Az F1 és az Aston Martin: így áll most az ügy

írta: M4Sport
2016. január 14. 19:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Valószínű, hogy a Force India 2016-ban nem fogja felvenni az Aston Martin nevét, a felek közötti tárgyalások azonban még nem értek véget, azt tehát még nem zárhatjuk ki, hogy a következő szezonban kezdetét veszi az együttműködés – árulta el a csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer.

A 2015-ös szezon során több alkalommal is felmerült, hogy az Aston Martin – még ha csak névileg is, de – visszatér a királykategóriába: először arról cikkeztek, hogy a brit márka a Red Bull szponzora lesz, később pedig a Williamsszel és a Force Indiával hozták szóba. A három csapat közül az indiai került legközelebb a gyárhoz, októberben ugyanis elismerték, tárgyalásban állnak annak képviselőivel, később pedig elhintették, már „nagyon közel kerültek” a megegyezéshez.

Ezekben a hetekben felmerült, hogy a csapat 2016-ban már az Aston Martin nevét viseli, sőt az autók festéséről és egy tehetős szponzor érkezéséről is suttogtak, az év végén azonban a cég vezetői elbizonytalanodtak a tárgyalások pedig megakadtak (egyes források szerint szavaztak is az F1-es szerepvállalásról, ami nem kapta meg a szükséges támogatást). Már akkor sejteni lehetett azt, amit az istálló ügyvezetője most a nyilvánosság előtt is elismert: nem valószínű, hogy a Force India már az idei szezonban felveszi a gyár nevét, igaz, a tárgyalások még nem zárultak le végleg.

„2016-ban már valószínűleg nem fog megtörténni (az átnevezés), de még tartjuk a kapcsolatot” – nyilatkozta Szafnauer az Autosport munkatársának. „Hízelgő, hogy egy olyan cég, mint az Aston Martin tárgyalásokat folytat a Force Indiával; hogy a csapat partnere akar lenni a Forma-1-ben, és ez a történet még nem ért véget. Egy nagyszerű cégről beszélünk, amire most izgalmas idők várnak; sohasem tudhatod, mikor döntenek úgy, hogy a Forma-1-et szeretnék marketingcélokra használni. Nem valószínű, hogy idén sor kerül erre, de a lehetőség adott a jövőre nézve” – folytatta.

Szafnauertől azt is megkérdezték, csalódott-e, amiért a cég úgy döntött, egyelőre nem száll be a száguldó cirkuszba. „Egyeztettünk, és először szerettünk volna rövid távon megegyezésre jutni. De csalódottak leszünk-e, ha csak hosszabb távon jön össze a dolog? Valószínűleg nem! A rövid táv jobb? Még mindig dolgozunk rajta, és a lehetőség továbbra is adott; talán majd 2017-től! Még kommunikálunk velük, szóval az ügy még nem halott” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary