Az első három nyilatkozata Spielbergből

írta: M4Sport
2016. július 02. 15:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár az eső megkavarta a kártyákat az utolsó szakaszban, ha rápillantunk az eredményre akár azt is gondolhatjuk, sima időmérőn vagyunk túl, a rajtelsőséget ugyanis Lewis Hamilton szerezte meg, míg a második leggyorsabb kört a csapattárs, Nico Rosberg futotta (bár ő öt rajthelyes büntetése miatt csak a hetedik pozícióból kezdheti majd a versenyt). Nico Hülkenberg harmadik helye viszont jelzi, ez a kvalifikáció nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlott…

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Izgalmas, élvezetes időmérő volt! Szárazon kezdünk, majd megérkezett az eső, a pálya azonban nagyon gyorsan felszáradt. Sosem vezetettem még esőben ezen a helyszínen, és ráadásul az aszfalt is új volt, szóval ezek a tényezők is hozzáadtak az élvezeti értékhez. Kanyarról kanyarra javult a pálya, és az utolsó körnél már szinte teljesen száraz volt. Nagy kockázatot vállaltam azzal, hogy elvettem az utolsó előtti körben, hiszen sárga zászló volt, szóval előfordulhatott volna, hogy nem futhatok még egy gyors kört, de végül minden összejött.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

„Hihetetlen munkát végzett a csapat! Még Lewis mérnökei is átjöttek, hogy időben felkészítsük az autót és végül 11 perccel a Q1 kezdete előtt készültünk el. Eléggé szoros volt, de összejött! A srácok fantasztikusak voltak, köszönettel tarozom nekik. Izgalmas időmérő volt ez. Hol vizes, hol száraz… elképesztő, milyen gyorsan száradt a pálya, és az is, hogy vissza kellett rakni a száraz gumikat. Lewis egyszerűen nagyon jól dogozott. Gratulálok neki! Ennyi. Második lettem. Nem ez a legjobb, de rendben van. Fájó ez a büntetés, de igyekszem kihozni a legtöbbet a holnapi futamból.”

Nico Hülkenberg (Force India) – 3. hely:

„Nagyon emlékeztetett az időmérő Brazíliára. Nagyon jól éreztem magam az autóban. Persze, hogy egyből bevillantak az akkori élmények. Amikor a rádióban a harmadik helyet mondták, nem voltam csalódott… Nagyon jó munkát végzett a csapat. Egyáltalán nem volt könnyű jókor kint lenni. Csak az időzítésen múlt minden. Az autó jól teljesített, sikerült összerakni a kört, szóval jó munkát végeztünk, és holnap jó helyről indulunk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája