Autóbemutatók: újabb időpont vált ismertté

írta: M4Sport
2016. január 17. 14:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az idén debütáló Haas-istálló után a mezőny egyik legrégebbi tagja, a Williams is elárulta, mikor mutatja be 2016-os versenyautóját. Ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattuk, a klasszikus brit alakulat idén sem tart fényűző leleplezést.

Voltak idők, amikor a felkészülési időszakot látványos és figyelemfelkeltő autóbemutatók vezették fel, ám amióta beköszöntött a gazdasági világválság, a legtöbb csapat lemondott ezekről a rendezvényekről; természetesen a költségcsökkentés jegyében. Azóta autóikat az esetek többségében az első teszt helyszínén mutatják be (komolyabb felhajtás nélkül), vagy nem sokkal a gyakorlások kezdete előtt az interneten keresztül leplezik le.

Míg az első Forma-1-es szezonjára készülő Haas-istálló az utóbbi megoldást választotta (autójuk február 21-én, egy nappal az első téli teszt kezdete előtt debütál), a Williams úgy döntött, 2016-ban is az első gyakorlás alkalmával (február 22-én, Barcelonában) ismerteti versenygépét. Ezt a csapat teljesítménymérnöke, Rob Smedley árulta el, aki a Sky Sportsnak nyilatkozott a FW38-as bemutatójáról. A brit szakember kiemelte, csapata ezúttal sem tart „fényűző bemutatót”.

A Williams komoly újításokkal készül a 2016-os évadra; Smedley már tavaly decemberben elárulta, az FW38-as teljesen más lesz, mint elődje, arról azonban, hogy az alakulat közelebb kerülhet-e az ellenfelekhez annak ellenére sem akarta nyilatkozni, hogy a szélcsatornás tesztek eddig pozitív eredményeket hoztak. A szóban forgó koncepcióváltásra főként azért volt szükség, mert a világbajnoki bronzéremnél jobb eredményre vágyó alakulatnak javítania kell aerodinamikai hatékonyságán, az előző két évben ugyanis ezen a téren maradtak el közvetlen ellenfeleiktől.

A helyettes csapatvezető, Claire Williams nemrég az új évad kihívásairól beszélt, nyilatkozata során egyértelművé tette, hogy az istállónál most veszi kezdetét a „felzárkózás legnehezebb szakasza”, hiszen a harmadik hely megszilárdítása után közelebb kellene férkőzni a Mercedeshez és a Ferrarihoz. „Ez lesz a kirakós legnehezebb része” – mondta. „Amikor rosszul mennek a dolgaid, akkor tudod, hogy nagyon sok változtatást kell végrehajtanod a csapatodban. Tudod, hogy változtatni kell a szerkezeti összetételen. Innen azonban tényleg nehezebb előrelépést tenni!”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. január 17. 19:23  
sába:
Vicces ez a spórolósdi. Több száz milliót költenek, biztos egy normális bemutató vágná gallyra a költségvetést. Szerintem a mercedes motorja nélkül gondban lennének. Véleményem szerint nem a ferrari/mercedes párossal kell foglalkozniuk, hanem a torro/rb/fi-val.

Egyetértek, kicsit vicces h a gyári csapatokkal foglalkoznak, holott egyre inkább hátrébb csúsznak....

sába
#4 sába 2016. január 17. 18:33  

Vicces ez a spórolósdi. Több száz milliót költenek, biztos egy normális bemutató vágná gallyra a költségvetést. Szerintem a mercedes motorja nélkül gondban lennének. Véleményem szerint nem a ferrari/mercedes párossal kell foglalkozniuk, hanem a torro/rb/fi-val.

benczeb90
#3 benczeb90 2016. január 17. 17:47  

Ha jól meggondolom ... ja :D

Hesler
#2 Hesler 2016. január 17. 17:15  
albutr:
jó lenne már tudni hogy a Mclaren mikor mutatja be?

Igen, jó lenne.

albutr
#1 albutr 2016. január 17. 17:12  

jó lenne már tudni hogy a Mclaren mikor mutatja be?

Utoljára módosítva: 2016. január 17. 18:06

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka