Az első három nyilatkozata Silverstone-ból

írta: M4Sport
2016. július 09. 15:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton új pályacsúccsal szerezte meg a rajtelsőséget hazai közönsége előtt, noha néhány perccel a leintés előtt még hivatalos körideje sem volt, addigi legjobbját ugyanis elvették a pálya levágása miatt. A második pozíció Nico Rosbergé, a harmadik pedig Max Verstappené, aki most először győzte le csapattársát, Daniel Ricciardót.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Először is szeretnék köszönetet mondani a csodálatos szurkolóknak. Csütörtök óta itt vannak; ennyi embert még nem is láttam, és folyamatosan pozitív energiákat küldenek felém. Nem volt a legtisztább ez az időmérő, de a tempónk nagyon jó volt. A hármas kanyart kicsit szélesen vettem, és veszítettem talán négy tizedet, de utána már rendben volt a tempó. Az utolsó előtti köröm is jó volt, de azt sajnos elvették. Nem éreztem, hogy szélesen megyek, de az autó hátulja kicsúszott a pályáról. Az utolsó körön nagy volt a nyomás; tudtam, hogy nem okozhatok csalódást ennyi embernek. Ez a kör nem volt annyira jó, mint az előző, de óvatos voltam, mert biztosra akartam menni. A csapatnak is köszönettel tartozom, mert ismét remek munkát végeztek. Kemény versenyre számítok. Fontos, hogy ma este mindent elvégezzünk: pontos stratégiánk legyen, megértsük a gumikat és mindenre felkészüljünk. Jó volt a versenytempónk, és én is mindent bele fogok adni.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

„Fantasztikus autót raktak alánk erre az időmérőre; megtisztelő, hogy vezethetjük, különösen a gyors kanyarokban. Itt egészen hihetetlenül viselkedik, és nekünk versenyzőknek is ez a legélvezetesebb pont, különleges érzés Forma–1-es autókkal ilyen gyorsan irányt váltani. Egészen egyszerűen nem ez volt a legjobb napom, és szeretnék gratulálni Lewisnak, aki remek munkát végzett. Ennyire egyszerű. Ennek ellenére a pontokat holnap osztják, a futamon pedig keményen fogok küzdeni.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely

„Nem volt szerencsém az előző időmérőkön, de a versenytempó mindig rendben volt, és jól is alakultak a dolgok, szóval annyira nem aggódtam. Ma különösen jól sikerült az időmérő. Élveztem, és az autó is nagyon jól teljesített. Erős teljesítményt nyújtottunk, különösen a közvetlen ellenfelekhez képest, akiket sikerült magunk mögé utasítani. Boldog vagyok a harmadik helyezéssel, mert a Mercedes versenyzői olyanok, mintha lenne egy turbógombjuk. Számunkra ez a harmadik helyezés a lehető legjobb eredmény, amit elérhettünk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája