Az első három nyilatkozata Bakuból

írta: M4Sport
2016. június 18. 16:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Színesre sikerült az időmérő edzés első három helyezettjének sajtótájékoztatója: három különböző csapat képviselője vett részt rajta. Nico Rosberg pályafutása 25. edzéselsőségét ünnepelte. Sergio Pérez csak most bosszankodhat igazán: pályafutása legjobb eredményét teszi semmissé délelőtti hibája. Daniel Ricciardo nagy hajrával kapaszkodott Sebastian Vettel elé, akivel ezredre azonos időt autózott. Így értékelt az első három helyezett!

Nico Rosberg (Mercedes) – 1. hely

„Ragyogó időmérő volt! Komoly kihívást jelentett, de végül minden jól sült el. Kicsit újra kellett tervezni a dolgokat a Q3-ban, ahol Lewis ütközött, nekem pedig utána kellett futnom egy jó kört. De szerencsére is sikerült, szóval boldog vagyok. Nem voltak gondjaim az autóval; elégedett vagyok vele, hiszen egész hétvégén sikerült építkeznünk, és az időmérőn hoztuk ki belőle a legjobbat. Kiváló munkát végeztek a pályával, amin hosszú idő óta az egyik legizgalmasabb időmérőt láttuk. Bár elöl nagyok voltak a különbségek, de mozgalmas volt az edzés, ami szerintem a pályának köszönhető. Nagyon könnyű előzni az egyenesben, szóval a futam is látványos lesz. Ki lesz a legnagyobb ellenfelem? Természetesen Daniel (Ricciardo), Sebastian (Vettel) és Kimi (Räikkönen), de ne írjuk le Lewist (Hamilton) se, hiszen megmutatta már, hogy vissza tud jönni a 10. helyről.”

Sergio Pérez (Force India) – 2. hely

„Egy kicsit olyan ez, mintha megnyertük volna az időmérőt. Nagyszerű, hogy a srácok összerakták az autót és egyáltalán elindulhattam ezen az időmérőn. Picit még most is bosszús vagyok a délelőtti hiba miatt, de a Q3-as körrel elégedett vagyok, szóval vegyesek az érzéseim. Nehéz időmérő volt ez, mivel nagyon kevés időnk marad az edzés után ahol hibáztam, és ilyenkor ez ember elveszíti kicsit az önbizalmát, amit újra fel kell építenie. Szerencsére visszanyertem a lendületemet. A büntetéssel csak a hetedik helyről indulok, a csapat pedig ennél jobbat érdemelt, de remélem, jobb eredményt is szállítok nekik. Sejtettük, hogy jók leszünk, de azt nem, hogy ennyire. Nagyon könnyű hibázni ezen a pályán és összetörni az autót. Nekem ez sajnos a legrosszabbkor jött össze. De várom a holnapot, és remélem, kihozhatom belőle a legjobbat.”

Daniel Ricciardo (Red Bull) – 3. hely

„Egy kicsit hektikus és feszült volt az időmérő. Köszönöm a csapatnak, hogy a mezőny élére állhattam a boxban, nem volt előttem senki, így sikerült rendes kört futnom. A Q3-ban az első köröm finoman fogalmazva elég átlagos volt. Elég sokat hibáztam. Azt gondoltam, hogy lesz még egy esélyem, de jött a piros zászló, és úgy nézett ki, mindennek annyi. De aztán kivittek elsőnek, sikerült összeraknom a kört, és így minden jóra fordult. Tudtam, hogy nem mindenkinek sikerül majd javítani, ezért arra gondoltam, hogy csak egy elég jó kört kell csinálnom ahhoz, hogy a hetedik helyről előrelépjek. Végül összejött a harmadik hely. Lehet, hogy Sebnek adtam egy kis szélárnyékot, nem tudom, mennyire volt közel hozzám, de nagyon szoros volt. Nagyon örülök, hogy sikerült visszatérnem.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

2017

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott

12016.10.27. 14:22

Vettel: A Ferrari 2017-es programján Allison távozása sem változtatott

"Megvan a konkrét tervünk, már hosszú ideje ezt követjük"

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét