Az első három nyilatkozata Barcelonából

írta: M4Sport
2016. május 14. 15:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedesek kibérelték az első sort, mögöttük azonban semmi vörösség: Daniel Ricciardo és Max Verstappen a Scuderia mindkét bajnokát legyűrte Barcelonában. Lewis Hamilton pályafutása 52. pole pozícióját szerezte egy olyan pályán, ahol az elmúlt 10 évből 8-szor az élről rajtoló nyert. Jó előjel? Így nyilatkozott az első három helyezett!

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült összeraknom ezt a kört, mert Nico nagyon erős volt ezen a hétvégén, szóval kulcsfontosságú, hogy ez most összejött. Lépésenként próbáltam összerakni ezt a kört. Mindenkinek köszönettel tartozom, a gyárban és a garázsban is keményen dolgoztak a srácok, hogy leküzdjük az elmúlt hetekben jelentkező problémákat. Az utolsó két időmérőn nem tudtam harcolni, tegnap pedig nehéz napunk volt, szóval örülök, hogy most jó irányt vettek a dolgok. Remélem holnap is összejönnek a dolgok. Nagyon sokat dolgoztunk a rajton, és most a lehető legjobb helyről kezdhetem a futamot.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

„Egyértelmű, hogy első akartam lenni, szóval most csalódott vagyok a második hellyel, Lewis azonban ma egyszerűen gyorsabb volt nálam. Szerencsére a futam számít, szóval holnap még lesznek esélyeim, például a rajtnál, és stratégiai szempontból sem lesz egyszerű ez a futam. Holnap tehát szeretnék élni valamelyik lehetőséggel.”

Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) – 3. hely

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt ülhetek a legjobb három között! Holnap is megpróbálok majd ide kerülni. Sikerült mindkét Ferrarit megelőzni, és nemcsak nekem, hanem Maxnak is. Max nagyon jól teljesített. Mindketten a második sorból indulhatunk. Apránként sikerült előrébb lépnünk. De eltartott egy ideig. Aztán a Q3-ban tudtam, hogy csak egy köröm van, és azt is, hogy megvan a tempóm. Tisztában voltam azzal is, hogy hol kell fejlődnöm, csak össze kellett raknom. Előtte nem sikerült az egészet felfűzni egy körre, de a Q3 számít igazán. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végül!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában