Az FIA is „beleszólhat” abba, ki legyen Ecclestone utódja

írta: M4Sport
2016. június 23. 12:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jóváhagyására is szüksége lesz annak, aki a jövőben át szeretné venni a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone helyét – árulta el a testület első embere, Jean Todt. Más kérdés, a francia szerint nem lesz gond az utódlással.

Ecclestone sokszor elmondta már, esze ágában sincs eladni részesedését és nyugdíjba sem akar vonulni, az utóbbi időben azonban egyre többen beszélnek esetleges távozásáról. A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne például (aki az új motorszabályok körüli vita kapcsán egyfajta „hatalmi harcot” vívott a 85 éves sportvezetővel) az év elején kijelentette: a Forma–1-nek fel kell készülnie az Ecclestone utáni időszakra, hiszen örökké ő sem tudja ellátni feladatát.

Hogy ki vehetné át a brit üzletember helyét, arról szinte havonta röppennek fel újabb és újabb pletykák: korábban több csapatvezetőt is szóba hoztak a poszttal, felmerült, hogy esetleg maguk a gyártók követelnek majd nagyobb hatalmat, de az is, hogy egy több főből álló testület helyettesíti majd Ecclestone-t. Papíron egyelőre az tűnik legvalószínűbbnek, hogy az F1-et birtokló CVC jelöl majd ki valakit a posztra, mégpedig a Forma–1 Menedzsment elnökségi tagjai közül, az új vezető „hatalomba lépéséhez” azonban az FIA jóváhagyására is szükség lesz.

Ezt nemrég a testület elnöke árulta el a héten zajló torinói sportkonferencián, ahol nyilatkozata első felében komoly dicsérettel illette Ecclestone-t. „A jelenlegi promóter fantasztikus munkát végez, hogy még tovább fejlessze a Forma–1-et. Ez nem jelent egyet azzal, hogy mindenben egyetértenék vele, viszont tiszteletben tartom a cselekedeteit. Bernie eléggé egyedi, de mindenkinek megvan a maga stílusa. Van egy komoly részvényes, a CVC. Tele erős, tehetséges üzletemberekkel. Ha úgy döntenek, hogy egy nap változtatni kell a menedzsmenten, tudni fogják, mit kell tenniük” – mondta.

„Tesznek egy javaslatot, ennek pedig az FIA-nak is meg kell felelnie, de nincsenek valós aggályaim ezzel kapcsolatban” – tette egyértelművé, majd megjegyezte, több elnökségi tagot is ismer, akiket remek üzletembernek tart, és nem kételkedik abban, hogy tudják, miként kell kezelni a különböző helyzeteket. Az Autosport a szóban forgó jóváhagyásról is kérdezte, erről azonban nem akart részleteket közölni. „Nem fogok belemenni a szerződés részleteibe, de valóban szükségük lesz egy végső jóváhagyásra az FIA részéről. Viszont tiszteletreméltó üzletemberekről beszélünk” – jelezte.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája