Az Alfa Romeo csak teljes csapattal térne vissza

írta: M4Sport
2016. május 11. 10:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Régóta találgatnak már az Alfa Romeo esetleges F1-es visszatéréséről – Sergio Machionne most kijelentette, ha érkeznek, nem pusztán motorbeszállítóként teszik.

A Ferrarival „rokon” olasz autómárkát már a múlt ősszel több csapattal is hírbe hozták, Sergio Machionne, az anyacég Fiat-Chrysler ügyvezető igazgatója elárulta, korábban a Red Bull motorpartnereként szerették volna visszahozni az Alfa Romeót az F1-be, a közelmúltban pedig a Sauber esetleges felvásárlójaként emlegették őket.

Egy olaszországi eseményen, melyen éppen az Alfa Romeo egyik új modelljét mutatták be, a Ferrari elnöke kijelentette: „Nem tudom, hogy az Alfa Romeo visszatér-e a Forma–1-be, de ha igen, biztosan nemcsak puszta motorbeszállítóként teszi, hanem teljes csapatként. Az nem éri meg, ha csak motorokat adunk. Mi nem a Honda vagyunk. Igaz, ez nem olcsó. Ahhoz, hogy fedezni tudjuk a versenyzés költségeit, jó sok autót kell eladnunk. De még hosszú út áll előttünk, melynek még csak az elején járunk.”

Az Alfa Romeo a II. világháború előtti időszak, valamint az F1 kezdetét jelentő 1950-es évek egyik legsikeresebb márkája volt. Összesen 112 F1-es versenyen indultak, 10 győzelmet arattak, legutóbb pedig a Benetton motorpartnereként voltak érdekeltek az F1-ben 1985-ben. 2015 óta a Ferrarikon látható a cég logója – amióta Marchionne a Fiat-Chryslert bevezette a tőzsdére, feltett szándéka, hogy a konszern többi márkáját is fellendítse. Az esetleges F1-es szerepvállalás is ezt a célt szolgálná – ám egyelőre erősen kérdéses, e tervek megvalósíthatók-e a közelebbi vagy távolabbi jövőben.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BrettShaw
#4 BrettShaw 2016. május 11. 19:25  
_JuSuF_:
Bevett szokás a nagy gyártóknál, hogy előbb a legdurvább modelleket hozzák ki, amolyan kedvcsinálónak, aztán meg jönnek a hétköznapibbak.

Pontosan melyik nagy gyártó csinálja ezt?

_JuSuF_
#3 _JuSuF_ 2016. május 11. 15:26  
BrettShaw:
Wehehe. Az Alfa Romeonál jobban szétvert márka szerintem nem nagyon van a világon. 4 év alatt sikerült megfelezni az eladásait. Szinte kizárólag haszontalan modelljeik vannak, kínkeservesen kinyögtek magukból végre egy valódi modellt (giulia), de már azzal is vagy egy év késésben vannak az eredeti tervekhez képest JA és zseniális, hogy azt az altípust hozták először, ami a teljes értékesítés 1%-át sem fogja kiadni. Hozzájuk képest a bukdácsoló Seat maga a tökéletes vállalkozás. Persze mindig jön, hogy az alfa így prémium meg úgy prémium (persze), A BMW csak miniből 4x annyit ad el mint az alfa összesen, a Porsche 5 kategóriával feljebb is nagyobb darabszámot értékesít mint az Alfa. Az lesz, amit Winterkorn mondott, amikor a VW meg akarta venni az Alfát, de Marchione nem adta: meg fogjuk tudni venni ennél olcsóbban is pár év múlva.

Bevett szokás a nagy gyártóknál, hogy előbb a legdurvább modelleket hozzák ki, amolyan kedvcsinálónak, aztán meg jönnek a hétköznapibbak.

BrettShaw
#2 BrettShaw 2016. május 11. 13:13  

Wehehe. Az Alfa Romeonál jobban szétvert márka szerintem nem nagyon van a világon. 4 év alatt sikerült megfelezni az eladásait.

Szinte kizárólag haszontalan modelljeik vannak, kínkeservesen kinyögtek magukból végre egy valódi modellt (giulia), de már azzal is vagy egy év késésben vannak az eredeti tervekhez képest JA és zseniális, hogy azt az altípust hozták először, ami a teljes értékesítés 1%-át sem fogja kiadni.

Hozzájuk képest a bukdácsoló Seat maga a tökéletes vállalkozás. Persze mindig jön, hogy az alfa így prémium meg úgy prémium (persze), A BMW csak miniből 4x annyit ad el mint az alfa összesen, a Porsche 5 kategóriával feljebb is nagyobb darabszámot értékesít mint az Alfa.

Az lesz, amit Winterkorn mondott, amikor a VW meg akarta venni az Alfát, de Marchione nem adta: meg fogjuk tudni venni ennél olcsóbban is pár év múlva.

zenon
#1 zenon 2016. május 11. 11:34  

Egyelőre ott tartunk, hogy szűkös a típusválasztékuk és nincsenek túl jó eladásaik. Azt sem tudni, hogy ha a Gulia nem válik be, akkor nem járnak-e úgy, mint a Lancia. A F1-be való visszatérés emlegetése legfeljebb reklámfogásnak jó.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ