Az első három nyilatkozata Monzából

írta: M4Sport
2016. szeptember 03. 15:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton megszerezte 5. monzai rajtelsőségét, ezzel pedig utolérte Ayrton Sennát és Juan Manuel Fangiót a pálya örökranglistáján. Az előző három hétvégén pole pozíciót Nico Rosbergnek most be kellett érnie a második helyezéssel, miközben a Ferrari pilótáinak háziversenyét Sebastian Vettel nyerte a csapat fanatikus szurkolói előtt – a leintés után így értékeltek ők hárman!

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Nagyon boldog vagyok! A rekordról ezen a hétvégén hallottam először, szóval ott volt a fejemben, de azért nem erre koncentráltam. Persze előfordulhat, hogy mégis motivált. Rendkívül büszke vagyok, hogy olyan emberek mellett szerepelhet a nevem, mint Ayrton és Juan Manuel. Fantasztikus pilótákról beszélünk; néhány éve nem is álmodtam róla, hogy velük fognak egy lapon említeni. Ma és a hétvégén is nagyon erősnek éreztem magam. Minden összejött, különösen az utolsó kör, ami hihetetlen volt. Csodás a pálya és a közönség is! Elképesztő, amit a csapatunk elér hétvégéről hévégére. Szerencsés vagyok, hogy őket képviselhetem, és ezt az autót vezethetem.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

A legegyszerűbb magyarázat a lemaradásra az, hogy Lewis ma nagyon jó kört futott. Az én hétvégém is rendben volt, de nem voltam eléggé gyors.”

Sebastian Vettel (Ferrari) – 3. hely

„Az első körömmel nem voltam elégedett a Q3-ban, kicsit kiestem a ritmusból. Aztán sikerült javítanom, és a második köröm jobb lett. A határon voltam az utolsó kanyarban, egy kicsit késve léptem a gázra. Maga a kör összességében nem igazán indult jól, nem volt jó az első szektorom, a Q2-es időmhöz képest ott veszítettem egy kicsit. Aztán a második és a harmadik szektorban sikerült behoznom a lemaradást. Jó, hogy a miénk a második sor, de a különbségekkel nem vagyok elégedett. Olyan, mintha egy külön világban élnének a Mercedesek. De ki tudja, mi lesz holnap.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”