Az első év nagy falat – főleg Alonso oldalán

írta: M4Sport
2016. szeptember 26. 08:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elődje, Jenson Button figyelmeztette Stoffel Vandoorne-t: hiába az eddigi sikerei, Fernando Alonsóval meggyűlik majd a baja első szezonjában.

Bőven tett azért Stoffel Vandoorne, hogy a fiatal versenyzőgeneráció egyik legtehetségesebb tagjaként tartsák őt számon. A GP2-t 2015-ben például rekordot jelentő fölénnyel nyerte meg. Ezek után pedig joggal várhatta el, hogy mielőbb a Forma–1-be kerüljön. Erre Jenson Button egyéves szünete miatt 2017-ben a McLarennel lehetősége is nyílik. A brit bajnok szerint azonban föl kell készülnie arra, hogy az újabb kategóriaváltás minden eddiginél nehezebb feladat elé állítja őt.

„Stoffel nagyon sok mindent elért már a pályafutása során. De azon versenyzők többsége, akik megfordulnak a McLarennél, mind nagyon jó munkát végeztek pályafutásuk során, mielőtt megérkeztek ide” – figyelmeztetett a Sky Sportsnak nyilatkozó Button.

„A lehető legjobb képzést kapta, hiszen már 2013 óta a csapatunknál van, idén pedig Fernandót és engem figyelhetett. Minden versenyünkön ott volt, a vezetésen kívül mindent végigcsinált ő is. Nagyon sokat tanult tehát, de még így is nehéz lesz a McLaren versenyzői szerepébe lépnie, elvégre ez a világ egyik legnagyobb múltú csapata, ráadásul Fernando Alonso ellen is nehéz dolga lesz.”

Button jövőre már Vandoorne idei szerepéből figyeli belga utódjának munkáját, ám ha szükség lesz rá, bármikor a csapat szolgálatára áll. Jelenléte egyúttal pluszteher is lesz a belga számára. „Remélhetőleg jó munkát végez majd. Ha így lesz, akkor hosszú és izgalmas pályafutás vár rá a McLarennél. Ha viszont nem teljesítesz az első évedben, annak következményei vannak. És a nyomás mindig rajta lesz. Én ott leszek a háttérben, Fernando pedig mellette. Hármunk közül viszont én vagyok az egyetlen, aki szerződéssel rendelkezik 2018-ra” – figyelmeztetett 2009 bajnoka.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ