Autóbemutatók: Megvan az első időpont!

írta: M4Sport
2016. január 15. 08:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapatok közül elsőként az újonc Haas tűzte ki 2016-os autója bemutatójának időpontját. Az amerikaiak most már hivatalosan is megérkeztek a Forma–1-be!

A múlt hét végén az újonc Haas-istálló a mezőnyből elsőként erősítette meg, hogy sikeresen teljesítette 2016-os autójával az FIA kötelező töréstesztjeit. Most más tekintetben is megelőzte vetélytársait: mindenkinél korábban jelentette be autója bemutatójának időpontját! A Dallara és a Ferrari közreműködésével kifejlesztett versenygép az interneten keresztül fog debütálni, mégpedig egy nappal az első téli teszt kezdete előtt, azaz február 21-én, vasárnap.

Mindezt a csapatfőnök, Günther Steiner erősítette meg a német Motorsport-Magazinnak adott interjújában. Az osztrák azt is elárulta, eredetileg a barcelonai versenypályán, élőben szerették volna megejteni a leleplezést. „Ez volt a terv, de aztán az egyik csapat kibérelte magának a pályát vasárnapra egy filmes napra, így azt mondtuk, hétfőn kora reggel lesz a valódi leleplezés” – fogalmazott, utalva arra, hogy az első képek vasárnapi közzététele után azért formális bemutatót is tartanak a tesztnap kezdete előtt.

Hogy a Haas F1-es kalandja most már valóban kezdetét vette, azonban nemcsak a bemutató és a törésteszt jelzi. Steinter elárulta, immáron ők is meghívást kaptak az F1-es csapatok által alkotott F1-Bizottság jövő hét keddjén esedékes genfi ülésére. Miután hivatalosan nem voltak részesei a világbajnokságnak, eddig csak távolról figyelhették az érintettek vitáját. „Ez egy szükséges fáradság. De nem félek ettől. Eddig nem folyhattunk bele, mert még nem neveztünk a bajnokságra. De remélem, hogy ez nem igazi fáradság lesz, hanem pozitívum. Nem negatívan indulok útnak. Hiszem, hogy kisül belőle valami, megpróbálunk valami jót kihozni belőle. Eleinte viszont biztosan csak hallgatni fogok, hogy lássam, miként zajlik ez pontosan” – tekintett előre az új feladatra Steiner.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#9 GreenHonda 2016. január 15. 20:49  
HannaLill:
Ezek az autóbemutatók semmire se jók az első futamon teljesen máshogy szoktak már kinézni az autók. Az egész egy nagy büdös parasztvakítás.

Mióta nézel F1-et? Hát azért lényegében azok szoktak lenni az autók. Főbb ismertetőjegyeik már megvannak, amiből meg tudod állapítani, hogy na ez volt a x évi y csapat autója. Van, hogy nagy átalakításokat kell végezni az autón, de egyáltalán nem minden esetben építik annyira át őket.

f1m12
#8 f1m12 2016. január 15. 17:06  
Agressor:
Azért én minél előbb megnézném az új Renault-t!

én meg a Red Bullt, ők kreatívak is, meg az Infiniti is lelép

Agressor
#7 Agressor 2016. január 15. 11:33  
HannaLill:
Ezek az autóbemutatók semmire se jók az első futamon teljesen máshogy szoktak már kinézni az autók. Az egész egy nagy büdös parasztvakítás.

Azért én minél előbb megnézném az új Renault-t!

Agressor
#6 Agressor 2016. január 15. 11:32  

Én is szeretem ezt az időszakot, bár kétségtelen, hogy mióta ezek a hangtalan cicaautók vannak, közel sem vagyok olyan lelkes.

Toti
#5 Toti 2016. január 15. 11:29  

Ami a legkevésbé szokott változni, az általában a festés, néhány csapatnál, mint például a Haas, nagyon érdekes lehet - én például kíváncsi vagyok rá, de a Ferrarira is, még ha tudom, hogy piros lesz, akkor is :) A szárnyak nyilván változnak, de a doboz nagy része nem, a felfüggesztés sem igazán, és az orr is egy elég stabil alap - bár tavaly a Force India és a Toro Rosso is igen hamar megváltoztatta.
Szerintem jó dolog az autóbemutató, még akkor is, ha a lényeg az, hogy gyors-e a kocsi.

KIMI AND THE RED POWER
#4 KIMI AND THE RED POWER 2016. január 15. 10:56  
HannaLill:
Ezek az autóbemutatók semmire se jók az első futamon teljesen máshogy szoktak már kinézni az autók. Az egész egy nagy büdös parasztvakítás.

Látjuk a versenyzőket, látjuk a vezetőket és látjuk az új autót. Ezt úgy hívják, hogy a szurkolók kiszolgálása, akikben -miután november, vagy korábban október óta nem láttak friss képet Forma-1-es autóról- újra fellángolhat a Forma-1-láz. Miután ezt követik a tesztek és még általában 1-2 teljes hónap, így nem tudom ki az aki azt várja, hogy a bemutató gép jelenjen meg Melbourne-ben. A "teljesen máshogy néznek ki" pedig "enyhe" túlzás.

ernike
#3 ernike 2016. január 15. 09:52  
HannaLill:
Ezek az autóbemutatók semmire se jók az első futamon teljesen máshogy szoktak már kinézni az autók. Az egész egy nagy büdös parasztvakítás.

Azért nem teljesen máshogy.

HannaLill
#2 HannaLill 2016. január 15. 09:43  

Ezek az autóbemutatók semmire se jók az első futamon teljesen máshogy szoktak már kinézni az autók.
Az egész egy nagy büdös parasztvakítás.

ernike
#1 ernike 2016. január 15. 09:40  

Kedvenc időszakom, mikor leleplezik a gépeket. Jó lesz az a hétvége és hétfő. Minden bizonnyal mindenki ebben a 3 napban leplezi le az autóját.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást