Az első három nyilatkozata Abu-Dzabiból

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 26. 15:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton vághat neki kedvezőbb pozícióból a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjnak, panaszra azonban egyelőre a második rajtkockát megszerző Nico Rosbergnek sem lehet oka, hiszen a pozíció tartásával a csapattárs győzelme esetén is ő hódítja el a bajnoki címet. A Red Bull és a Ferrari csatáját ezúttal az előbbi istálló nyerte, a harmadik rajtkocka ugyanis Daniel Ricciardóé lett.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Alig hiszem el, hogy ez már a 61. rajtelsőségem és már csak 4 kell, hogy utolérjem Ayrtont (Senna). Eddig nagyon jól alakul a hétvége. Kissé furcsa volt idejönni, hiszen ezek az utolsó edzések ezzel a csodás autóval, és nem tudom, mikor lesz ismét ehhez hasonló. Remélem, hogy már jövőre. De nem tudhatjuk. Eddig remekül eltaláltuk a beállításokat, szóval köszönettel tartozom a szerelőknek, és mindenkinek a gyárban. Nem mondom, hogy óvatos voltam az első szektorban, de tudtam, hogy később jobb lehetek. Talán az első kanyarban óvatoskodtam kicsit, de később már uralta a kört. Eddig csak arra koncentráltam, hogy meglegyen a pole, és hittem is, hogy sikerülhet. Most kielemezzük a mérnökökkel az adatokat, holnap pedig meg szeretnénk nyerni a futamot.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

„Azért jöttem ide, hogy megszerezzem a pole-t, és hogy holnap megnyerjem a futamot, szóval nem estem extázisba a mai eredmény miatt. Lewis azonban gyorsabb volt pár tizeddel és jó munkát végzett. Nekem most nem jött össze, pedig mindent beleadtam. Persze holnap még lesznek lehetőségeik. Megpróbálom megnyerni a versenyt. Az időmérő alatt mindig érzed az adrenalint, és igazából pont ezért szeretem, hiszen mindig a határon vagyunk. Az autó folyamatosan javult, rendben volt az egyensúlya is. Jó volt a köröm, de nem eléggé.”

Daniel Ricciardo (Red Bull) – 3. hely

„Valamivel mindig próbálkoznunk kell! Ha más gumival kvalifikálunk, és más gumin indulunk, akkor több lehetőségünk lehet. Meglátjuk, holnap mire lesz elég ez a taktika. Remélem, versenyben leszünk. A Q3 elég jól sikerült, lassan lendültem bele, de amikor igazán számított, sikerült jó időt futnom. A harmadik helyezés volt a célunk, szóval elégedett vagyok.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél