Az autó elkészül, a fényezésre várni kell

írta: M4Sport
2016. február 16. 08:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost megerősítette azokat a híreszteléseket, melyek szerint csapata hivatalosan csak az első teszt után mutatja be 2016-os versenyautóját, ami a jövő héten még átmeneti fényezéssel gurul pályára.

A faenzaiak a tavalyi szezon végén tudták meg, milyen motorral versenyeznek 2016-ban, a Red Bull F1-es projektje körüli bizonytalanság pedig inkább őket érintette rosszul, hiszen az erősebb anyagi háttérrel rendelkező anyacsapat vélhetően hamarabb behozta a huzavona okozta lemaradást. A Toro Rosso vezetői többször elmondták, nagy nehézségek árán (a csapattagok három műszakban dolgoztak) ugyan, de ők is el fognak készülni az első tesztig.

A csapatfőnök hétfőn ismét egyértelművé tette, minden a terv szerint halad, azaz a 2015-ös Ferrari-motorral szeret versenygép ott lesz a jövő héten induló gyakorláson, hivatalos azonban csak a teszt után mutatják be, és egyelőre a festése sem lesz végleges. „Az autó kék lesz” – mondta a Motorsportnak, majd a végleges verzióról is beszélt. „Ezt február 29-én fogjuk bemutatni, hiszen mindennel késésben vagyunk. A festést sem szeretnénk elsietni; megfelelő fényezéssel akarunk előállni, szóval csak később leplezzük le az autót Barcelonában” – tette hozzá.

Tost elmondása szerint az új autót már hétfőn beindították, attól pedig a csapat egyik szimpatizánsának sem kell tartania, hogy a teszten egy olyan versenygépet küldenek pályára, amire csak néhány újítás kerül fel. „A Forma–1-ben mindig két problémával szembesülünk. Az egyik az, hogy kifutunk az időből, a másik pedig az, hogy lekéssük a határidőt. Ez nem újdonság. Megcsúsztunk egy kicsit a motorral kapcsolatos döntés miatt, de a srácok remek munkát végeztek. Az autó már majdnem kész! Már minden a terv szerint halad, ezért nem is tartunk az első teszttől” – magyarázta.

A Red Bull második számú alakulata tavaly sokakat meglepett, hiszen egy meglehetősen versenyképes karosszériával állt elő, a Renault-motorok hibái miatt azonban nem tudta kiaknázni az abban rejlő lehetőségeket. A technikai igazgató, James Key úgy érzi, az idei még jobb év lehet, hiszen az alapok rendben vannak, a motor pedig papíron megbízhatóbb lesz. „Folytathatjuk az építkezést, hiszen tavaly nagyon sokat tanultunk és komoly előrelépést tettünk. Tudjuk, miért fejlődtünk ennyit, viszont néhány területen még saját magunkat is sikerült meglepni. Erre építhetünk!” – nyilatkozta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna