Az elnök megérkezett, de marad-e a csapatvezető?

írta: M4Sport
2016. május 15. 13:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari elnöke is reagált a Maurizio Arrivabene leváltásáról szóló pletykákra – határozottan kiállt csapatfőnöke mellett.

Az olasz sajtó a héten arról kezdett találgatni, Sergio Marchionne a szezon végén leválthatja a Ferrari csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét. Az elnök vasárnap Barcelonába érkezett, és személyesen is tisztázta, nincs alapja ezen pletykának. Amikor megkérdezték, bízik-e Arrivabenében, leszögezte: „Igen, minden kétséget kizáróan!” Majd miután arról faggatták, érzi-e szükségét változtatásoknak a Ferrarinál a vártnál gyengébb évkezdés után, határozott nemmel felelt.

„Még mindig úgy gondolom, hogy miénk a kettő a világ legjobb versenyzői közül. Valószínűleg a legjobb versenyzőkkel rendelkezünk, mondom ezt úgy, hogy négy másik pilóta is előttünk van, de a pilótáink nagyszerűek” – állt ki Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen mellett is. „A csapat hosszú-hosszú idő óta most van a legjobb formában. Továbbra is szorgosan kell dolgoznunk, hogy megoldjuk a problémákat, és nem eshetünk kétségbe az olyan hibák miatt, mint a tegnapi volt, amikor a hőmérséklet változása miatt nem tudtuk megfelelő tartományban üzemelni az abroncsokat. Ha másként dolgozunk az abroncsokkal, akkor más területeken is másként cselekedhettünk volna. Tanulunk és ebben is jobbak leszünk majd.”

Marchionne a szombati időmérős visszaesést a Mercedes tavalyi szingapúri futamához hasonlította, ahol a címvédő csapat nem tudta megfelelően munkára bírni az abroncsokat. „Tegnap délután nem volt szerencsénk a versenypályán. Volt egy érdekes beszélgetésem erről Dieterrel (Zetsche, a Mercedes elnöke – a szerk.), aki elmondta, hogy a csapata hasonló helyzetbe került tavaly Szingapúrban. Van egy bizonyos tartomány, amiben a gumiabroncsok megfelelően működnek, a hőmérséklet változása azonban váratlanul ért bennünket. Erre nem készültünk. Mindkét versenyző érezte, hogy valami nincs rendben, de ezzel nem tudtunk mit kezdeni” – fogalmazott az elnök.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

POL
#1 POL 2016. május 15. 19:42  

Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél...
Mindenesetre buta dolognak tartom, hogy lebegtetik a főnök leváltását, ettől az emberek nemhogy motiváltak lesznek, hanem pont, hogy elbizonytalanodnak, illetve közvetve az eddigi erőfeszítéseikek is feleslegesnek érezhetik, elkezdenek kivárni, csökken a lendület és az elkötelezettség.
Elég lenne, ha négyszemközt fenyegetnék egymást, nem "nyilvánosan".PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”