Az elnök türelmetlen! Hány esélyt puskázhat még el a Ferrari?

írta: M4Sport
2016. április 18. 09:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari elnökének fogytán a türelme, s egyre nehezebben viseli, hogy még mindig nincs meg az a bizonyos Ausztráliára várt első győzelem. Pedig Kínában újabb esély nyílhatott volna meg előttük…

A főnök elvárásai nagyok, véleménye pedig kritikus. Sergio Marchionne második évét tapossa a Ferrari elnökeként, és szemben az elsővel, idén már nem ismer kifogást. Ezt már a tél folyamán jelezte, amikor kijelentette, a Scuderia nem engedheti meg magának, hogy tíz éven keresztül bajnoki cím nélkül maradjon, így az egyetlen elfogadható cél 2016-ban a végső győzelem lehet csak számukra.

Idén Kínába kísérte el először csapatát, s a vasárnapi verseny előtt jelezte, továbbra sem változott meg álláspontja. „Szerintem a csapat tudja, hogy az óra ketyeg, és lassan el kell kezdenünk versenyeket nyerni” – jelentette ki a Sky Sportsnak. Majd amikor megkérdezték, még mindig úgy látja-e, hogy versenyzői esélyesek a bajnoki címre, határozottan vágta rá: „Teljes mértékben. Ma kell elkezdenünk.”

Akkor még hitte, a sanghaji futam meghozhatja a várt áttörést – igaz, kritikus hangon megemlítette, a két versenyzőjük időmérős hibája miatt az ideálisnál rosszabb helyzetből várják azt. „Ez a verseny nem könnyű, a tegnapi időmérő után. Nem jó, ha most elbízzuk magunkat. A versenyzőink tisztában vannak vele, hogy csak hajszálon múlt, hogy a második sorban vagyunk. A Red Bull előttünk van, amit nehéz elfogadni” – utalt arra, hogy a szombati Q3-ban Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is elrontotta utolsó mért körét, s ezzel a vártnál távolabb kerültek Nico Rosbergtől.

Sergio, MarchionneAztán jött a verseny, és két bajnoka már az első kanyarban összeütközött, amivel mindkettejük esélye elszállt a győzelemre. Csakúgy, mint Ausztráliában, ahol hiába vezettek, egy stratégiai döntés, némi balszerencse és egy műszaki hiba is közrejátszott abban, hogy képtelenek voltak megállítani Rosberget. Pedig már akkor is arról beszéltek, győzhettek volna. „Igen. De a valóság az, hogy nem nyertünk. Nem szerencsés arról beszélni, mi történhetett volna, mert sosem történt meg. Megoldást kell találnunk” – jelentette ki a szigorúan a realista Marchionne.

És a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene a kínai verseny után utalt rá, ezen szemléletmódja a verseny után sem változott. „Ismeri az autósportot, de természetesen nem volt boldog. Ahogy én sem voltam az. Látta a versenyt, de mit tehetsz, ha előállnak bizonyos körülmények? Mondhatnánk, hogy nagyon is sokat, de valójában ennek nem volt köze a csapathoz vagy az autóhoz. Amikor ilyesmi megtörténik, egyszerűen el kell fogadnod. Természetesen nem volt boldog. De ha boldog lett volna, föltenném a kérdést: valódi elnök ő egyáltalán?”

Arrivabene kijelentette, már neki is kezd elege lenni a Mercedes uralmából, s őt is egyre inkább nyomasztja, hogy még mindig nincs győzelmük. „Már a dobogó minden másik fokát érinthettük – ebből már elegem van. Jobb lenne a legmagasabb fokára felállni. Hogy balszerencsések volnánk? Természetesen frusztráló, amikor ilyen dolgok történnek, miközben tisztában vagy vele, milyen jó az autód. De kellően kitartónak kell lennünk, és akkor előbb vagy utóbb – remélem, előbb – a dobogó teteje is meglehet. Az autónk valóban jó, ezt most is demonstráltuk, és a taktikánk is tökéletes volt. Lapozunk, várjuk a következő futamokat, és próbálunk pozitívak maradni. De még nem értük el a célt. El kell érnünk” – jelentette ki.

Maurizio Arrivabene

„Nagyon-nagyon jó esélyünk lehetett volna a győzelemre”

Miközben 2015-ben mindenkit meglepte a télen tett előrelépésükkel, s váratlanul már a második versenyen nyerni tudtak, 2016 eddig nem a Scuderia éve. Olyannyira nem állt még össze náluk a kirakós, hogy eddig gyakorlatilag valamennyi kockájával adódott már valamilyen hiba. Két kiesést számlálnak, motorproblémájuk miatt képtelenek kihozni a maximumot autójukból, a legnagyobb esélyeiket pedig hol egy megkérdőjelezhető taktikai döntés, egy versenyzői vagy technikai hiba, egy rossz rajt, hol a puszta balszerencse teszi semmissé. Ráadásul mindezt úgy, hogy eközben legfőbb riválisuk, a Mercedes is meg-meginog, újabb esélyt kínálva számukra.

Kínában is maradt a már Ausztrália és Bahrein után is feltett kérdés: vajon ha nem történik semmi rendkívüli, tiszta küzdelemben le tudták volna győzni a Mercedest? És hogy boldogultak volna a láthatóan fölerősödő Red Bull-lal? „Nem akarok a Red Bullról és a többiekről beszélni. Normál körülmények között nagyon-nagyon jó esélyünk lehetett volna a győzelemre” – zárta rövidre a kérdést Arrivabene.

Rosberg a futamot követően elárulta, Bahreinnel ellentétben ezúttal nem engedett ki biztos vezetése tudatában. „Ricciardo esete megmutatta, hogy bármikor történhet valami, ezért egy esetleges újbóli kiálláshoz elegendő időt akartam kiautózni” – érvelt. A futam első etapjában a lágy gumi csak a rajtnál jelentett hátrányt számára. Ezt követően tartotta a szuperlágyas vetélytársak tempóját, s egészen a 20. körig várt első kiállásával – végül pedig 37 másodperces előnnyel ért célba.

Sebastian Vettel„Ezúttal Ricciardóé volt a második leggyorsabb autó a mezőnyben, és a defektje nélkül ő is lett volna a második. Gyorsabbak voltunk, mint a Ferrari” – jelentette ki Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Csak azt nem tudta megmondani, ez mennyiben volt köszönhető annak, hogy a Ferrarik az ütközésük után sérült autóval voltak kénytelenek körözni.

Vettel a futam után elárulta, első szárnyának törése csak kisebb mértékben hatott rosszul a vezethetőségre, a komolyabb gondot számára a kormánymű elferdülése jelentette. A „mi lett volna, ha…?” kérdésre azonban ő sem tudott egyértelmű választ adni. „Nehéz megmondani. A kiindulópont biztosan jobb lett volna. De Nico egész versenyen csak dicsérte az autóját, így biztosan nehéz lett volna legyőzni őt. El kell ismerni, tökéletes munkát végeztek.”

„Én csak két versenyt futottam eddig, és ez a kettő rendben volt. Ausztráliában volt esélyünk a győzelemre, de nem éltünk vele. Ma kis szerencsével sikerült visszakapaszkodnunk mindként autónkkal. Oroszországig nem volt valami sima az utunk, de remélem, ott majd tisztább hétvégénk lesz. Tavaly jó volt ott az autónk, szerintem idén minden téren előreléptünk, ahogy az erőforrásunk terén is, így magabiztosan érkezünk majd Oroszországba. Azt nem tudom megtippelni, pontosan mennyi hiányzik még a Mercedeshez képest, de azt biztos, hogy tovább kell javulnunk – főleg az időmérőkön” – összegezte helyzetüket a négyszeres bajnok.

A szigorú Marchionne elárulta, képesnek tartja csapatát a fordításra. „Az csapat szerintem úgy fejlesztette eddig az autót, ahogy azt vártuk. Nem hittük, hogy év elején elérhetjük a Mercedes szintjét. A fejlesztések jól haladnak, és nem gondolnám, hogy ledolgozhatatlan lenne a különbség közöttünk” – vélekedett.

Már csak az a plusz hiányzik, ami a múlt évben azt eredményezte, hogy gyengébb autóval is felülkerekedtek a riválison: egy tiszta hétvége, és a jobb helyzetkihasználás.

Oszd meg!

54 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#54 fagyi 2016. április 19. 22:44  
albutr:
de történhetett volna úgyis hogy a Mclaren nagyon betalál.

En is biztam benne, mert szerettem volna ha mas is tud nyerni ebben az eraban a Mercin kivul.

De gondolom azert tudta, h nem lesz vilagvero egybol. Csak voltak + bennfentes infoi.

fagyi
#53 fagyi 2016. április 19. 22:40  
almodopelikan:
Amúgy a Ferrari miben különbözne a mostani helyzetétől? Nem egy percre 30-ra, hanem csak 1 percre lenne lemaradva az elsőtől, és ugyanúgy ígérgetnék neki, h majd jövőre?

Hat a McLarennek a 2. evben is kemeny dio az allando, de a sima pontszerzes is.

Amit irtal az detto igaz a McLarenre is csak rosszabb szituacioval.

MP4/4
#52 MP4/4 2016. április 19. 09:50  

Amíg csak EGYFAJTA gumin megy elfogadhatóan a Ferrari, amíg MEGBÍZHATATLAN addig felesleges bármiről is álmodozniuk!

almodopelikan
#51 almodopelikan 2016. április 19. 09:28  
fagyi:
Ez egyebkent egy erdekes felfogas. Igy is meg lehet kozeliteni es igaz is, de a valosag az, h csunyan becumizta. Ez van. A lelket ezzel apolja. Fejet lattad amikor Button lerobbant multkor? Sok mindent elmond, ha tudna magyarul komoly cifra lenne belole :D Ez a szoveg barhol megallja a helyet jelenleg. Pl Manor. Nem kotozkodni akartam, csak en igy latom. En meg mindig azt gondolom, h elpokerezte s Ferrari uleset anno. Aztan persze szepithetjuk a dolgokat. Elso evben megnezte volna Button alatt milyen a vas es dont ev kozben. Meg mindig o lenne az istenkiraly kb a sajtoban hiaba Hamilton nyerne a vbket. Mondana, h a Merci motorreszlege ellen versenyez 3 eve :D JK

Amúgy a Ferrari miben különbözne a mostani helyzetétől? Nem egy percre 30-ra, hanem csak 1 percre lenne lemaradva az elsőtől, és ugyanúgy ígérgetnék neki, h majd jövőre?

albutr
#50 albutr 2016. április 19. 09:21  
fagyi:
Ez egyebkent egy erdekes felfogas. Igy is meg lehet kozeliteni es igaz is, de a valosag az, h csunyan becumizta. Ez van. A lelket ezzel apolja. Fejet lattad amikor Button lerobbant multkor? Sok mindent elmond, ha tudna magyarul komoly cifra lenne belole :D Ez a szoveg barhol megallja a helyet jelenleg. Pl Manor. Nem kotozkodni akartam, csak en igy latom. En meg mindig azt gondolom, h elpokerezte s Ferrari uleset anno. Aztan persze szepithetjuk a dolgokat. Elso evben megnezte volna Button alatt milyen a vas es dont ev kozben. Meg mindig o lenne az istenkiraly kb a sajtoban hiaba Hamilton nyerne a vbket. Mondana, h a Merci motorreszlege ellen versenyez 3 eve :D JK

de történhetett volna úgyis hogy a Mclaren nagyon betalál.

fagyi
#49 fagyi 2016. április 18. 23:21  
Pendulum:
Alonsonak evek ota vb cim kell,es nem dobogok masodik helyezesek,amig nem nyer cimet a Ferrari,addig igaza volt,legalabb megprobalta.

Ez egyebkent egy erdekes felfogas. Igy is meg lehet kozeliteni es igaz is, de a valosag az, h csunyan becumizta. Ez van. A lelket ezzel apolja. Fejet lattad amikor Button lerobbant multkor? Sok mindent elmond, ha tudna magyarul komoly cifra lenne belole :D

Ez a szoveg barhol megallja a helyet jelenleg. Pl Manor.

Nem kotozkodni akartam, csak en igy latom. En meg mindig azt gondolom, h elpokerezte s Ferrari uleset anno. Aztan persze szepithetjuk a dolgokat. Elso evben megnezte volna Button alatt milyen a vas es dont ev kozben. Meg mindig o lenne az istenkiraly kb a sajtoban hiaba Hamilton nyerne a vbket. Mondana, h a Merci motorreszlege ellen versenyez 3 eve :D JK

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 23:45

Pendulum
#48 Pendulum 2016. április 18. 22:48  
vandr:
"matematikailag is több esélyed van ha váltottál" tessék?? nem volt racionális és főleg nem volt logikus döntés, mivel a Meki már akkor is csak egy vergődő középcsapat volt (akkor még a legjobb motorral)

Alonsonak evek ota vb cim kell,es nem dobogok masodik helyezesek,amig nem nyer cimet a Ferrari,addig igaza volt,legalabb megprobalta.

vandr
#47 vandr 2016. április 18. 22:11  
F1890:
de nem tudta :D ahogy te sem. teljesen racionális és logikus lépés volt, még matematikailag is több esélyed van ha váltottál, más kérdés h nem jött be

"matematikailag is több esélyed van ha váltottál" tessék??

nem volt racionális és főleg nem volt logikus döntés, mivel a Meki már akkor is csak egy vergődő középcsapat volt (akkor még a legjobb motorral)

albutr
#46 albutr 2016. április 18. 21:51  

felesleges ott lennie.

GreenHonda
#45 GreenHonda 2016. április 18. 21:13  

Na erről beszéltem, aztán az igazi pofáraesés majd csak ezután jön, gratulálok vörös köd

Pendulum
#44 Pendulum 2016. április 18. 20:55  

2017-ben kapjuk meg az igazi valaszt a valtast illetoen,hogy ezt az igazolast is elbaszta,vagy lapot huzott nem jott be,de legalabb megprobalta,

Pendulum
#43 Pendulum 2016. április 18. 20:53  
F1890:
de nem tudta :D ahogy te sem. teljesen racionális és logikus lépés volt, még matematikailag is több esélyed van ha váltottál, más kérdés h nem jött be

Igy van,de legalabb megprobalta.

Pendulum
#42 Pendulum 2016. április 18. 20:53  
Zasalamel:
Szted ha 2014-ben Alonso tudta volna előre h a Ferrari stabil 2 erő lesz, míg a Meki örülhet ha 1 pontot összekapar váltott volna?

Nem,de ez a lehetoseg sosem fog letezni,ez a ha tudta volna,de nem tudta es soha senki nem fogja tudni,hogy a nagy csapatok kozul,akik az era valtast szarul kezdtek,ki es hol lesz 2 -3 ev mulva ez lutri az egesz,az ,hogy nem volt mar hite a dologban,azt azert megertem.

F1890
#41 F1890 2016. április 18. 20:10  
Zasalamel:
Értem én, csak nem nagyon értem egyes Alo fanokat (tisztelet a kivételnek) miért erőlködnek azzal h jó döntés volt váltani, amikor rossz napot fog ki a ferrari jönnek ide okoskodni h "Alo ezért váltott".... Nincs az a pilóta aki szívesebben versenyzik hátul, minthogy rendszeresen dobogókat szerezzen, még akkor se ha nincs esélye vb címet nyerni.

a jó döntés volt váltani az sztem a múlt időre vonatkozik. az h mi van most az tök értelmetlen mert sem te sem én nem tudjuk a jövőt. utólag belegondolva meg mindenki okos

bandita
#40 bandita 2016. április 18. 20:08  

10 kör előnyt kapna a ferka akkor is megveretné a csapat magukat.
Ezért pont ott vannak ahol mindig is voltak

Zasalamel
#39 Zasalamel 2016. április 18. 19:49  
F1890:
de nem tudta :D ahogy te sem. teljesen racionális és logikus lépés volt, még matematikailag is több esélyed van ha váltottál, más kérdés h nem jött be

Értem én, csak nem nagyon értem egyes Alo fanokat (tisztelet a kivételnek) miért erőlködnek azzal h jó döntés volt váltani, amikor rossz napot fog ki a ferrari jönnek ide okoskodni h "Alo ezért váltott"....

Nincs az a pilóta aki szívesebben versenyzik hátul, minthogy rendszeresen dobogókat szerezzen, még akkor se ha nincs esélye vb címet nyerni.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 19:51

F1890
#38 F1890 2016. április 18. 19:45  
Zasalamel:
Szted ha 2014-ben Alonso tudta volna előre h a Ferrari stabil 2 erő lesz, míg a Meki örülhet ha 1 pontot összekapar váltott volna?

de nem tudta :D ahogy te sem. teljesen racionális és logikus lépés volt, még matematikailag is több esélyed van ha váltottál, más kérdés h nem jött be

f1m12
#37 f1m12 2016. április 18. 19:28  
jtfan:
Elnök úr érzi a vesztét, mármint a Ferrari vesztét. A RedBull egy kis plusz motorfejlesztéssel le fogja lépni őket. Ilyen egyenesek mint a kínai pályán ráadásul talán csak Malajziában vannak. A Mercit meg csak akkor lehet egyáltalán megszorítani, ha tökéletes versenyt futnak. Vettel meglepően sokat hibázik az utóbbi három évben, Raikönnenre meg egy lyukas garast sem tennék. Tudom sok a Kimi rajongó, dehát ők sem tudják első helyre kiabálni a finnt. Nehéz lesz így futamot nyerni erőből.

pont ez az: Vettel még hibával is 2. volt

guide
#36 guide 2016. április 18. 19:18  
Pendulum:
Remenyeknek,milyen remenyeknek? A dobogosoknak?Ez a bajnoksag mar reg elment...Eddig Alonsonak volt igaza a Ferrarival kapcsolatban,viszont jovore ott a nagy esely,hogy forditsanak a kockan.

Győzelmi remények,erőből megverni a Mercit.A világbajnoki cím már elérhetetlen,ahhoz valami csoda kellene.

Zasalamel
#35 Zasalamel 2016. április 18. 18:46  
Pendulum:
Remenyeknek,milyen remenyeknek? A dobogosoknak?Ez a bajnoksag mar reg elment...Eddig Alonsonak volt igaza a Ferrarival kapcsolatban,viszont jovore ott a nagy esely,hogy forditsanak a kockan.

Szted ha 2014-ben Alonso tudta volna előre h a Ferrari stabil 2 erő lesz, míg a Meki örülhet ha 1 pontot összekapar váltott volna?

Pendulum
#34 Pendulum 2016. április 18. 18:41  
guide:
Sajnos azt kell mondjam a tegnap látottak alapján, nem vennék mérget arra,hogy a Ferrari megtudja tartani a második helyet.Az RB Ricsivel külön ligában volt.Esélye sem lett volna Vettelnek megelőzni őt ,ha Ricciardo alatt nem megy szét a gumi. A Ferrari egy kisebb fajta válságban van,ha nem is mondják ki hangosan.A legnagyobb gond a motornál van.Ha ezt nem sikerül megoldani,akkor annyi a reményeknek. Nézd meg Vettel tegnap milyen lassú volt az utolsó etapban!Remélem csak letekerték a motort,de Ricsi kvalifikációs ideje rosszat sejtet. http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=958&graf=3&dr1=Daniel%20Ricciardo&dr2=Sebastian%20Vettel

Remenyeknek,milyen remenyeknek? A dobogosoknak?Ez a bajnoksag mar reg elment...Eddig Alonsonak volt igaza a Ferrarival kapcsolatban,viszont jovore ott a nagy esely,hogy forditsanak a kockan.

Pendulum
#33 Pendulum 2016. április 18. 18:38  

Na most ezen hangosan felnevettem!El kell kezdenunk versenyeket nyerni,na igen,de nem iden.Az Rb hihetetlen jo kasztnit csinalt iden is ,a Ferrari pedig idenre sem tudott elore lepni ezen a teren.

easyleft
#32 easyleft 2016. április 18. 16:58  
guide:
Sajnos azt kell mondjam a tegnap látottak alapján, nem vennék mérget arra,hogy a Ferrari megtudja tartani a második helyet.Az RB Ricsivel külön ligában volt.Esélye sem lett volna Vettelnek megelőzni őt ,ha Ricciardo alatt nem megy szét a gumi. A Ferrari egy kisebb fajta válságban van,ha nem is mondják ki hangosan.A legnagyobb gond a motornál van.Ha ezt nem sikerül megoldani,akkor annyi a reményeknek. Nézd meg Vettel tegnap milyen lassú volt az utolsó etapban!Remélem csak letekerték a motort,de Ricsi kvalifikációs ideje rosszat sejtet. http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=958&graf=3&dr1=Daniel%20Ricciardo&dr2=Sebastian%20Vettel

ment egy 20 körös etapot a lágy gumival szépen bosztva. ric pedig 18 kört mediummal valoszinüleg ami a csövön kifért mert nem kellett ugy vigyázni rá mint vettelnek a lágyra.

Zasalamel
#31 Zasalamel 2016. április 18. 16:53  
guide:
Sajnos azt kell mondjam a tegnap látottak alapján, nem vennék mérget arra,hogy a Ferrari megtudja tartani a második helyet.Az RB Ricsivel külön ligában volt.Esélye sem lett volna Vettelnek megelőzni őt ,ha Ricciardo alatt nem megy szét a gumi. A Ferrari egy kisebb fajta válságban van,ha nem is mondják ki hangosan.A legnagyobb gond a motornál van.Ha ezt nem sikerül megoldani,akkor annyi a reményeknek. Nézd meg Vettel tegnap milyen lassú volt az utolsó etapban!Remélem csak letekerték a motort,de Ricsi kvalifikációs ideje rosszat sejtet. http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=958&graf=3&dr1=Daniel%20Ricciardo&dr2=Sebastian%20Vettel

Semmit nem jelent az utolsó etap, amint átment Kvjaton már tartalékolt, amikor kellett átgázolt az egész mezőnyön 16 helyről.

guide
#30 guide 2016. április 18. 16:37  
Wolverine:
Na úgy látom a sok fotelszakértő most pár futamon keresztül azt fogja ismételgetni hogy a Red Bull majd lelépi a Ferrarit :D És mindezt arra alapozva hogy megverték az egyik Ferrarit aki a 19. helyről jött fel sérült autóval. A másikat így sem sikerült, pedig az is volt a 12. helyen. A Ferrari bármikor ad legalább 30 másodpercet a Red Bullnak. Szép remény hogy majd jön a 35 lóerővel erősebb csoda Renault motor, de azt se felejtsük el hogy a Ferrari is fejleszt. És náluk működni is szoktak a fejlesztések, nem úgy mint a Renaultnál.

Sajnos azt kell mondjam a tegnap látottak alapján, nem vennék mérget arra,hogy a Ferrari megtudja tartani a második helyet.Az RB Ricsivel külön ligában volt.Esélye sem lett volna Vettelnek megelőzni őt ,ha Ricciardo alatt nem megy szét a gumi.

A Ferrari egy kisebb fajta válságban van,ha nem is mondják ki hangosan.A legnagyobb gond a motornál van.Ha ezt nem sikerül megoldani,akkor annyi a reményeknek.
Nézd meg Vettel tegnap milyen lassú volt az utolsó etapban!Remélem csak letekerték a motort,de Ricsi kvalifikációs ideje rosszat sejtet.

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=958&graf=3&dr1=Daniel%20Ricciardo&dr2=Sebastian%20Vettel

fagyi
#29 fagyi 2016. április 18. 16:36  

Szerintem ki kéne egyenlíteni a motorokat, aztán mehetne a fejlesztéses verseny.

Az elmúlt 2-3 évnek semmi értelme nem volt verseny szempontjából.

Sajnálom, hogy aki mellé nyúlt azt büntetik évekig, nem pedig a domináns csapatot, mint 2013-ig bezárólag. Nah mindegy :D

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 16:40

Safrane2.5
#28 Safrane2.5 2016. április 18. 16:18  
Wolverine:
Na úgy látom a sok fotelszakértő most pár futamon keresztül azt fogja ismételgetni hogy a Red Bull majd lelépi a Ferrarit :D És mindezt arra alapozva hogy megverték az egyik Ferrarit aki a 19. helyről jött fel sérült autóval. A másikat így sem sikerült, pedig az is volt a 12. helyen. A Ferrari bármikor ad legalább 30 másodpercet a Red Bullnak. Szép remény hogy majd jön a 35 lóerővel erősebb csoda Renault motor, de azt se felejtsük el hogy a Ferrari is fejleszt. És náluk működni is szoktak a fejlesztések, nem úgy mint a Renaultnál.

"Szép remény hogy majd jön a 35 lóerővel erősebb csoda Renault motor, de azt se felejtsük el hogy a Ferrari is fejleszt. És náluk működni is szoktak a fejlesztések, nem úgy mint a Renaultnál. "

A ferrari és az év közbeni fejlesztései.....aha , ...Kérlek , mesélj még....! :) :) :) Emlékszem igen nagyon tisztán, pont a nagy fejlesztésekről híres Ferrarira ahogy milyen fasza is volt Alonso alatt is......persze.....Vettelre ugyan az vár mint Alonsora,csak az a kérdés birja e kötelekkel addig akár mint a spanyol,vagy elöbb dobja be a törölközőt! :)

Wolverine
#27 Wolverine 2016. április 18. 15:55  
jtfan:
Tipikus kötözködő , lenéző , ferdítő alak vagy, aki úgy "vitatkozik", hogy felsőbbrendűség látszatával pótolja érvei hiányát. Szeretem a fajtád. Nincsenek érvek, akkor belekötök, sarkítok, kitalálok olyat amit a másik nem mondott. Szép. Gondolom így könnyebb. Először is ki mondta hogy Rosberg csak defektnek köszönhetően előzte meg Riccit. Rosberg nem előzte meg Ricsit a defekt nélkül. Ez a nagy helyzet. Amit te mondasz azt én nem mondtam. Másodszor látom te nagyon naív lehetsz. Mikor az autód messze jobb mint akiket meg kell előznöd, az nem egy óriási dolog hogy megelőzöl gyengébb autókat, főleg mióta DRS is van. Láttunk ilyen már Coulthard-tól, Barichello-tól, Vettelnek sem ez az első, nem is az utolsó megnyugtatlak. A gumik nagyon fontosak mint ahogy te is kiemelted. Tehát a végén csak a gumik miatt előzte meg Kvyat-ot. Lágy vs közepes. (Még azért hozzátenném Kvyat Ricciardo cipőfűzőjét sem köthetné be) Most menj és csókold meg a Ferrari posztered.

Na úgy látom a sok fotelszakértő most pár futamon keresztül azt fogja ismételgetni hogy a Red Bull majd lelépi a Ferrarit :D
És mindezt arra alapozva hogy megverték az egyik Ferrarit aki a 19. helyről jött fel sérült autóval. A másikat így sem sikerült, pedig az is volt a 12. helyen. A Ferrari bármikor ad legalább 30 másodpercet a Red Bullnak.
Szép remény hogy majd jön a 35 lóerővel erősebb csoda Renault motor, de azt se felejtsük el hogy a Ferrari is fejleszt. És náluk működni is szoktak a fejlesztések, nem úgy mint a Renaultnál.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 15:56

Zasalamel
#26 Zasalamel 2016. április 18. 15:28  
Lewisthebest:
http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=958&graf=3&dr1=Daniel%20Ricciardo&dr2=Daniil%20Kvyat Nézd meg mennyivel gyorsabb volt Ricciardo Kvyatnál attól kezdődően, hogy kikerült a mezőny sűrűjéből (30. kör) Szóval ha ezt vesszük alapul ő már simán gondot okozhatott volna Vettelnek.

Biztos h gyorsabb volt Ricci, de nem ennyivel, véleményem szerint a végére az első hármas már tartalékolt, de amikor kellett az orosz is nyomta és ugyanolyan friss gumikkal esélytelen volt a ferkával szemben, Ricci se tudta volna kivédeni.

Lewisthebest
#25 Lewisthebest 2016. április 18. 15:19  
Zasalamel:
Ja problémája volt... végülis "csak" áthámozta magát a mezőnyön, sérült szárnnyal, szarrá kopott gumin csak utolérte Kvjatot de nem előzte meg.... biztos gyorsabb volt a RB.... :D Rosberg csak defektnek köszönhetően előzte meg Riccit? :D Na jó itt hagytam abba a beszélgetést, ez már túl komolytalan feltételezés.

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=958&graf=3&dr1=Daniel%20Ricciardo&dr2=Daniil%20Kvyat

Nézd meg mennyivel gyorsabb volt Ricciardo Kvyatnál attól kezdődően, hogy kikerült a mezőny sűrűjéből (30. kör) Szóval ha ezt vesszük alapul ő már simán gondot okozhatott volna Vettelnek.

jtfan
#24 jtfan 2016. április 18. 15:17  
Zasalamel:
Ja problémája volt... végülis "csak" áthámozta magát a mezőnyön, sérült szárnnyal, szarrá kopott gumin csak utolérte Kvjatot de nem előzte meg.... biztos gyorsabb volt a RB.... :D Rosberg csak defektnek köszönhetően előzte meg Riccit? :D Na jó itt hagytam abba a beszélgetést, ez már túl komolytalan feltételezés.

Tipikus kötözködő , lenéző , ferdítő alak vagy, aki úgy "vitatkozik", hogy felsőbbrendűség látszatával pótolja érvei hiányát. Szeretem a fajtád. Nincsenek érvek, akkor belekötök, sarkítok, kitalálok olyat amit a másik nem mondott. Szép. Gondolom így könnyebb.

Először is ki mondta hogy Rosberg csak defektnek köszönhetően előzte meg Riccit. Rosberg nem előzte meg Ricsit a defekt nélkül. Ez a nagy helyzet. Amit te mondasz azt én nem mondtam.
Másodszor látom te nagyon naív lehetsz. Mikor az autód messze jobb mint akiket meg kell előznöd, az nem egy óriási dolog hogy megelőzöl gyengébb autókat, főleg mióta DRS is van. Láttunk ilyen már Coulthard-tól, Barichello-tól, Vettelnek sem ez az első, nem is az utolsó megnyugtatlak. A gumik nagyon fontosak mint ahogy te is kiemelted. Tehát a végén csak a gumik miatt előzte meg Kvyat-ot. Lágy vs közepes. (Még azért hozzátenném Kvyat Ricciardo cipőfűzőjét sem köthetné be)

Most menj és csókold meg a Ferrari posztered.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 15:19

Zasalamel
#23 Zasalamel 2016. április 18. 14:56  
jtfan:
Szép dolog Ferrari drukkernek lenni, de a vörös szemüveg sem segített volna ebben. Vettelnek még Kvyattal is problémája volt. Csak a gumielőny segített rajta a végén. Ott autókázott Kvyat mögött , amíg nem volt gumielőnye. Rosberg is úgy előzte meg Ricsit hogy az ausztrál defektet kapott.

Ja problémája volt... végülis "csak" áthámozta magát a mezőnyön, sérült szárnnyal, szarrá kopott gumin csak utolérte Kvjatot de nem előzte meg.... biztos gyorsabb volt a RB.... :D

Rosberg csak defektnek köszönhetően előzte meg Riccit? :D Na jó itt hagytam abba a beszélgetést, ez már túl komolytalan feltételezés.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 14:59

opamisi
#22 opamisi 2016. április 18. 14:54  

Pedig sztem anno 15 elején jó volt ahogy MA próbálta levenni a terhet a csapatról. Nem tudom jó-e amit Marchione csinál, anno pont azt mondták, hogy mindenki parában volt a csapatnál, ezért nem működött a dolog. Az is kérdés marad-e az a híresen jó hangulat így.

Agressor
#21 Agressor 2016. április 18. 14:52  

Lassan kezdem úgy érezni, hogy a Ferrarinak addig van szerencséje, ameddig nem tiszta körülmények között veri őket sz@rrá a Merci. Ha azt nézzük, eddig "szerencséje" volt a csapatnak. Soha nem kellett a "lassúak voltunk" magyarázattal előállni a verseny után.
Elfogadom érvként, hogy a vörösök még nem mutatták meg igazán versenyben, hogy mit is tudnak. Csak éppen pont ezáltal, és Hamilton balszerencséi miatt a Merci sem mutatta meg... Márpedig az egyedüli élen küzdő Mercedes úgy irányította a versenyt, úgy játszadozott az előnyével, ahogyan csak kedve volt...

Szóval az elnök úr kicsit higgadjon el... Előbb a feltételeket kell megteremteni, utána szórni az elvárásokat balta arccal!! Tavaly is mondtam, és idénre csak bebizonyosodott, hogy túl korán jelentették ki a Ferrari-ról, hogy minden a helyére került.
És ha az eddigi állítólagos "pozitív légkör" fontos, akkor hamar le kellene állni a hasonló megnyilvánulásokkal, mert még az is oda lesz...
Kicsit dejavu érzésem van 2011-ből meg 2012-ből...

jtfan
#20 jtfan 2016. április 18. 14:47  
Zasalamel:
Erőből nem előzték volna meg Riccit? :D :D :D 5 kör után átmentek volna rajta mint kés a vajon.

Szép dolog Ferrari drukkernek lenni, de a vörös szemüveg sem segített volna ebben. Vettelnek még Kvyattal is problémája volt. Csak a gumielőny segített rajta a végén. Ott autókázott Kvyat mögött , amíg nem volt gumielőnye.
Rosberg is úgy előzte meg Ricsit hogy az ausztrál defektet kapott.

Zasalamel
#19 Zasalamel 2016. április 18. 14:18  
jtfan:
Gondoltam hogy majd jól megkapom a magamét, dehát ez van. Én nem egy futam alapján ítélem meg Raikonnent, hanem az utóbbi évek alapján. Most vagy Alonso és Vettel űrlények vagy Kimi egy átlagos pilóta az utóbbi években. A RedBull pedig jön. Ricciardo defektje gondolom nem zavart. 1 perc a RedBull-nak? Szerinte meg se előzték volna az ausztrált. Egyébként kifejezetten örülnék egy erőből elért Raikönnen győzelemnek, dehát a tények makacs dolgok.

Erőből nem előzték volna meg Riccit? :D :D :D 5 kör után átmentek volna rajta mint kés a vajon.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 14:19

jtfan
#18 jtfan 2016. április 18. 14:05  
sába:
Szerintem épp elég lenne Arrivebene a versenyekre főnöknek. Ő is tud nyomást gyakorolni a srácokra, ha látja, hogy nem jól végzik a dolgukat. Teljesen felesleges tovább feszíteni a húrt, csak hibába hajszol mindenkit. Különösen Vettel elég maximalista ahhoz, hogy tudja hogyan kell teljesítenie, felesleges még nyomatni a szöveget a fejébe. Kimi is tisztában van vele, hogy ebben az évben bizonyítania kell, ráadásul láthatóan fekszik neki az autó. Remélem végre lesz egy probléma mentes futamuk, hogy mindenki láthassa a valós képet.

Szerintem jól látod. Arrivebene ezer fokon ég anélkül hogy a nyakába lihegnének.
Vettel is furán viselkedett a futam után. Kb úgy panaszkodott Kvyatnak mintha megölte volna Raikönnent. Elég nagy lehet a nyomás a Ferrárinál.

jtfan
#17 jtfan 2016. április 18. 14:01  
Zasalamel:
Bírom az ilyen okosokat, akik ilyen következtetéseket vonnak le egy káosz futam után, ami minden csak nem tiszta verseny. Ha a ferrari ott problémamentesen elfordul a 3-4 helyen, Rosbival együtt lazán odavágtak volna 1 percet mindkét RB-ra.

Gondoltam hogy majd jól megkapom a magamét, dehát ez van. Én nem egy futam alapján ítélem meg Raikonnent, hanem az utóbbi évek alapján. Most vagy Alonso és Vettel űrlények vagy Kimi egy átlagos pilóta az utóbbi években.
A RedBull pedig jön. Ricciardo defektje gondolom nem zavart. 1 perc a RedBull-nak? Szerinte meg se előzték volna az ausztrált.
Egyébként kifejezetten örülnék egy erőből elért Raikönnen győzelemnek, dehát a tények makacs dolgok.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 14:15

Árnyék
#16 Árnyék 2016. április 18. 13:50  
F1890:
sztem maradjon csak usaban es adjon el kocsikat ahhoz ert. tok ertelmetlen beleugatnia a dolgokba es nyomast helyeznie a csapatra mert csak ellenkezojet eri el szvsz. perez is mindig belepofazik a real keretebe nem veletlenul vannak ott is belso feszultsegek allandoan. en meg megvarnek vegre egy normalis futamot h mekkora is a hatrany mert lathatjuk h rozbit kiveve mindenki szivott mar ide. de valoszinuleg igy is tetemes a lemaraas a mercihez a vb eselytelen. a rbtol en meg nem felek mert bahreinben is kaptak egy percet itt is siman lelepte vettel kvyatot onnan hatulrol serult autoval elozgetve

az Mattiacci volt te lüketóni... :)

sába
#15 sába 2016. április 18. 13:39  

Szerintem épp elég lenne Arrivebene a versenyekre főnöknek. Ő is tud nyomást gyakorolni a srácokra, ha látja, hogy nem jól végzik a dolgukat. Teljesen felesleges tovább feszíteni a húrt, csak hibába hajszol mindenkit. Különösen Vettel elég maximalista ahhoz, hogy tudja hogyan kell teljesítenie, felesleges még nyomatni a szöveget a fejébe. Kimi is tisztában van vele, hogy ebben az évben bizonyítania kell, ráadásul láthatóan fekszik neki az autó. Remélem végre lesz egy probléma mentes futamuk, hogy mindenki láthassa a valós képet.

Zasalamel
#14 Zasalamel 2016. április 18. 13:39  
jtfan:
Elnök úr érzi a vesztét, mármint a Ferrari vesztét. A RedBull egy kis plusz motorfejlesztéssel le fogja lépni őket. Ilyen egyenesek mint a kínai pályán ráadásul talán csak Malajziában vannak. A Mercit meg csak akkor lehet egyáltalán megszorítani, ha tökéletes versenyt futnak. Vettel meglepően sokat hibázik az utóbbi három évben, Raikönnenre meg egy lyukas garast sem tennék. Tudom sok a Kimi rajongó, dehát ők sem tudják első helyre kiabálni a finnt. Nehéz lesz így futamot nyerni erőből.

Bírom az ilyen okosokat, akik ilyen következtetéseket vonnak le egy káosz futam után, ami minden csak nem tiszta verseny. Ha a ferrari ott problémamentesen elfordul a 3-4 helyen, Rosbival együtt lazán odavágtak volna 1 percet mindkét RB-ra.

jtfan
#13 jtfan 2016. április 18. 13:34  

Elnök úr érzi a vesztét, mármint a Ferrari vesztét. A RedBull egy kis plusz motorfejlesztéssel le fogja lépni őket. Ilyen egyenesek mint a kínai pályán ráadásul talán csak Malajziában vannak. A Mercit meg csak akkor lehet egyáltalán megszorítani, ha tökéletes versenyt futnak. Vettel meglepően sokat hibázik az utóbbi három évben, Raikönnenre meg egy lyukas garast sem tennék. Tudom sok a Kimi rajongó, dehát ők sem tudják első helyre kiabálni a finnt. Nehéz lesz így futamot nyerni erőből.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 13:35

qwerm
#12 qwerm 2016. április 18. 12:56  

nem tudom eldönteni, h ez a hozzáállás az elnöktől jó-e v sem, és mennyire tudatos v csak türelmetlen.

azt mondják, teher alatt nő a pálma, és lehet, h legközelebb a pilóták már nem fognak hibázni, pont azért, mert teher alatt odafigyelnek. viszont vigyázni kell, h ne billenjen át stressz és feszültség irányba, mert az nem tesz jót. és ha a tudatosságot illetően kéne fogadni, akkor én arra tennék, h pontosan tudja, mit csinál. csak kérdés, h ez jó lesz-e. micsoda szép keret...

andrea1
#11 andrea1 2016. április 18. 11:10  

Szerintem még mindig egy nehéz kezdetű szakaszba vannak, nem állt össze ez még és a tiszta hétvége se jött eddig össze. Ebbe a hétvégébe maguk a.pilóták vannak.benne, pontatlanok voltak,de ehhez az is hozzátartozik, hogy nagyon határon mozogtak,ott meg előjött 1-2 hiba, amiért nagyon megfizettek. Mondjuk ha az elnök nem ezt a dumát nyomatná,amivel irreleváns nagy nyomást helyez az egész csapatra kezdve a gyárban dolgozókra,az utazó csapatra és magukra a versenyzőkre az rögtön segítene. Nah mindegy, össze fog ez állni szerintem, jönnek azok az eredmények majd csak.kicsit türelmesnek kell lenni.

F1890
#10 F1890 2016. április 18. 10:50  

sztem maradjon csak usaban es adjon el kocsikat ahhoz ert. tok ertelmetlen beleugatnia a dolgokba es nyomast helyeznie a csapatra mert csak ellenkezojet eri el szvsz. perez is mindig belepofazik a real keretebe nem veletlenul vannak ott is belso feszultsegek allandoan.

en meg megvarnek vegre egy normalis futamot h mekkora is a hatrany mert lathatjuk h rozbit kiveve mindenki szivott mar ide. de valoszinuleg igy is tetemes a lemaraas a mercihez a vb eselytelen. a rbtol en meg nem felek mert bahreinben is kaptak egy percet itt is siman lelepte vettel kvyatot onnan hatulrol serult autoval elozgetve

ernike
#9 ernike 2016. április 18. 10:38  

Dühítő hogy a csapatnak még nem volt normális hétvégéje. Ausztrália: lerobbanás taktikai hiba, Bahrein: lerobbanás, most meg elpuskázott időmérő plusz a két pilóta összemegy. Hatalmas hibák ezek nem csodálom ha kezd elég lenni. Ausztrália kivételével nem volt egy futam sem nyerhető. Ausztrália sem a tempó miatt hanem a pozícióelőnyből adódóan.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 10:39

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. április 18. 10:33  

Kezd már egy kicsit elegem lenni abból, h egy elnök belepofázik a csapat dolgába, miért nem hagyja a csapatot nyugodtan dolgozni, azzal h állandó nyomás alatt tartja őket még nem fognak jobban teljesíteni, sőt....

Thibczy
#7 Thibczy 2016. április 18. 10:15  
qwerm:
ha az időmérőt nem rontják el, akkor izgalmas lehetett volna, mert sztem kimi is le tudta volna rajtolni rosberget. legalább is jól rugaszkodott el ő is.

Viszont ki kellett volna autóznia +1 kiállásnyi időt, ami szerintem kb. esélytelen lett volna.

Safrane2.5
#6 Safrane2.5 2016. április 18. 10:08  

Nem akarom az ördögöt a falra festeni,de úgy érzem érik a pofon....... Ha így alakul továbbra is ,európában a Red Bull egyszerűen átlépi a Ferrarit !

qwerm
#5 qwerm 2016. április 18. 10:02  

ha az időmérőt nem rontják el, akkor izgalmas lehetett volna, mert sztem kimi is le tudta volna rajtolni rosberget. legalább is jól rugaszkodott el ő is.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája