Az első képek a Red Bull fejvédőjéről

írta: M4Sport
2016. április 28. 14:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár csak holnap debütál, néhány „kémfotó” már készült a Red Bull fejvédőjéről, amint a szerelők felhelyezték Daniel Ricciardo autójára. Úgy tűnik tehát, az ausztrál viszi először pályára a szélvédős megoldást, amit már a Nemzetközi Automobil Szövetség is (FIA) komoly alternatívának tart. Nemrég a versenyigazgató, Charlie Whiting is jelezte, egyre inkább ennek a megoldásnak a híve.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#8 Lewisthebest 2016. április 28. 21:31  
trialboj:
Kösz, így már látszik valami. Kicsit tényleg olyan hangulata van, mintha egy precíz mérnök készített volna sufni moddingot a verdára, és ezzel akarna indulni a Mad Max gépek ellen :))) Ahogy most látom itt tényleg elég sok hely marad kiszállni, és sajnos egy keréknek is, hogy valakinek a fejére essen :( A másikban talán a kerék nem fért volna be, de bármilyen egyéb törmelék meg igen. A valószínűsége talán az átlag törmeléknek nagyobb szóval, még mindig ez jelentene nagyobb védelmet, de az továbbra is kérdéses, hogy mennyire hasznos egy olyan ütközésnél, ahol egy másik autó felmászik rá, és oldalról/szemből terheli, pl Kimi-Alo tavalyi esete.?

Felülről szerintem a másikba is beférne egy kerék, de szerintem azt azért hagyják úgy mert az olyan irányú ütésre nem túl nagy a sansz illetve mégtovább növelné a kiszállás idejét, ha oldalt is megnövelnék a méretét. A legtöbb tárgy szemből érkezik szóval elsődlegesen azokat kell kivédeni aztán majd, ha megoldották a full zárt cockpit gyerekbetegségeit akkor meg jöhet az. Ilyen Kimi Alonso féle esetnél meg szerintem csak segít hacsak össze nem törik, de hát ezt nyilván tesztelik, hogy ne törjön össze.

trialboj
#7 trialboj 2016. április 28. 20:23  
Lewisthebest:
:D http://www.f1fanatic.co.uk/2016/04/28/red-bull-canopy-revealed-russia/ Itt vannak nagyobb képek más szemszögből is. Nekem inkább egy vadászgép vagy egy motorcsónak jut róla eszembe.

Kösz, így már látszik valami. Kicsit tényleg olyan hangulata van, mintha egy precíz mérnök készített volna sufni moddingot a verdára, és ezzel akarna indulni a Mad Max gépek ellen :)))

Ahogy most látom itt tényleg elég sok hely marad kiszállni, és sajnos egy keréknek is, hogy valakinek a fejére essen :( A másikban talán a kerék nem fért volna be, de bármilyen egyéb törmelék meg igen.

A valószínűsége talán az átlag törmeléknek nagyobb szóval, még mindig ez jelentene nagyobb védelmet, de az továbbra is kérdéses, hogy mennyire hasznos egy olyan ütközésnél, ahol egy másik autó felmászik rá, és oldalról/szemből terheli, pl Kimi-Alo tavalyi esete.?

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. április 28. 20:05  
trialboj:
:))) lehet én vagyok a fura, de szerintem ez sokkalta inkább hasonlít a wc deszkára. Habár szerintem megfelelő anyagból és színezéssel az előző is jól nézne ki. Persze ezek kis fotók, és elég rosszak a fények is, kíváncsi vagyok holnap hogy mutat majd, de az alap, hogy jobban véd majd.

:D
http://www.f1fanatic.co.uk/2016/04/28/red-bull-canopy-revealed-russia/
Itt vannak nagyobb képek más szemszögből is. Nekem inkább egy vadászgép vagy egy motorcsónak jut róla eszembe.

trialboj
#5 trialboj 2016. április 28. 18:26  
Lewisthebest:
ahogy az várható volt sokkal normálisabban néz ki a WC ülőkénél és ezekből a képekből elég világosan kivehető, hogy többet is véd, hogy, ha kibírja ugyanazokat az erőhatásokat mint a Mercedes megoldása.

:))) lehet én vagyok a fura, de szerintem ez sokkalta inkább hasonlít a wc deszkára. Habár szerintem megfelelő anyagból és színezéssel az előző is jól nézne ki.

Persze ezek kis fotók, és elég rosszak a fények is, kíváncsi vagyok holnap hogy mutat majd, de az alap, hogy jobban véd majd.

Quivver
#4 Quivver 2016. április 28. 18:22  

Semmit nem fog számítani, ha éppen a feje tetején talál el valakit egy kerék, mint szegény Henry Surteest. Ez csak látszatmegoldás, mert nem merik teljesen befedni. Így egy öszvérmegoldást fognak szülni, ami egy se nem teljesen nyitott , se nem teljesen zárt karosszéria lesz, így viszont egy leszakadó és kiszámíthatatlanul pattogó kerék ellen csak akkor fog védelmet nyújtani, ha az éppen a megfelelő szögben csapódik, mondjuk a szélvédőre. Töketlen FIA és töketlen Todt az ő töketlen kitalációikkal. Báhhh.

Kepano
#3 Kepano 2016. április 28. 17:03  
cnote76:
Szerintem jól néz ki

Szerintem is

cnote76
#2 cnote76 2016. április 28. 15:36  

Szerintem jól néz ki

Lewisthebest
#1 Lewisthebest 2016. április 28. 14:58  

ahogy az várható volt sokkal normálisabban néz ki a WC ülőkénél és ezekből a képekből elég világosan kivehető, hogy többet is véd, hogy, ha kibírja ugyanazokat az erőhatásokat mint a Mercedes megoldása.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"