogatást ígért a pályának, amit több mint 10 évig biztosítani akart, most azonban csak 19,5 milliót szán a futamra, ami „nem hozta a várt gazdasági hatást”. Noha a futam eddig népszerű volt a nézők körében, tavaly valóban visszaesés volt tapasztható, ám ennek is megvolt a maga oka: 2015-ben komoly viharok zavarták meg a hétvégét, ez pedig a nézőszámra és a különböző bevételekre is negatív hatással volt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra