Az FIA adott egy módosító pontot a Hondának

írta: M4Sport
2016. október 07. 04:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Extra módosító pontot kapott a Honda a Nemzetközi Automobil Szövetségtől a Japán Nagydíj előtt. Változtattak előzetes kalkulációjukon.

A Honda a múlt héten Malajziában a pénteki szabadedzéseken vetette be először legújabb továbbfejlesztett motorját Fernando Alonsónál, aki a cseréért 45 rajthelyes büntetést is kapott. Az átalakított erőforrásra Sepang előtt két módosító pontot használt fel a japán gyártó, ebből egyet a motorblokk, egyet a kipufogó megváltoztatására fordított.

Szuzukában azonban kiderült, hogy a motorblokkon elvégzett változtatásokra nem is lett volna szükség módosító pontot használniuk – az FIA jelezte, a megbízhatóság javítására irányuló változtatásként fogadja el a Honda fejlesztését, így „visszaadja” nekik ezt az egy pontot. „Két zseton felhasználását jeleztük az FIA-nak, az egyiket a motorblokkra, a másikat a könnyített kipufogóra használtuk. Az FIA viszont Malajziában jelezte, hogy a motorblokk módosítása a megbízhatósággal kapcsolatos, ezért nincs szükség a zseton felhasználására” – erősítette meg a Motorsportnak a Honda szóvivője.

Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy a gyártónak az eddig hitt 1 helyett 2 felhasználható egysége van még. Más kérdés, hogy a japánok elmondásuk szerint további újítások bevetését már nem tervezik 2016-ban.

Az új motort Szuzukában ismét beszerelték Fernando Alonso autójába, a spanyol a tervek szerint ezúttal végigversenyzi vele a hétvégét. A könnyített kipufogót Jenson Button autójára is fölszerelték, új erőforrást ő várhatóan Austinban kap.

Motorgyártók és felhasználható módosító pontjaik:

Ferrari – 0

Honda – 2

Mercedes – 6

Renault – 18

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek