Az a bizonyos versenytempó – a Mercedes még aggódik

írta: M4Sport
2016. október 08. 14:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába sajátította ki az első sort a Mercedes a Japán Nagydíj időmérőjén, a sportigazgató, Toto Wolff továbbra is úgy érzi, a Red Bull veszélyt jelent csapatára, a pénteki edzéseken ugyanis „nagyon meggyőző volt” a bikások versenytempója.

Max Verstappen az ötödik, Daniel Ricciardo pedig a hatodik rajthelyet szerezte meg Japánban, Sebastian Vettel hátrasorolása miatt azonban mindketten nyernek egy pozíciót a holnapi start előtt, tehát csak Kimi Räikkönen választja el őket a Mercedes kettősétől. Pénteki versenytempójukat látva Wolff továbbra is ragaszkodik azon kijelentéséhez, hogy pilótáinak nem lesz egyszerű a futam.

„Nem mondanám, hogy az lesz” – felelte, amikor a Motorsport felvetette, hogy a rajtpozíciókat elnézve a Japán Nagydíj „sima” lehet a Mercedesnek. „Sebastian három pozíciót veszít, a Red Bull versenytempója pedig nagyon meggyőző volt. Meg kell nyernünk a startot, át kell jönnünk az Esses-en az első körben és még a futamot is be kell fejeznünk. Tehát elég sok a változó” – magyarázta az osztrák szakember, aki pilótái párharcáról is szólt néhány szót.

„Lewisnak egyre nehezebb a dolga, ha át akarja venni Nico pozícióját. Továbbra is be kell fejeznünk a futamokat. Lewis nagyon balszerencsés volt a műszaki hibák tekintetében, és idén ebből a szempontból Nicónak egy kicsivel könnyebb éve volt. De még öt futam hátravan, ezeket pedig mind meg szeretnénk nyerni” – jelezte határozottan.

Ezen a hétvégén eddig folyamatosan Rosberg volt jobb pozícióban, kivéve a Q3 első mért körét, amikor mérnökeivel valami „újat” próbált ki, ez viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így végül „visszalépett egyet” és az utolsó körével átvette az elsőséget Hamiltontól, aki már nem tudta megfordítani az állást (mindössze 13 ezreddel maradt el márkatársától).

Mondani sem kell, erről a látványos küzdelemről Wolff is említést tett. „Nagyon szoros volt! Nico autója nem volt tökéletesen beállítva, majd bement a boxba és minden rendbejött. Változtattak néhány dolgon. Nem ismerem a pontos részleteket, de amit tudtak, visszaállítottak. Érdekes ez a sorminta. A maláj hétvége Lewisról szólt, aki a kieséséig vehetetlen volt, akárcsak Nico Szingapúrban. Erre nincs magyarázat, ugyanakkor pozitív a csapat számára, hiszen folyamatosan motiválják egymás és arra kényszerülnek, hogy új szintre lépjenek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ