Az FIA döntött Ericsson indulásáról

írta: M4Sport
2016. július 10. 09:41

Marcus Ericsson részt vehet a Brit Nagydíjon miután átment a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vasárnap reggeli orvosi vizsgálatán. A Sauber pilótájának – aki tegnapi balesete miatt kihagyta az időmérőt – nem kell a boxutcából rajtolnia.

A svéd versenyző a harmadik szabadedzésen szenvedett balesetet, miután szélesen fordult a tizenötös kanyar kijáratánál, megcsúszása után pedig a gumifalba csapódott. Az esetet követően egyedül szállt ki autójából, a segítők pedig azonnal vizsgálni kezdték, nem szenvedett-e agyrázkódást. Később elővigyázatosságból kórházba szállították.

Délután a csapat örömmel jelentette, a vizsgálatok során nem találtak sérülése utaló jeleket, azt azonban ekkor még nem lehetett biztosra venni, hogy Ericsson elindulhat a futamon, ehhez ugyanis az FIA vasárnapi vizsgálatán is át kellett esnie. Erre már a korai órákban sor került, a szövetség pedig közleményében tudtatta a nyilvánossággal, a svéd megkapta a rajtengedélyt.

Noha nem vett részt az időmérőn, a szabadedzéseken megfutotta a limitidőt, így az FIA gond nélkül megadta neki az engedélyt – természetesen azután, miután egészségi állapotát is megfelelőnek találta. Mivel Ericsson nem teljesítette az időmérőt, felállhat a rajtrácsra, noha a Sauber új karosszériát szerelt autójára, és motort is cserélt a versenygépben.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják