Az első három nyilatkozata Szuzukából

írta: M4Sport
2016. október 08. 09:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Parázs csatát hozott a Japán Nagydíj időmérője: a Mercedes versenyzői között mindössze 13 ezred döntött! Az elsőség végül a szabadedzéseket uraló Nico Rosbergé lett, míg a kvalifikáció végén megtáltosodó Lewis Hamiltonnak be kellett érnie a második helyezéssel. Mögéjük Kimi Räikkönen került, aki szintén szoros csatában győzte le csapattársát és a Red Bull pilótáit.

Nico Rosberg (Mercedes – 1. hely)

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel! Eddig minden rendben van ezen a hétvégén, tökéletes az autó egyensúlya, szóval jól érzem magam a volán mögött, egy ilyen eredménynek pedig ez a kulcsa. Holnap igyekszem összerakni minden apró részletet. A rajt nagyon fontos lesz, ebben biztos vagyok, és a hétvégén már láttuk, hogy nem egyszerű a dolog, mert kicsi a tapadás. Onnantól kezdve meg kell óvni a gumikat, hogy hosszabb etapokat futhassak, és a taktikának is rendben kell lennie.”

Lewis Hamilton (Mercedes – 2. hely)

„Elégedett vagyok a mai edzéssel. Sokat dolgoztunk ezen a hétvégén: próbáltuk megtalálni a legjobb beállításokat. Az időmérő előtt is változtattunk rajtuk, és ha ezt figyelembe vesszük, akkor elégedettnek kell lennem ezzel az eredménnyel. Mindent megtettem, amit tudtam. Ha több kört futhattam volna, akkor jobb lehetett volna, de ez is rendben van. Ha megnézzük az előző éveket, nem kell az élről indulni ahhoz, hogy valaki nyerni tudjon, de Nico ma nagyon jó munkát végzett!”

Kimi Räikkönen (Ferrari – 3. hely)

„Ez ugyanaz az autó, mint amit a múlt hétvégén használtunk, mégis mások a különbségek. Az autó pozitív értelemben meglepett a viselkedésével és a gyorsaságával. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő egyensúlyt, de most már rendben van. Harmadik hely – nem épp ez a cél. De elég szoros volt, szóval nem volt rossz!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna