Az ellenfelek fejlesztenek, a Mercedes aggódik

írta: M4Sport
2016. május 09. 15:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába a megnyugtató pontelőny, a Mercedes egy pillanatra sem dőlhet hátra, hiszen az ellenfelek folyamatosan fejlesztenek, Spanyolországban pedig pályára is viszik újításaikat – figyelmeztetett a gyár sportigazgatója, Toto Wolff.

A Mercedes úgy kezdte a 2016-os évet, ahogyan a tavalyit befejezte: zsinórban gyűjtötte a rajtelsőségeket és a futamgyőzelmeket, folyamatosan növelve előnyét az ellenfelekkel szemben. És van még valami, ami alig változott 2015 óta: a csapat vezetői továbbra is gyakran kiemelik, a sikerek ellenére nem válthatnak önteltté, hiszen az ellenfelek „egyre közelebb kerülnek”, és ők sem állnak le a fejlesztésekkel. A spanyol futamra például szinte mindegyik új elemekkel készül.

„A következő versenyeken több csapat is jelentős fejlesztéseket vet be, és a motorkészítők is újításokkal készülnek, tehát lassan eljön az ideje annak, hogy tökéletesen meg tudjuk ítélni a jelenlegi erősorrendet” – fogalmazott Wolff a Mercedes előzetesében. „A barcelonai ebből a szempontból érdekes hétvége lesz; fel kell készülnünk. Vezetjük a gyártók bajnokságát, a versenyzőink pedig az első és a második helyet foglalják el az egyéniben. Igazából, ennél többet nem tehettünk volna, de nem volt egyszerű menet. Voltak problémáink, melyek megoldásán keményen dolgozunk.”

„A riválisok itt lihegnek a nyakunkon, és fáradhatatlanuk üldöznek bennünket. Minél tovább maradnak stabilak a szabályok, annál nehezebb plusz teljesítményt találni. Folyamatosan a határokat feszegetjük, hogy versenyképesek maradjunk, ebben a helyzetben viszont van egy pont, amikor át is lépjük azokat. A csapatunk – azok, akik az erőforrásokon és azok is, akik a karosszérián dolgoznak – mindent megtesz azért, hogy újabb ezredmásodperceket hozzon ki a csomagból, anélkül, hogy ezzel veszélyeztetné az autó megbízhatóságát” – tette hozzá az osztrák szakember.

Nem véletlen, hogy nyilatkozatában Wolff is kiemelte a műszaki hibákat, hiszen amíg a tesztidőszak alatt ezek elkerülték a csapatot, és Nico Rosberg autója a futamokon is megbízhatóan üzemelt, a címvédőnek, Lewis Hamiltonnak több alkalommal is meggyűlt a baja a technikával. A brit pilóta a kínai és az orosz időmérőn is a hőenergia-visszanyerő rendszer (MGU-H) meghibásodás miatt került hátrányba ellenfeleivel, legfőképpen a 43 pontos előnyt kiépítő márkatárssal szemben. Neki tehát még egy ilyen hiba már nem nagyon fér bele a szezonba.

Ezzel természetesen a csapat is tisztában van, nem meglepő tehát, hogy folyamatosan dolgoznak a hiba kiküszöbölésén. „Az előző két hétvégén ugyanazzal a problémával szembesültünk, szóval most az a legfontosabb, hogy a spanyol futam előtt megoldjuk az MGU-H-val kapcsolatos problémákat. Éjjel-nappal ezen dolgozunk, hiszen szeretnénk megérteni a gondokat, és ezúttal már egy teljesen tiszta hétvégét akarunk futni” – nyilatkozta a téma kapcsán a technikai igazgató, Paddy Lowe.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#13 velorex 2016. május 10. 11:22  

Szerintem napjában többször liberot cserél az egész Mercedes vezetőség.
Gondolom súlyos alvási és álmatlansági problémájuk is van,mert elalvás előtt nem a bárányokat számlálják hanem azt,hogy hányszor előzi meg az autójukat valamelyik rivális csapat.:-}

Utoljára módosítva: 2016. május 10. 12:02

trialboj
#12 trialboj 2016. május 10. 07:57  
Loci:
Na ja! Nyakukon a riválisok... Majd a sima Merci 1-2 után meg jön a majdnem szana-szét robbant mindkét autónk, de hál’ istennek mégse nyilatkozat.

Remélem most hétvégén is lesz ilyen, mert már nagyon várom. Kíváncsi vagyok mennyire képes hülyét csinálni magából a fent említett úriember.

Loci
#11 Loci 2016. május 09. 20:57  

Na ja! Nyakukon a riválisok...
Majd a sima Merci 1-2 után meg jön a majdnem szana-szét robbant mindkét autónk, de hál’ istennek mégse nyilatkozat.

sába
#10 sába 2016. május 09. 20:31  
ARPIKA:
"A riválisok itt lihegnek a nyakunkon, és fáradhatatlanuk üldöznek bennünket. Minél tovább maradnak stabilak a szabályok, annál nehezebb plusz teljesítményt találni." Szerintem az elony meg van,csak egy gombcsavaras az egesz. Miert kell a hazugsag?? Csak csesztetik a Ferkat. Szerintem. Es a ferkasok be is kapjak.

Hát persze, mert a ferkánál csupa hülye ül, nincsenek gps adataik a merciről kanyarról, kanyarra. Bevállaltak egy új technikát, ami egyenlőre nem túl megbízható, várjuk már meg mire jutottak.
Persze nem nyeli be senki Toto süketelését, de ne nézzünk már másokat se agyatlannak.

ARPIKA
#9 ARPIKA 2016. május 09. 20:08  

"A riválisok itt lihegnek a nyakunkon, és fáradhatatlanuk üldöznek bennünket. Minél tovább maradnak stabilak a szabályok, annál nehezebb plusz teljesítményt találni."
Szerintem az elony meg van,csak egy gombcsavaras az egesz. Miert kell a hazugsag??
Csak csesztetik a Ferkat. Szerintem. Es a ferkasok be is kapjak.

opamisi
#8 opamisi 2016. május 09. 19:56  
_JuSuF_:
Kabaré számba mennek ezek a nyilatkozatok :D

Már én is széles vigyorral olvastam végig a cikket.:)

albutr
#7 albutr 2016. május 09. 19:32  

aztán a futamon meg bottal üthetik őket.

msc
#6 msc 2016. május 09. 18:27  

Húúú, nehogy lecsökkenjen a Merci 2 sec előnye!

kaktusz1
#5 kaktusz1 2016. május 09. 16:31  

aha....közben a Totoék meg szétaggódják az agyukat :)
http://www.motorsport.com/all/photo/main-gallery/toto-wolff-mercedes-amg-f1-shareholder-and-executive-director-26/?a=451500

totopad
#4 totopad 2016. május 09. 15:56  

Év végére gyúrnak már a sajtósok, elég lesz minden versenyről pár sort bemásolni, hogy mennyire feszült volt a légkör a folyamatos és egyre növekvő nyomás miatt, amit az ellenfelek képeztek

BrettShaw
#3 BrettShaw 2016. május 09. 15:44  

Toto legalább megpróbálja feldobni ezt... Inkább kevesebb sikerrel, mint többel.

racerx
#2 racerx 2016. május 09. 15:43  

Jaj jaj de izgulok, hogy ki nyeri majd meg a köv. nagydíjat.....nagyon erősek az ellenfelek, pláne a merci mindíg épp alig tud beérni, mert valami műszaki hibája volt.... pf...

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. május 09. 15:32  

Kabaré számba mennek ezek a nyilatkozatok :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa