„Az F1-es autók nyitottak, maradjanak is azok!”

írta: M4Sport
2016. február 22. 14:27
FOTÓ: ©YouTube

Hiába támogatja egyre több csapat és versenyző a védett pilótafülkét, Nico Hülkenberg továbbra sem változtat véleményén; szerinte a Forma–1-nek nem szabad feladnia hagyományait. Daniel Ricciardo teljesen más véleményen van…

A német pilóta tavaly őszintén kifejtette véleményét a zárt, vagy a védett pilótafülkék bevezetésével kapcsolatos elképzelésekről. Azóta az ügy komoly lendületet kapott, a tervekből szabálymódosítási javaslat lett, az elmúlt hetekben pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség mellett a pilóták érdekvédelmi szervezete (GPDA) is beállt az ötlet mögé. A Force India pilótája azonban továbbra sem barátkozott meg az elképzeléssel.

„Nem gondoltam meg magam. Ez az én személyes véleményem, én nem szeretem. Szerintem a Forma–1-nek nyitottnak kell maradnia” – mondta, amikor a barcelonai teszt helyszínén az elmúlt hetek, hónapok fejleményeiről kérdezték. „A formaautózásban mindig nyitottak voltak a versenygépek, és én szeretném, ha a folytatásban is azok maradnának” – tette hozzá, majd kijelentette, nem a zárt pilótafülkével, vagy szélvédővel van baja.

Sőt! Kedveli is ezt a technológiát, hiszen a sportautózásért is rajong – tavaly például részt vett a Le Mans-i 24 óráson, ahol a Porsche gyári csapatával még a győzelmet is megszerezte –, a hagyományok tiszteletét viszont fontosnak tartja. „Ha a sportautózásról van szó, akkor nincs problémám ezzel. Ott ez megszokott dolog, ott nincs gond azzal, ha az autón szélvédő is van” – magyarázza.

A témában tehát a pilóták személyes véleménye is megoszlik; Hülkenberg legkomolyabb vitapartnere Daniel Ricciardo lehet ebben a kérdésben, ő ugyanis több alkalommal kijelentette már, nem szabad csak és kizárólag a hagyományokat figyelembe venni, amikor a biztonságról van szó. „Elég sokat beszéltünk már erről a versenyzőkkel, főleg a GPDA gyűlésein és rengeteg e-mailt is váltottunk. Jelenleg a fej a legsebezhetőbb pont. A Forma–1 sokat változott az idők során. 2009-ben például az autók első ránézésre csúnyának tűntek, de hamar megszoktuk őket” – kezdte az ausztrál.

„Szerintem a glória esete is hasonló lenne. Két-három verseny után az emberek megszoknák a látványt” – folytatja a háromszoros futamgyőztes, aki azzal sem ért egyet, hogy a zárt pilótafülke vagy a glória bevezetésével kevesebb kihívás várna a versenyzőkre. „Semmi sem veszne el. Nem fog kiveszni a bátorság. Nekem ez az egész egy apró segítségnek tűnik. Senki sem akar újabb halálos balesetet látni, szóval, ha minimalizálhatjuk a kockázatokat, akkor miért ne tennénk meg?” – zárta gondolatát egy költői kérdéssel.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"