Austin: Ha esik, 105% visszajár a jegyárból

írta: M4Sport
2016. október 14. 12:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szokatlan kezdeményezéssel készülnek az amerikai szervezői az F1-es nagydíjhétvégéjükre. Egyes szurkolók még kereshetnek is azon, ha tavalyhoz hasonlóan ítéletidő lesz Austinban.

Nemcsak arról maradt emlékezetes a múlt évi Amerikai Nagydíj, hogy Lewis Hamilton ott biztosította be harmadik világbajnoki címét, de arról is, hogy a hétvége programját teljesen átszervezte a Patrícia névre keresztelt hurrikán. A szervezőknek akkor a második szabadedzést törölniük kellett az óriási esőzés miatt, a szombati időmérő edzést pedig hosszas várakozás után vasárnap délelőttre halasztották.

A program átszervezése igencsak kaotikus volt: a szervezők szombat délelőtt például még azt közölték, mindenki jobban teszi, ha útnak sem indul a pályára. Aztán mire eldőlt, hogy az autókat mégis kiengedik a pályára, üres lelátók fogadták őket, mivel az időjárás ellenére kilátogatókat csak a harmadik edzés alatt sikerült beengedni. Utána aztán nézhették a semmit a pár órával későbbi időmérőn…

Ez drága mulatság volt az austini szervezők számára: a futam 2012 óta íródó történetének legkisebb látogatottságát, és veszteséget könyveltek el. Tanulva mindebből, a 2016-os hétvégére fejlesztésekkel és egyedi ötletekkel készültek. Legkülönlegesebb akciójukat az jelenti, hogy meghirdették: aki július 4-e előtt vásárolja meg jegyét a futamra, az 5,08 centiméternél nagyobb mennyiségű csapadék esetén visszafizetik neki a jegyár 105%-át!

„Így még mindig megnézhetik a versenyt, közben pedig nemcsak visszakapják a pénzüket, de még profitjuk is lesz” – nyilatkozta a COTA-versenypálya ügyvezető igazgatója, Bobby Epstein James Allen blogjának. „Ez volt az egyik legkreatívabb dolog, amit tettünk, és vonzotta is az embereket július 4-e előtt. Volt három hónapjuk arra, hogy vásároljanak, és éltek is ennek az előnyeivel.”

A szervezők azonban nem álltak meg itt a szurkolók visszacsalogatásával. Az idei évre 11,5%-kal csökkentették a jegyárakat, emellett pedig fejlesztették infrastruktúrájukat is. Ennek köszönhetően jóval könnyebb lesz a kijutni a pályára, majd hazatérni onnan. „Kiépítettünk egy teljes buszállomást, ahol idén huszonötezer embert fogunk kényelmesen szállítani, garantálva, hogy ötvenöt percnél többet senkinek sem kell majd várakoznia” – fogalmazott.

A futam mellett koncerteket is kínálnak a szurkolóknak. „Taylor Swift fellépésének napjára rekordlátogatottságra számítunk szombaton az időmérőn. Szerinte az első év után a mostani lehet a leglátogatottabb versenyünk” – bizakodott Epstein.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Bredio
#1 Bredio 2016. október 15. 16:40  

Eközben Magyarországon, eső idején 1000 Ft-os áron "osztják" a szemeteszsákokat. Van még mit tanulniuk tőlünk...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához